Driedaagse tocht door de Vienne-vallei

Op drie dagen te paard kan je al een stukje ontdekken van de aantrekkelijke regio die Poitou-Charentes in Frankrijk is. Je volgt de rivieren en ontdekt de geschiedenis van het land en de bijzondere kastelen.

Frankrijk
Vanaf € 675
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Op drie dagen te paard kan je al een stukje ontdekken van de aantrekkelijke regio die Poitou-Charentes in Frankrijk is. De rivieren Blourde en Viennen stromen als levensaders door deze regio. Je volgt deze rivieren en ontdekt de geschiedenis van het land en de bijzondere kastelen die de streek rijk is.

De uitvalsbasis van onze partner in de Poitou-Charentes is een karakteristieke Franse boerderij, met niet enkel paarden en pony’s, maar ook herten! Hier geniet je van rust, ruimte, natuur, geschiedenis en natuurlijk de beroemde Franse keuken en goede wijn. Nog niet tevreden? De streek staat ook bekend voor zijn zeer milde klimaat.

De kudde is heel divers, zo kan er gezocht worden naar het paard dat perfect bij jou past. Enkele rassen: Selle Français, Anglo-arabier, Berber-arabier, Spaanse paarden, quarter horses en diverse kruisingen. Sommige paarden werden hier geboren en ze zijn afgericht om de perfecte partner te zijn voor dit werk. Behalve als trektochtpaard hebben sommige onder hen ook een carrière als TREC- of endurancepaard. De dieren leven samen in groep. Ze kennen mekaar dus, wat het tijdens de trektocht makkelijker maakt voor iedereen.

Wat maakt deze tocht zo bijzonder?

We volgen oude paden van het ene naar het andere dorp, midden in ruraal Frankrijk. Bij goed weer kunnen we ook zwemmen met de paarden. Overnachten doen we zo authentiek mogelijk. Dit is het Franse platteland op zijn best !

Toptip ! In plaats van onder het zadel kan je deze tocht ook met paard en wagen maken !

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1:

Aankomst op de paardenboerderij in de namiddag. Vroeger aankomen is mogelijk. De organisatie kan een verzameltransfer organiseren van de luchthavens van Poitiers of Limoges of van het treinstation van Poitiers. Na een drankje gaan we kennismaken met de paarden in de wei. Tijd om het jezelf gemakkelijk te maken in je kamer. ’s Avonds bekijken we de route van de komende dagen op de kaart.

Dag 2:

We vertrekken via een doorwaadbare plek in de rivier de Blourde en rijden verder door de velden. We hebben zicht op meerdere meren en op het platteland met weilanden waar schapen en limousin-runderen grazen. We rijden voorbij de versterkte kerk van Adriers en brengen een bezoek aan Bernard, die voorwerpen maakt met dood hout. We picknicken aan de oever van een meer, met uitzicht op de toeren van Adriers. Wanneer het weer het toelaat, kunnen we hier zwemmen met de paarden (natuurlijk is dit niet verplicht !). Via een klein bruggetje bereiken we Nérignac. Overnachten doen we niet ver van de Blourde. Als het weer het toelaat, kunnen we aperitieven op de rotsblokken in de Blourde.

Dag 3:

We rijden door Moussac en bereiken zo de overkant van de rivier. Hier hebben we een goed zicht op het kasteel. We volgen een pad vlak langs de Vienne met mooi uitzicht op de rivier. Picknicken doen we bij het kasteel van Fougeretau, waar het spookt wanneer dit open is, en anders in Queaux. Als het open is, kunnen we het kasteel bezoeken. Hiervoor moet je wel een mondje Frans spreken. Daarna rijden we over de brug bij Moussac en we krijgen nog enele mooie paden om te draven en galopperen voorgeschoteld !

Dag 4:

Een glooiend landschap met weilanden en velden. We rijden door de vallei van de Vienne. Picknick langs de Vienne in L’Isle Jourdain met uitzicht op het viaduct (40m). s'Middags rijden we over een oude spoorlijn waar we goed kunnen galopperen en bereiken zo de boerderij.

Dag 5:

Vertrek. Verzameltransfer naar Poitiers of Limoges, of vertrek op eigen initiatief na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken voor € 60 p.p. incl. diner en ontbijt.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met auto:

Utrecht 870 km, Brussel 720 km

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten op indeling in een tweepersoonskamer, meestal met gezamenlijk sanitair
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt, inclusief koffie, thee en tafelwijn
 • 3 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Bagagevervoer in een volgwagen

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Poitiers € 50 p.p. retour ter plaatse te betalen.
 • Overige drankjes en barstops
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nacht € 60 p.p. incl. diner en ontbijt
 • Reis-/annuleringsverzekering