Ontdekkingstochten en avontuur te paard voor beginners in ongerept Albanië

Speciaal voor de beginnende ruiter: Enerverende paardrijtochten in ongerepte natuur, rijvaardigheid verbeteren of leren, culturele verkenningen en zalige culinaire verrassingen.

Albanië
Vanaf € 990
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie
Reisbeschrijving

Paardrijden, paardenverzorging en de prachtige landschappen van Albanië. Tijdens deze standplaatsvakantie van acht dagen leer je alles over deze drie aspecten. Het arrangement is geschikt voor beginnende ruiters.

Laat je innerlijke ruiter vrij in Albanië
Enerverende paardrijtochten in ongerepte natuur, rijvaardigheid verbeteren of leren, culturele verkenningen en zalige culinaire verrassingen. Dat zijn de ingrediënten van dit programma paardrijden in Albanië.

Tijdens deze paardrijvakantie leer je onder deskundige begeleiding op een ontspannen en speelse manier paardrijden of als beginnende ruiter je niveau van paardrijden verbeteren. Ook houd je je bezig met paardenverzorging en het opbouwen van een band met je paard.

Alle lessen breng je direct in de praktijk. Zo verbeter je jezelf elke dag een beetje. Tegelijkertijd geniet je van de adembenemende natuur in de omgeving en maak je kennis met het plattelandsleven in Albanië.

Verblijf/vervoer
Je overnacht tijdens deze paardrijvakantie in een dorpsboerderij of in een pension in een pittoresk dorp. De lunch gebruik je in afwisselende restaurants en in picknickvorm in de buitenlucht.

Vervoer naar de stallen en terug naar de accommodatie is inbegrepen, maar verder niet. Er is genoeg tijd over om veel extra activiteiten te ondernemen. Daarom wordt geadviseerd een auto te huren, omdat de meeste activiteiten die absoluut de moeite waard zijn, zich niet op loopafstand bevinden.

Dag 1

Dag van aankomst. Na een hartelijke ontvangst kan je de tijd nemen om te ontspannen en te genieten van de rustige sfeer. ’s Avonds gaan we naar een pittoresk dorp in de omgeving. In een charmant restaurant net iets buiten het dorp gaan wij aan het diner.

Dag 2

Het paardenavontuur kan beginnen. Je begint de dag met een les over de kunst van het verzorgen en zadelen van paarden. We bereiden de paarden voor op de ochtend-rijles in de bak. Je leert alles over paardrijden en ontwikkelt een band met je paard. Voor de lunch gaan we naar een restaurant. Daarna maken we een fascinerende Koude Oorlog Stedentrip. Je ontdekt de historie van de omgeving en hoort verhalen over vervlogen tijden gedurende deze toer van 3 uur (meerprijs: 55 euro). Na de toer keren wij terug naar de paarden en maken wij ons op voor de tweede lesronde. Je neemt je basisvaardigheden door en oefent figuren onder begeleiding van de ervaren instructeur. Ervaar het paardrijplezier als je een band creëert met je paard.

Dag 3

Vandaag til je jouw rijvaardigheid naar een volgend niveau tijdens een les waarin je meer figuren leert rijden en je jouw rijvaardigheid verfijnt. Je voelt je zelfvertrouwen toenemen. Na de les genieten we in een ander restaurant van de lunch. Daarna volgt een kunst/ thee therapiesessie van 2 uur. Dompel je onder in je creativiteit en ontspan bij een heerlijk thee-ritueel (prijs: 40 euro). Na afloop van deze creatieve middag, bereid je je voor op een plezierige avond gevuld met spelletjes vanaf de paardenrug en een paardenshow. Je laat je net ontdekte nieuwe vaardigheden zien en dompelt je onder in de lol van een vriendschappelijke competitie.

Dag 4

Vandaag maak je een mooie tocht naar Gijnofshat, dat wordt omgeven door adembenemende landschappen. Ga op in de rust van de natuur als je met je vertrouwde paard over de paden dwaalt. Tussen de middag pauzeer je voor een heerlijke picknick in de natuur. Daarna rijd je verder naar het betoverende klooster van Spilea. Kloosterbezoek kan tegen betaling van 48 euro. Het bezoek duurt 3 tot 4 uur. In deze tijd ontdek je het historische belang van deze heilige plaats. Tegelijkertijd geniet je van de schoonheid van de omgeving. ’s Avonds leer je meer over paardenverzorging. Je leert ook over de anatomie van het paard en de dagelijkse oefeningen die goed zijn voor het paardenwelzijn.

Dag 5

In de ochtend verbeter je je rijvaardigheid tijdens de ontdekking van pittoreske paardrij-routes. De omgeving waarin je rijdt is van een ongekende natuurlijke schoonheid. Je zult merken dat je plezier in het paardrijden daardoor verder toeneemt. We lunchen in opnieuw een ander restaurant, gevolgd door een welverdiende rust. Daarna begint de tocht te paard naar een schitterend meer. Na de paardrijrit kan je een buggy-toer maken naar het Qestorati-meer. Deze ervaring zorgt zeker voor veel adrenaline. De off-roadtocht duurt anderhalf tot 2 uur en kost 30 euro. ’s Avonds ga je op in de rust van de natuur als je te paard naar het meer trekt. Als je er zin in hebt, neem je een duik in het kristalheldere water.

