Cowboy in Saskatchewan : ranch holiday

Altijd al een echte cowboy willen zijn? Dat kan op deze volop in bedrijf zijnde ranch gelegen in de vallei van de rivier de Saskatchewan.

Canada
Vanaf € 576
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Altijd al een echte cowboy willen zijn?
Dat kan op deze volop in bedrijf zijnde ranch gelegen in de vallei van de rivier de Saskatchewan. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Belangrijk:

Vegetarische maaltijden niet mogelijk op deze ranch!

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijft u in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In uw vrije tijd kunt u zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

(*) Alle prijzen per persoon

Mogelijk te boeken van 23-05 t/m 05-10.
Aankomstdag is maandag, donderdag of zaterdag (verzameltransfer en huurauto).
Vertrek met de verzameltransfer alleen op maandag, donderdag of zaterdag. Vertrekdag met huurauto is flexibel. Parkeren bij de ranch is op eigen risico.

Geen paardrijden mogelijk op de aankomst- en vertrekdag.

Europrijs berekend op originele Canadese dollar,
p.n in tweepersoonskamer, CAD 260 p.p.p.n; in eenpersoonskamer CAD 295 p.p.p.n. excl. lokale belastingen
Aantal deelnemers

Min. 4, max. 10 personen (3 weken voor vertrek)

Verzameltransfer informatie

De verzameltransfer vanaf Saskatoon Int. Airport vindt alleen plaats op maandag, donderdag en zaterdag:

 • Ophalen tussen 11.00 - 19.30 uur
 • Retour tussen 06.00- 12.00 uur

De verzameltransfer duurt 2,5 uur enkele reis en rijdt een keer per dag, rekening houdend met de laatste persoon die aankomt (bij ophalen) of eerste persoon die vertrekt (bij retour). Het kan dus zijn dat je bij het aankomen wacht op een persoon die later aankomt, of dat je bij de retour vroeg moet vertrekken.

Over Canada

Besneeuwde bergtoppen, kolkende witte rivieren, groen weides, velden vol wilde bloemen, gletsjers met ijskoude meren en bossen met majestueuze oerbomen; dit zijn dé ingrediënten die een paardrijtrektocht in West-Canada tot een onvergetelijk avontuur maken.

Wil je een standplaatsvakantie of trektocht doen? Het kan beide!

Als standplaatsvakantie hebben we een locatie in de vallei van de rivier de Saskatchewan. Dit is een westernranch waar je het ultieme gevoel van Cowboy zijn kunt ervaren. De ranch en het omringende landschap doen denken aan een ouderwetse western. Golvende prairies, eindeloze vlakten, canyons, rivierduinen en zandstranden langs het Diefenbaker meer.

Het cowboyleven betekent opstaan bij zonsopgang, de hele dag hard werken en ’s avonds relaxen bij het kampvuur onder de wijde sterrenhemel.Na een stevig ontbijt zadelen we de paarden. Elke dag moeten de koeien gecontroleerd en opgedreven worden. Het betekent een lange dag in het zadel. Natuurlijk nemen we wel de tijd om boven een open vuur de lunch klaar te maken. ’s Zomers overnachten we soms in de open lucht, het echte cowboyleven. Begin juni vindt het brandmerken van de jonge dieren plaats en in oktober moeten de kudden naar huis gedreven worden. Beginners kunnen op de ranch les krijgen in western rijden. Iedereen kan leren lassowerpen en omgaan met het vee.

Op de ranch verblijf je in een vierpersoons blokhut waar iedere cowboy zich thuis zal voelen. Elke blokhut beschikt over een eigen badkamer. De maaltijden worden bereid in de kookhut. Natuurlijk is er een echte saloon met poolbiljart en country-music. De ranch beschikt over een hot tub. In je vrije tijd kun je zwemmen en kanoën in het Diefenbakermeer of de wijdere omgeving verkennen. Fort Walsh, bijvoorbeeld, de eerste nederzetting van de North-West Mounted Police of de Great Sand Hills, zandduinen die mysterieus uit de vlakte oprijzen. De bewoonde wereld met overdekte winkelcentra, golfbaan, jachthaven en musea ligt op 45 autominuten van de ranch.

Een trektocht is mogelijk in Yukon of in British Columbia

De Yukon in Canada, vlak bij de grens met Alaska, is een plek van magie en natuurschoon: gletsjers, koude meren, alpenweides, heldere rivieren, bos en toendra. Het licht is er fantastisch. In deze pure natuur volg je paden die ook betreden worden door elanden en wolven.
Tijdens de trektocht in de Yukon geniet je niet alleen van het wilde landschap. Je leert ook meer over het gebruik van pakpaarden en steekt een handje toe bij het leven in het kamp: tent opzetten, hout sprokkelen, water halen en koken. 1 keer wordt er overnacht in een hotel, 2 keer in een blokhut en 9 nachten wordt er gekampeerd, ver weg van de bewoonde wereld. Voor wie graag luxe en comfort heeft, is deze tocht dus minder geschikt.

De paarden zijn betrouwbaar en geoefend op bergachtig ongelijk terrein. Er wordt gereden met westernzadels. Tijdens de tocht verzorgen de ruiters hun eigen paarden. Er wordt voornamelijk in stap gereden, aangezien de pakpaarden en het moeilijke terrein het tempo omlaag halen. Toch moet je goed fit zijn om de lange uren in het zadel comfortabel te kunnen doorbrengen.

British Columbia: Deze begeleide trektocht in West-Canada duurt 13 dagen/12 nachten, of 6 dagen/ 5 nachten, 4 dagen paardrijden. Maaltijden zijn voorzien in volpension. De groep bestaat uit zes tot acht personen en wordt geleid door de ervaren Engelstalige gids Alex. Hij is opgegroeid in de lodge en kent de streek en fauna en flora op zijn duimpje. Hij deelt zijn kennis graag en vindt het belangrijk dat elke deelnemer op zijn of haar gemak is.

De meerderheid van de paarden die meerijden met de trektocht zijn in de weides rondom de lodge geboren en/of opgegroeid. Ze kennen de omgeving goed: met gemak doorkruisen ze rivieren en lopen ze over smalle bergpaden en kronkelende bospaden. Door het grillige landschap ligt het rijtempo laag, wat deze trektocht ook geschikt maakt voor minder ervaren ruiters. Een goede conditie is wel vereist voor elke deelnemer. Ervaren rijders krijgen op de geschikte plaatsen meerdere kansen om stevig te galopperen. De paarden zijn het gewend om met zowel ervaren als onervaren ruiters te rijden.

Inclusief

 • Aantal gekozen nachten en dagen op indeling in een tweepersoonskamer in een cabin.
 • Inchecken vanaf 15.00, uitchecken tot 11.00 uur
 • Op basis van volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt, koffie en frisdrank.
 • Paardrijden (bij 8-daags arrangement 6 dagen paardrijden)
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Saskatoon Int. Airport
 • Verzameltransfer Saskatoon Airport CAD 432.90 p.p. retour (bij 1 persoon), CAD 305.24 (bij 2 personen) , CAD 244.20 p.p. (bij 4 of meer personen) incl. lokale belasting - zie Praktisch voor meer info over tijden
 • 5,9% lokale belastingen
 • Fooien
 • Alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven