Dagtochten te paard in het mooie Lot-et-Garonne gebied

De organisatie ligt in Thézac en heeft een landgoed dat prachtige vergezichten heeft op dorpjes zoals Thézac zelf en de bastidesteden Monsegur en Monflanquin aan de andere kant van de vallei.

Frankrijk
Vanaf € 500
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De organisatie ligt in Thézac en heeft een landgoed dat prachtige vergezichten heeft op dorpjes zoals Thézac zelf en de bastidesteden Monsegur en Monflanquin aan de andere kant van de vallei. Op het landgoed van 12 ha worden voor groepen vanaf 1 tot 4 personen paardrijvakanties in deze mooie omgeving aangeboden.

Het departement Lot-et-Garonne biedt een mooie omgeving met bijzondere natuur, weilanden, bos en uitgestrekte wijngaarden, alsmede historische bastidestadjes waar in de zomer brocanteriën en avondmarkten worden georganiseerd. Het is een prachtig gebied waar lekker kan worden gereden over de vele paden door bossen en velden. Het wandel/ruiterpad naar Santiago de Compostella (GR652) loopt eveneens pal langs ons mooie verblijf.

De locatie heeft een rijbak van 45 x 25 meter met een elastische bodem. Zo kan iedere deelnemer in een veilige omgeving kennismaken met de paarden en in de rijbak eventueel ook lessen nemen.

Het gastenverblijf is gelegen vlakbij de stallen op het landgoed. De gîte beschikt eveneens over een eigen bio-zwembad voor een verkoelende duik na de rijtochten of training in de manege. Het vrijstaande vakantiehuis is voorzien van alle luxe. De ruime living heeft een tv-hoek met bank en stoelen. Het eetgedeelte is voorzien van een grote tafel en luxe stoelen. De keuken is uitgerust met alle kookmogelijkheid. Beide slaapkamers hebben nieuwe bedden met heerlijke nieuwe matrassen van 1.60 x 2.00 m. De badkamer heeft een douche, toilet en badmeubel met dubbele wasbakken en opbergkasten en apart toilet. De ramen zijn voorzien van horren. Via openslaande deuren is een overdekt terras met aparte plancha om te koken en een schaduwplek
van een eik en lindeboom. Overal comfortabel meubilair. De afgesloten grote tuin ligt naast het unieke privézwembad met biofilter van lava en planten en heeft kraakhelder water.

Elke dag ben je zo’n vier uur in het zadel. Daarnaast zijn er aparte les- dressuur- of klassieke mogelijkheden om met je paard te gaan beoefenen. Het gehele programma met het poetsen, opzadelen, afzadelen en wassen van de paarden duurt ongeveer 5- 6 uur per dag. Je kunt dan je paard nog beter leren kennen. Daarnaast kijken we, als dat nodig is, of we iedere ruiter/amazone een stevige balans kunnen geven in het zadel door daar in het begin veel aandacht aan te besteden wanneer dat nodig mocht zijn. Daarom is het bij ons ook voor een beginnende- of onzekere ruiter heel geschikt om het vertrouwen in je eigen rijkunst terug te krijgen en te verbeteren.

Bergerac ligt op 3 kwartier afstand van ons. In aansluiting op de vluchtdetails hebben wij 3 verschillende arrangementen ontwikkeld voor alle rijniveaus. Daarnaast kan er altijd worden gekozen om per auto of trein te reizen. Wij komen jullie ophalen van Bergerac (vliegveld) of Agen (treinstation) of eventueel Toulouse als dat nodig mocht zijn

Voor iedere groep en ieder arrangement is een individueel programma beschikbaar en aanpasbaar. We hebben een vast programma maar we kunnen ook een programma op maat maken. Iedere ruiter krijgt de kans om de basiskwaliteiten te beoefenen zodat hij/zij goed met zijn of haar paard uit de voeten kan. Wij hebben goed
getrainde Nederlandse KWPN- paarden met goed passende zadels om comfortabel mee te rijden.

Het gehele jaar door behalve juli en augustus is het mogelijk om een ruitervakantie te boeken. Mocht je toch in juli en augustus willen boeken dan
bekijken de situatie met de warmte en zullen dan vroeg moeten vertrekken en kan een aangepast programma ook voor je worden gemaakt.
Dag van aankomst/vertrek is maandag, vrijdag of conform vluchtschema’s Transavia Rotterdam-Bergerac

De verschillende mogelijkheden

1. weekend arrangement vrijdag-maandag 3 nachten - 2 dagen paardrijden
2. werkweek arrangement maandag-vrijdag 4 nachten - 3 dagen paardrijden
3. weekarrangement maandag-maandag of vrijdag-vrijdag 7 nachten - 6 dagen paardrijden

Een halve dagtocht duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en we gaan daarna terug naar Thézac alwaar iedereen vrij is om de lunch daar te nemen. Wanneer iedereen kiest voor een halve dagtocht kunnen we een picknicklunch organiseren om daarna ergens in de natuur te genieten met of zonder paarden.

Een middagtocht duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en begint na de lunch vanaf de accommodatie. Daarbij is het mogelijk aan het einde van de middag op de terugtocht een wijnproeverij mee te maken en drinken we s’ avonds de gekozen wijnen bij het diner. De eventuele ruiters die niet meegaan kunnen zich aansluiten door met de fiets of onze auto te komen. De verschillende wijnhuizen liggen allen in de buurt.

Wanneer je kiest voor een dagtocht, dan zijn we ongeveer 4 - 4,5 uur aan het rijden, we lunchen tussen de middag en komen daarna pas terug naar de accommodatie alwaar de paarden weer worden afgezadeld en gewassen. Het weekarrangement heeft ook een rustdag. Wel is het mogelijk om dan een les bijvoorbeeld af te spreken. Voor de niet-ruiter zijn er voldoende alternatieven per fiets of lopend. U kunt wel samen gezellig mee lunchen of deelnemen aan de wijnproeverij. Er zijn ook andere activiteiten in de buurt mogelijk, zoals vlieglessen op het nabijgelegen sportvliegveld, kanovaren op de rivier de Lot, fietsen, wandelen

(*) Alle prijzen per persoon

Het gehele jaar door behalve juli en augustus is het mogelijk om een ruitervakantie te boeken. Mocht je toch in juli en augustus willen boeken dan
bekijken de situatie met de warmte en zullen dan vroeg moeten vertrekken en kan een aangepast programma ook voor je worden gemaakt.
Dag van aankomst/vertrek is maandag, vrijdag of conform vluchtschema’s Transavia Rotterdam-Bergerac.
Gewicht

Max 85 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max 4 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • Aantal dagen en nachten van het gekozen arrangement, in een-/tweepersoonskamer of in een gite tot 4 personen. Met eigen sanitair
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
  • Aantal dagen paardrijden afhankelijk van het gekozen arrangement. 2 dagen voor het weekend arrangement, 3 dagen voor het midweekarrangement en 6 dagen paardrijden voor het weekarrangement
  • Begeleiding van Nederlandstalige gids

Exclusief

  • Heen en terugreis
  • Eventuele verzameltransfer van en naar de Luchthaven € 100 per auto per rit met max. 4 personen, ter plaatse te betalen
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Reis-/annuleringsverzekering