Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk

vanaf € 955 BOEK NU


Western-paardrijden zuid-frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk
Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk

Een paardrijvakantie in western-stijl, georganiseerd door nederlandse eigenaren. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied, Het Parc Naturel du Haut Languedoc.

vanaf € 955

Tijdens deze ruitervakantie in Frankrijk ga je rijden door de prachtige bossen en heuvels in het gebied van de Sidobre, Tarn, in het zuiden van Frankrijk.

De Nederlandse eigenaren organiseren een ontspannen paardrijvakantie op hun knusse ranch. Er wordt gereden met comfortabele westernzadels. Je hoeft geen ervaring te hebben met western rijden om mee te doen, want hier krijg je op de eerste dag uitgebreide uitleg over. Wel moet je de stap, draf en galop goed beheersen.

Je rijdt over sprookjesachtige bospaden op goed getrainde en betrouwbare paarden. Je gaat op zoek naar de mooiste plekjes om te lunchen en komt helemaal tot rust in deze bijzondere omgeving.

De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.

In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.

Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van vrijdag tot vrijdag. Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.

Halverwege de week is er één rustdag die u naar eigen wens en behoefte kunt invullen. U krijgt tijdens uw vakantie een eigen paard waarmee u gedurende de gehele week avontuurlijke dagtrails rijdt. In de omschrijvingen van de arrangementen kunt u lezen wat de programma’s inhouden. Over het specifieke western-rijden krijgen de niet-western ruiters ruime aandacht en uitleg op de eerste dag voor wat betreft het zadelen en de manier van omgaan en rijden in western stijl.

Voorbeeldprogramma Working Horse (gevorderden arrangement)

Dag 1: 
U bent van harte welkom vanaf 16:00 uur. U kunt alvast rondkijken op het terrein en u bagage in uw gastenverblijf uitstallen. ’s Avonds staat u een heerlijk drie-gangen diner te wachten.

Dag 2: 
Na het uitgebreide ontbijt krijgt u een uitgebreide uitleg voor wat betref het zadelen en de manier van omgaan en rijden in  western stijl.  Na de uitleg volgt de lunch op de Ranch en zal vervolgens de eerste trail  in de vrije natuur van Parc Naturel du Haut Languedoc een feit worden…
 
Dag 3: 
Na het ontbijt maken we een prachtige lange rit langs over vlaktes en door dicht bebost gebied. U zult genieten van de uitgestrekte vergezichten.

Dag 4: 
Vandaag staat er een individueel en avontuurlijk programma te wachten. Na het ontbijt gaat u zonder begeleiding de Adventure Trail rijden met 2 tot 4 personen per groep. Dit zal op het uitgestrekte landgoed van de ranch plaatsvinden. Het doel van deze trail is dat u uw paard nog beter leert kennen. In de namiddag heeft u enkele uren vrij, en maakt u ’s avonds nog een spectaculaire Eveningtrail, waarvan we terugkeren in het donker. Hoe stiller de rit verloopt, hoe groter de kans om wild te zien. Een waanzinnige ervaring die u zeker niet wilt missen…
 
Dag 5: 
Na het ontbijt, een vrije dag, zowel voor u als voor uw paard. Deze dag kunt u naar eigen voorkeur invullen. U kunt naar een meer gaan, naar het strand of een typisch Frans dorpje in de omgeving bezoeken. Uiteraard kunt u ook een wandeling maken of uw dag op de ranch doorbrengen.
 
Dag 6: 
Na het ontbijt maken we een heerlijke dagtrail en nuttigen de meegebrachte lunch onderweg.
 
Dag 7: 
Na het ontbijt maken we in de ochtend een trail en gaan in de middag de uitdaging aan met hindernissen in het trailpark, met aan het einde een estafette-race. De week wordt afgesloten met een uitgebreide BBQ.

Dag 8: 
Na het ontbijt moeten we helaas afscheid nemen en keert u huiswaarts. Onze ervaring is dit gebeurt als u volledig bent uitgerust, u een hele ervaring rijker bent geworden en u nog meer gevoel voor paarden en de natuur heeft gekregen.

*Mocht het weer het toelaten zullen we zwemmen met de paarden.

Lees meer over deze reis in het artikel:

Frankrijk  Westernranch Zuid Frankrijk Hippo Revue juni 2013

Vertrekdata (vr) Kamertype 7n *  
01/05/2021  - 30/10/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
€  955
€  955
01/04/2022  - 28/10/2022
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  955
€  955
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

 Data 2021

Mogelijk te boeken in de periode 01-05 t/m 30-10 op aanvraag. Aankomstdag is vrijdag.
03-10 t/m 10-09 - 0
10-09 t/m 17-09 - 3 ruiters

 Data 2022

Mogelijk te boeken in de periode 01-04 t/m 28-10 op aanvraag. Aankomstdag is vrijdag.

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 90 kg
 • Leeftijd:
  Min 16 jaar, onder begeleiding van een volwassenen tot 18 jaar.
 • Aantal deelnemers:
  Min. 4 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)
 • Afstand per auto:
  Utrecht 1.210 km, Brussel 1.060 km

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
 • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt, koffie/thee/melk/jus d'orange tijdens het ontbijt en lunch.
 • 5 dagen paardrijden, 4 à 5 uur per dag
 • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

 • Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein tot Castres, vliegen naar Toulouse en door met de trein naar Castres
 • Verzameltransfer: treinstation Castres € 50,- p.p. retour (aankomen uiterlijk voor 17.00 uur) (ter plaatse te betalen)
 • Overige dranken tijdens maaltijden (frisdranken, wijn, alcoholische dranken, etc.)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Reis-/annuleringsverzekering