De kristalheldere bergriviertjes van Gredos

Ontdek de mooiste uitzichten en de meest idyllische plekjes op een Andalusiër (PRE) of Hispano-Arabier in het Gredos-gebergte in centraal Spanje. Het is een standplaatsprogramma met één overnachting in een ander hotel.

Spanje
Vanaf € 1760
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze stationaire paardrijvakantie in de bergen van Gredos op het authentieke Spaanse platteland biedt je schitterende stertochten die je elke dag iets anders laten zien. Naast paardrijden kan je voluit genieten van zwemmen in het kristalheldere water van de bergen van Gredos. De paarden die op je wachten om mooie tochten te maken, zijn PRE en Spaans-Arabische kruisingen met vriendelijke karakters. Zij goed zijn opgeleid door organisator en gids Emilio.

Schitterende sterritten in bergen in Centraal Spanje

Vanuit een hooggelegen locatie maak je dagelijks mooie sterritten te paard door de prachtige bergen van Gredos, diep gelegen in het binnenland van Spanje. Omdat het verblijf is gesitueerd op 1600 meter hoogte, is het ook in de zomer een fijn gebied om dagtochten te paard te maken. Je kunt er ook heerlijk zwemmen in het heldere water dat door de bergen stroomt.

Dit arrangement is perfect voor gezinnen en minder ervaren ruiters. Er is veel tijd voor pure ontspanning en comfortabele dagtochten te paard.

Je verblijft deze week in een charmant plattelandshotel waar alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en gratis te gebruiken Wi-Fi. Handdoeken, shampoo en vloeibare zeep zijn aanwezig.

Eenpersoonskamers zijn beschikbaar op aanvraag en tegen een meerprijs.

Tapas en lunches

Tijdens de dagtochten verzorgt Mamen, mede-organisator en de echtgenote van gids Emilio de heerlijkheden de tapas en de lunches. In een supportwagen brengt zij deze naar de mooiste plekjes waar je pauze houdt. Voor de uitgebreide lunch brengt zij zelfgemaakte, authentieke gerechten als paëlla en Avilan-beef barbecue naar de picknickplaats. Na de lunch is er de siësta en heb je tijd om te zwemmen.

Speciale dieetwensen horen van tevoren te worden doorgegeven, zodat er rekening mee kan worden gehouden.

Je kunt ’s morgens een tas inpakken die Mamen in de auto meeneemt. Als je overdag iets nodig hebt, kan je altijd bij je spullen. Je ziet Mamen in elk geval drie keer per dag.

Na een dag paardrijden wacht ’s avonds rond 21.00 uur het diner waarbij je uit verschillende lokale Spaanse gerechten en gangen kunt kiezen. De drankjes bij de maaltijd zijn inclusief.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Madrid – Navarredonda de Gredos Aankomst op de luchthaven van Madrid tegen 15.00 uur, verzameltransfer naar Navarredonda de Gredos. Onderweg stoppen we kort in Avila om de mooie vestingstad te bezoeken. Welkomstdiner en overnachting in een hotel in Gredos.

Dag 2:

Navarredonda de Gredos - San Martin del Pimpollar Rustige start, we rijden door de zomerweiden. Lunchpauze bij de rivier met paella op het menu. In de namiddag rijden we door naaldbossen: goede stukken galop en draf. Avondmaal en overnachting in Navarredonda. (ongeveer 5 uur rijden vandaag)

Dag 3:

Navarredonda – lagune van Cañada del Gallo 'S Ochtends rijdt u naar de lagune van Cañada del Gallo met een prachtig uitzicht op de toppen van de Gredos met geweldige galoppades in een open landschap. Daarna rijden we naar de vallei van Tormes voor nog een luxe pic-nick met een uitstekende paella gekookt ter plaatse met gelegenheid om te zwemmen. Na een ontspannen lunchpauze terugrijdend naar de stallen met wat goede galop. Nacht en diner in het hotel in Navarredonda de Gredos.

Dag 4:

Navarredonda – Barbellido We rijden richting de hoogste bergen. Stop bij Barbellido voor de lunch en om te zwemmen. In de namiddag galopperen we door de vallei van de Tormes. Avondmaal en overnachting in Navacepeda de Tormes. (ongeveer 6 uur rijden vandaag)

Dag 5:

Navacepeda – Pozo de las Paredes – Navarredonda We volgen de Tormes door het historische stadje Navacepeda, de bergen in, naar Charco de las Paredes. Lunchpauze met mogelijkheid om te zwemmen. Na de middag dalen we af naar Navalperal de Tormes bij de rivier. Avondmaal en overnachting in Navarredonda de Gredos. (ongeveer 6 uur rijden vandaag)

Dag 6:

Navarredonda - Hoyos del Espino 'S morgens rijden we naar Hoyos del Espino. Hier is een lunch en kunnen we even zwemmen. In de middag galopperen we door het dennenbos. Avond en afscheidsdiner in Navarredonda de Gredos. (ongeveer 5 uur rijden vandaag)

Dag 7:

Navarredonda de Gredos – Madrid Ontbijt in het hotel. Vertrek om 10u, om rond 12u op de luchthaven van Madrid te zijn.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag ter plaatse betalen
* Bij 2 ruiters € 100 extra p.p
* Bij 3 ruiters € 70 extra p.p
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Minimaal 10 jaar en ervaren ruiter

Aantal deelnemers:

Min. 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), vanaf 2 ruiters met toeslag mogelijk.

Over Spanje

Spanje is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen en valleien, door de bossen of paardrijden over het strand. Spanje te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Zowel de gevorderde beginner als de vergevorderde ruiter vindt hier wel een ruitervakantie die past. Een goede basisconditie is wel belangrijk. Bij paardrijtochten in de bergen kan het wel eens zijn dat je ook naast het paard een stuk moet wandelen.

Inclusief

 • 7 dagen, 6 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt incl. tafelwijn.
 • 5 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in volgwagen max 23kg. p.p
 • Verzameltransfer vanaf de luchthaven Madrid (aankomen voor 14.30 uur, vertrekken na 14.00 uur)

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Overige drankjes
 • Tussendoortjes buiten de maaltijden
 • Reis/-annuleringsverzekering