Dag 6

Vandaag beginnen we vroeg met een tocht te paard door het dorp. We zien het dorp tot leven komen en genieten daarna van het galopperen in een open veld, omgeven door prachtige landschappen en een levendige sfeer. ’s Middags nemen we deel aan de activiteiten van het plattelandsleven zoals tuinieren, melken, oogsten, water geven aan gewassen en koken. Maak kennis met de lokale gemeenschap en leer de traditionele technieken die worden gebruikt in het Albanese plattelandsleven. De avondsessie te paard behelst een leuke uitdaging: een bespreking van je nieuwe vaardigheden en een wedstrijdje met hindernissen. Test je nieuwe rijkunsten en neem het, in een vriendschappelijke sfeer, op tegen je mede-ruiters.

Dag 7

Vandaag is de keuze aan jou. Kies je favoriete activiteit, of het een tocht is naar een plek die je deze week hebt bezocht, een paardrijles en een wedstrijdje of een opwindend spel te paard spelen, het is aan jou. ’s Middags geniet je van een fijne picknick. Daarna kan je deelnemen aan een rafting-avontuur op de Vjosa rivier (prijs: 40 euro, 2 uur). Reken op een adrenalinestoot als je meedoet. In de avond neem je afscheid van je paard met een hartverwarmende ceremonie. Poets, masseer en stretch je paard en laat je dankbaarheid voor hun gezelschap zien. We sluiten deze onvergetelijke dag af met een traditioneel diner met de paarden en genieten van de band die je hebt opgebouwd met je paard.

Dag 8

Dag van vertrek. Geniet van het laatste gezamenlijke ontbijt in het pension en de laatste mooie momenten van deze betoverende reis. Neem een moment om terug te blikken op de afgelopen week en je nieuw opgedane vaardigheden voordat je afscheid neemt van dit mooie paardenavontuur.

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag eenpersoonskamer: enkel op aanvraag, en indien mogelijk alleen eerste en laatste nacht € 15 p.n. ter plaatse te betalen.

Indien er maar 1 ruiter geboekt is dan geldt er een toeslag van € 132. Vanaf 2 ruiters vervalt de toeslag.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek) Toeslag bij boeking tot 2 ruiters

Over Albanië

Albanië is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. Het is woest en met een gemiddelde hoogte van 700 meter behoort Albanië tot de hoger gelegen landen in Europa. De natuur is er ongerept. In de wouden komen onder meer wolven, wilde zwijnen en beren voor. De kust met zijn mondaine levendigheid staat in schril contrast met het binnenland. Zo heeft een paardrijvakantie in Albanië veel te bieden.

In het zuiden ligt een professioneel ruitercentrum dat trektochten te paard heeft samengesteld. Die leiden door het poëtische landschap en laten je het authentieke Albanië zien. Liefhebbers van zwerftochten in afgelegen gebieden kiezen de Zagoria trektocht. Deze route voert door het geïsoleerde berggebied.

De Koning Skerdilajad-trektocht te paard is een ‘gemengde’ tocht. Dit arrangement biedt de ontdekking van de levendige kust èn het rustieke berggebied. De geschiedenis van het land komt ook duidelijk naar voren. Dit is een avontuurlijke tocht, waarbij ruiters hun paard op delen van de route leiden.
En dan is er de spectaculaire trektocht richting de wilde rivier Vjosa, waarbij afwisselend in huizen en tenten wordt overnacht.

Zin in een winterse paardrijvakantie in Albanië? Een speciaal winterarrangement biedt de mogelijkheid drie dagen door het winterlandschap te rijden en drie dagen de Albanese cultuur te ontdekken. Je staat versteld van de archeologische terreinen en monumenten.

Tijdens de trektochten te paard wordt er bij families op het platteland overnacht. Zij ontvangen hun gasten met grote hartelijkheid en heerlijk eten.
Hoe zit het met de paarden? De kudde bestaat uit kleine bergpaarden gekruist met Arabieren. De paarden lopen in de kudde vrij rond op 34 hectare grond. Bij slecht weer kunnen ze naar stal. Opvallend is hun uithoudingsvermogen: Dat is ronduit ongelooflijk. Bijzonder is ook dat het ruitercentrum over een dierenarts beschikt en een hoefsmid in vaste dienst heeft.
De Engelssprekende gidsen weten veel over de historie en de cultuur. Zij delen dit graag met hun gasten.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in boerderij op indeling met gezamenlijk sanitair. Overnachtingen in pension mogelijk op aanvraag tegen meerprijs van € 212 p.p)
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, inclusief tafeldrankjes tijdens de maaltijden,
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding
 • Transfer tijdens de paardrijddagen naar de paarden en de accommodatie.

Exclusief

 • Heen- en terugreis - vlucht naar Tirana (TIA) of Corfu (CFU)
 • Overnachtingen in pension mogelijk op aanvraag tegen meerprijs van € 212 p.p
 • Huurwagen heeft de voorkeur bij dit arrangement
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Tirana (TIA) € 90 p.p. retour (duur 3-4 uur). Op dag van aankomst verzameltransfer mogelijk om 12.00 uur (aankomen voor 11.30uur) of 15.00 uur (aankomen voor 14.30 uur), op dag van vertrek vlucht terug mogelijk vanaf 13.00 uur.
 • Verzameltransfer haven Saranda (vlucht op Corfu en door met de bus naar de ferry naar Saranda) € 50 p.p. (duur 1 uur). Op aankomstdag transfer mogelijk om 10.00 uur of 15.00 uur. Vertrekdag vroege transfer terug, voor de eerste ferry.
 • Lunch eerste (aankomst-) en laatste (vertrek-) dag
 • Overige drankjes
 • Entree excursies volgens programma (kloosters, kerken)
 • Reis- / Annuleringsverzekering
 • Fooien