Beginnerscursus paardrijden voor volwassenen in Frankrijk

In de prachtige omgeving aan de Franse westkust bij Bordeaux wordt een ontspannen paardrij-vakantie aangeboden voor volwassen ruiters die nog niet eerder of net zijn begonnen met paardrijden.

Frankrijk
Vanaf € 1149
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In de prachtige omgeving aan de Franse westkust bij Bordeaux wordt een ontspannen paardrij-vakantie aangeboden voor volwassen ruiters die nog niet eerder of net zijn begonnen met paardrijden. Van zondag tot zondag worden de rijtechnieken op zo’n manier bijgebracht dat iedere ruiter gemakkelijk zelfvertrouwen wint en aan het einde van de week met veel plezier in het zadel stapt voor een mooie buitenrit. De manege heeft goedgetrainde Anglo-Arabieren en Engelse zadels om mee te rijden.

Leer paardrijden in prachtige omgeving in Frankrijk
De Franse westkust biedt een omgeving met prachtige natuur, bos, hoge zandduinen en zee. Het is een fantastisch gebied waar de mogelijkheid wordt geboden te leren paardrijden.
De instructeurs spannen zich in de absolute beginners en beginnende ruiters te helpen de nauwe band die tussen mens en paard kan ontstaan te ontdekken. En ze geven de ruiters zo snel mogelijk een stevige basis voor autonomie. Deze week is ook geschikt voor ruiters die hun vertrouwen en daarmee het pure plezier in paardrijden wat zijn verloren.

Wie deze vakantie boekt leert tegelijkertijd de prachtige omgeving kennen waarin het rijcentrum ligt.

Verblijf
Op 2 minuten lopen van de manege en op 8 minuten van het strand ligt het onderkomen voor verblijf. Het gaat om een guest house met uiteenlopende kamers met eigen sanitair. Er worden een- en tweepersoonskamers alsmede een familiekamer aangeboden. Bij de tweepersoonskamers is er keuze tussen een kamer met een tweepersoonsbed of een kamer met twee losse bedden. Ook is er een familiekamer met twee slaapkamers. Het onderkomen ligt aan het zwembad.
Daarnaast is er een houten huis met een slaapzaaltje en twee badkamers waar zes personen kunnen logeren.

Tenslotte staat op het terrein van verblijf een annex met drie kamers voor een tot vier personen. En er is een sauna en massagekamer aanwezig op het terrein.
Op het terrein van het rijcentrum staat een compleet huis met woonkamer, ruime keuken, slaapkamers, eigen terras en tuin voor gasten.

Het is mogelijk yoga- en massagesessies te boeken. Daarnaast is er een sauna waarvoor je tegen een meerprijs gebruik van kunt maken.

Eten en drinken
De week wordt aangeboden op basis van halfpension. Op de dag van aankomst wordt een diner aangeboden. Maar wie wil, kan ook volpension boeken. Er worden traditionele gerechten geserveerd met ¼ wijn of water en thee of koffie.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst is op zondag en indien gewenst een verzameltransfer vanaf het vliegveld of het treinstation.

Dag 2 tem dag 6

De manege heeft een lesmethode ontwikkeld waarbij absolute beginners de rijvaardigheid versneld onder de knie krijgen. Zo kan iedere deelnemer nog deze week veilig een buitenrit maken. Dit is eveneens mogelijk door de goedgetrainde paarden. De lessen leren de deelnemers hoe ze een paard uit de paddock halen, met een paard aan de hand lopen en hoe een paard wordt verzorgd. Ook wordt er een stukje paardenpsychologie gegeven; hoe reageren paarden in uiteenlopende situaties en waarom? Maandag tot en met vrijdag: De eerste paardrijles wordt op maandag gegeven. Deze les begint in de bak en eindigt buiten in het bos. Elke dag ben je zo’n vier uur te paard bezig. Met het gehele programma eromheen ben je ongeveer zes uur bezig.
Buiten
Vervolgens wordt de cursus op de andere dagen buiten gegeven. Het doel is beginners te helpen om succesvol te zijn bij het oplossen van allerlei problemen die je tijdens het rijden kunt tegenkomen. Deel nemers leren hoe ze hun paard in alle gangen onder controle houden. Ze leren hoe het is om voorop te lopen in de groep, maar ook hoe je een paard achteraan in de groep houdt terwijl iedereen wegrijdt. In de week wordt eenmaal aandacht besteed aan hoe je een sprongetje maakt. Dat gebeurt aan de hand van een oefening in de bak.

Dag 7

De laatste lesdag bestaat daarom uit een mooie complete dagtocht die in een rustig tempo wordt gereden. Iedere echte beginner kan aan het einde van de week alleen over het strand galopperen met een goede controle over zijn balans en een behoorlijk goede controle over zijn paard.

Dag 8

Ontbijt en dag van vertrek. En daarna kan iedereen terugkomen om een trektocht in het zuiden van Frankrijk te maken.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen op basis van halfpension. Toeslag volpension € 175 p.p, gelieve dit in het boekingsformulier te vermelden bij het opmerkingenveld.

Mogelijkheden tot bijboeken van:

* Yogalessen. 1 uur priveles € 55. 1 uur groepsles € 20 p.p

* Saunasessie van 20 min € 20 p.p

* Massage 20 min € 25, 30 min € 30, 45 min. € 45

Yogalessen moeten bij boeking worden aangevraagd, gelieve dit in het opmerkingenveld van het formulier te benoemen.
Gewicht

Max 90 kg

Leeftijd

Min. 13 jaar

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 8 dagen en 7 nachten, in een-/tweepersoonskamers met eigen badkamer
 • Op basis van halfpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, inclusief tafelwijn ( ¼ l) en frisdrank, thee, koffie
 • 6 dagen paardrijden, waarvan 3 uur per dag in het zadel en 2 uur per dag naast het paard
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 16.00 uur of om 17.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour ter plaatse betalen
 • Overige maaltijden
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Toeslag volpension € 175 p.p