Op voorwaartse, betrouwbare paarden in hoog tempo over het Kupres plateau van ongerept Bosnië betekent alleen maar plezierig paardrijden. In deze stationaire week kan je de natuur van dit land op de Balkan uitvoerig verkennen

vanaf € 1.200

In galop over prachtig Kupres plateau

Op voorwaartse, betrouwbare paarden in hoog tempo over het Kupres plateau van ongerept Bosnië betekent alleen maar plezierig paardrijden. In deze stationaire week kan je de natuur van dit land op de Balkan uitvoerig verkennen. Je rijdt op de liefste Arabisch volbloeden, Lippizaners of volbloedkruisingen. Het programma wordt aangepast op de wensen van de ruiters. Daarom is er geen vastomlijnd dag-tot-dagprogramma. Dagelijks leg je zo’n 40 kilometer te paard af.

Het platteland in dit gebied van Bosnië is weids, kent vele geweldige, dichte bossen en heldere bergmeren. Onder de historische plekken waar je langs draaft, bevinden zich bijvoorbeeld Stecci, een plaats met middeleeuwse grafstenen en de ruïnes van een oude Romeinse basiliek. De meeste tochten hebben plaats op het Kupres Plateau, een prachtig deel van Bosnië. Dagelijks leg je zo’n 40 kilometer te paard af. Daarbij rijd je door kleine dorpjes, langs historische plekken en op het platteland van dit land op de Balkan.

Belangrijk bij dit arrangement is wel dat je je comfortabel voelt bij paardrijden in hoog tempo in een open landschap. Daarbij is het van belang dat je in staat bent een paard in alle gangen onder controle te houden. Er wordt veel gegaloppeerd en ook de rengalop wordt op weidse vlakten ingezet. In de dichte bossen wordt doorgaans in stap en draf gereden.

Flexibel

Hoewel deze week in principe een stationaire week is, waarbij je dagelijks op de boerderij logeert, kan je op aangeven ook een aantal nachten buiten doorbrengen. Het programma is flexibel in te vullen. Vaak kan je een dag van tevoren aangeven wat je de volgende dag graag wilt doen.

Ruiters kunnen ervoor kiezen tweemaal per dag vanaf het hoofdverblijf, de boerderij weg te rijden. Dit betekent dat je na het ontbijt wegrijdt en een lange ochtendrit maakt. Vervolgens keer je terug voor een heerlijke  lunch op de boerderij. In de middag volgt dan een middagtocht van zo’n 1,5 uur. De middagtocht is ook te vervangen voor een andere activiteit in de omgeving, maar deze is dan niet bij de prijs inbegrepen.

Mogelijkheid

Het is ook mogelijk voor een picknick onderweg te kiezen. Daarvoor keer je dus niet terug naar de boerderij, maar kiest de gids een mooie plek in de buitenlucht voor de picknick. In de middag keer je terug en ben je op tijd voor het diner op de boerderij.

Gasten verblijven in charmante houten huisjes op het land van de boerderij. Deze zijn voorzien van twee slaapkamers, een gemeenschappelijke douche en toilet, een keukentje en gemeenschappelijke woonkamer met tv. In het hoofdverblijf is een bar aanwezig en een eetkamer voor ontbijt, lunch en diner. Als het weer het toelaat, is het ook mogelijk een nacht in een tent bij een mooi bergmeer door te brengen. Dat is een bijzondere ervaring en biedt ook een leuke afwisseling in het toch al gevarieerde programma..  

Ruiters beleven de tijd van hun leven op het Kupres plateau in Bosnië Herzegovina. 

Niet ruiters zijn ook zeer welkom!

Het is ook mogelijk een aantal dagen bij te boeken. Daarvoor wordt een meerprijs berekend.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1: 
Aankomst zaterdag, op het vliegveld en verzameltransfer naar het rijcentrum.

Dag 2: 
Na het ontbijt stijgen we op om een mooie tocht van drie tot vier uur te maken. Deze voert door dichte bossen en door bergen naar de top van de Stozer.  We klimmen naar een hoogte van 1758 meter. Na dit spectaculaire begin van de week paardrijden, keren we voor de lunch terug naar het rijcentrum. Als we hebben gegeten, maken we nog een middagrit van zo’n anderhalf uur.

Dag 3: 
In de ochtend rijden we over de open vlaktes waar we voluit kunnen galopperen. Op sommige plekken houden we de paarden in om rustig beken en rivieren over te steken. Daarna zullen we weer in galop verder gaan. Lunch op het paardrijcentrum en de middag gebruiken we voor een nieuwe middagrit van 1,5 uur.

Dag 4: 
De vlaktes wachten nog steeds op ons en wij zullen er dan ook graag naar terugkeren om uitbundig te galopperen. We rijden door weiden en over heuvels tot we het rustige bos bereiken. We volgen de bospaden en rijden langs de talrijke heldere meren die zo kenmerkend voor deze regio zijn.  Lunch en een middagrit van anderhalf uur, of wellicht picknicken we buiten en zetten we een kamp op bij een meer om hier eens een nachtje door te brengen.

Dag 5: 
We sporen de paarden aan om naar Crni Vrh te rijden. Daar doen we net als de andere dagen zo’n drie tot vier over. Onderweg rijden we langs de meren en vandaag is er tijd om een duik in het water te nemen. Dat doen we samen met onze paarden. Na deze leuke break keren we terug naar de boerderij waar de lunch wacht. ’s Middags kunnen we nog een fijne rit van 1,5 door het veld maken. 

Dag 6: 
Een bezoek te paard aan Javorac staat op het programma van deze vijfde dag van paardrijden. 

Dag 7: 
De trektocht ‘Mongolia’ ligt in het verschiet. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt de gids je mee naar een steppe-achtig gebied waar je volop gelegenheid hebt om te galopperen. 

Dag 8: 
Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer naar het vliegveld zodat wij de terugreis kunnen aanvaarden.

 

Vertrekdata (za)
Paardrij arrangement
Kamertype 7n *  
08/04/2023  - 01/10/2023
Kamer op indeling
€  1.200
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Kamertype

7n *


08/04/2023  -  01/10/2023

Kamer op indeling

1.200


(*) Alle prijzen per persoon

Data 2023

Mogelijk te boeken in de periode van 08-04 t/m 30-09, op aanvraag. Aankomstdag is zaterdag.

Data met al boekingen:

20-05 t/m 27-05 - 1 plaats
27-05 t/m 03-06 - 1 plaats
03-06 t/m 10-06 - vol
10-06 t/m 17-06 - 5 plaatsen
17-06 t/m 24-06 - 2 plaatsen
24-06 t/m 01-07 - 5 plaatsen
01-07 t/m 08-07 - 2 plaatsen
08-07 t/m 15-07 - nog geen boekingen
15-07 t/m 22-07 - nog geen boekingen
22-07 t/m 29-07 - nog geen boekingen
29-07 t/m 05-08 - vol
05-08 t/m 12-08 - vol
12-08 t/m 19-08 - vol
19-08 t/m 25-08 - vol
26-08 t/m 02-09 - vol
02-09 t/m 09-09- 1 plaats
09-09 t/m 16-09 - 5 plaatsen
16-09 t/m 23-09 - 4 plaatsen
23-09 t/m 30-09 - 2 plaatsen
30-09 t/m 07-10 - 2 plaatsen

Praktische info

 • Leeftijd:
  Min. 12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene
 • Aantal deelnemers:
  Min. 1 ruiter en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)


 

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten, in tweepersoonskamers op indeling met gezamenlijke badkamer
 • Op basis van volpension vanaf dag van aankomst diner t/m dag van vertrek ontbijt, incl geserveerde niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma, ongeveer 4 a 6 uur per dag.
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer luchthaven Split, of Sarajevo

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige (alcoholische) drankjes
 • Overige activiteiten
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeristenbelasting € 1 p.p.p.d
 • Reisverzekering