Een echte Western Ranch in Zuid Frankrijk

vanaf € 955 BOEK NU


Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk
Western-paardrijden zuid-frankrijk

Een paardrijvakantie in western-stijl, georganiseerd door nederlandse eigenaren. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied, Het Parc Naturel du Haut Languedoc.

vanaf € 955

Het Parc Naturel du Haut Languedoc is een duizenden hectares groot natuurgebied in het zuiden van Frankrijk. Deze schitterende, ongerepte streek, met een afwisselend landschap, is bij uitstek geschikt om volop paard te rijden. Er zijn uitgestrekte loof- en dennenbossen, menhirs, heidevelden, grillige rotswanden, afgewisseld met meren, waarin u met en zonder paard heerlijk kunt zwemmen. De ranch ligt op 1.000 meter hoogte waardoor het ook hartje zomer goed mogelijk is om paard te rijden. Bij helder weer heeft u uitzicht op de Pyreneeën en de Middellandse Zee.  
 
De Nederlandse eigenaren organiseren hier paardrijvakanties in western-stijl. De ranch is 120 hectaren groot en idyllisch gelegen in een prachtig natuurgebied. De ranch, opgebouwd uit natuursteen en hout, biedt plaats aan maximaal 10 personen in comfortabele tweepersoonskamers met zitje en eigen douche en toilet.. In de saloon wordt gezamenlijk gegeten, stevige ranchmaaltijden uit de Frans-/Hollandse keuken en er is een gezellige zithoek met open haard.
 
Verder vindt u op het domein een overdekt terras, barbecueplaats, kampvuurhoek, en zonneweide. Behalve paardrijden, kunt u lasso werpen, boogschieten, karabijn schieten, darten en wandelen.  Het stallenterrein bestaat uit diverse boxen en een buitenbak.
 
De paarden, veelal lokaal gefokt, staan zoveel mogelijk samen in de weide. Voor het gevorderden arrangement is het noodzakelijk dat u de stap, draf en galop goed kunt uitzitten. Over het western rijden krijgen de niet-western ruiters onder u uitleg, zodat u ook deze manier van rijden volledig kunt ervaren.
 
In dit voor Europa unieke arrangement komen alle aspecten van het ranchleven aan bod. In deze week geniet u van de ambiance, het paardrijden, de driegangen maaltijden, de kampvuuravonden, barbecues en natuurlijk alle dieren die op de ranch aanwezig zijn.
 
Alle arrangementen hebben een duur van 8 dagen en 7 overnachtingen en lopen van zaterdag tot zaterdag (vluchtdagen Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze). Van de zeven dagen dat u aanwezig bent rijdt u vijf dagen paard. Per dag rijdt u 4 à 5 uur paard.
 
Halverwege de week is er één rustdag die u naar eigen wens en behoefte kunt invullen. U krijgt tijdens uw vakantie een eigen paard waarmee u gedurende de gehele week avontuurlijke dagtrails rijdt. In de omschrijvingen van de arrangementen kunt u lezen wat de programma’s inhouden. Over het specifieke western-rijden krijgen de niet-western ruiters ruime aandacht en uitleg op de eerste dag voor wat betreft het zadelen en de manier van omgaan en rijden in western stijl.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met douche en toilet
  • Volpension vanaf eerste dag het diner t/m achtste dag het ontbijt
  • 5 dagen paardrijden, 4 à 5 uur per dag
  • Nederlandstalige begeleiding van een gids

Exclusief

  • Heen-en terugreis, mogelijkheden: Trein: TGV/Thalys tot Beziers Tariefindicatie: vanaf € 200,- retour, Goedkope vlucht met Ryanair vanaf Dusseldorf Weeze ( onder Nijmegen) naar Beziers
  • Verzameltransfer vanaf Beziers: treinstation Beziers (aankomen uiterlijk voor 17.00 uur) of luchthaven Beziers; aansluitend aan vlucht Ryanair, € 75,- per persoon retour (ter plaatse betalen)
  • Alle drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven