‘Een week in de Provence’: Paardrijden in gedroomde omgeving

Op Arabische en Spaanse kruisingen rijd je door de magnifieke, kleurrijke landschappen die weelderig worden geparfumeerd door de Provençaalse kruiden en lavendelvelden die er bloeien.

Frankrijk
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

‘Een week in de Provence’ is een standplaatsvakantie met een mini-trektocht van twee dagen in het zuiden van Frankrijk. Het arrangement biedt een mooie combinatie van paardrijden en het ontdekken van alle schoonheid van het natuurpark van Luberon.

Op Arabische en Spaanse kruisingen rijd je door de magnifieke, kleurrijke landschappen die weelderig worden geparfumeerd door de Provençaalse kruiden en lavendelvelden die er bloeien. Er wordt gereden in comfortabele zadels voor trektochten. Dit is een arrangement voor iedereen die toe is aan dat zoete vakantiegevoel.

De Provençe wordt wel de tuin van Frankrijk genoemd. De vruchtbare grond zorgt ervoor dat hier grote fruitgaarden groeien, wijngaarden uitstekend gedijen, kruiden en lavendelvelden bloeien. Wanneer je hier paardrijdt, beleef je een zoet, soms kruidig sprookje in een kleurrijke omgeving. Een standplaatsvakantie op een Provençaalse boerderij biedt je de mogelijkheid deze betoverende streek in al haar facetten te ontdekken.

In deze stationaire week is een tweedaagse trektocht opgenomen, waarbij je in de nacht van donderdag op vrijdag op een andere locatie overnacht.
Tijdens de tweedaagse trektocht overnacht je op een locatie middenin de bergen van Luberon. Hier gebruik je ook het diner De mini-trektocht heeft plaats op donderdag en vrijdag.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst op zondag in het ruitercentrum tussen 16.00 en 19.00 uur. Welkomstaperitiefje en bespreking van de komende week. Diner.

Dag 2

Na het ontbijt gaan we naar de paarden en stijgen op voor een korte kennismakingsrit rond de boerderij. In de ochtend rijden we een uurtje en ’s middags brengen wij twee uurtjes door in het zadel.

Dag 3

Een mooie tocht met picknick aan de oevers van de rivier Durance staat op het programma van deze dag. We rijden langs amandelbomen, olijfbomen, wijngaarden en fruitgaarden. Hier groeien abrikozen, peren en kers

Dag 4

In de ochtend bezoeken we Lourmarin. Dit dorp is geclassificeerd als ‘een van de mooiste dorpen van Frankrijk’. Iedereen luncht op eigen gelegenheid en ’s middags is het tijd om te paard te gaan. We rijden de heuvels in waar pijnbomen en olijfbomen groeien. We komen langs wijnwaarden en fruitgaarden. Onderweg pauzeren wij voor een wijnproeverij.

Dag 5

Vandaag beginnen wij aan onze tweedaagse trektocht waarbij we de nacht doorbrengen in het hart van de Luberon. Over mooie paden maken we een prachtige dagtocht die eindigt bij een charmante herberg aan de voet van de kliffen die populair zijn bij bergbeklimmers. Bij de herberg vind je ook een zwembad. Op deze prachtige locatie dineren en overnachten wij.

Dag 6

Na een heerlijke nachtrust en dito ontbijt beginnen wij aan onze terugtocht. Daarvoor volgen wij de ‘Gorges de l ‘Aiguebrun’. Deze canyon is vermaard om zijn kliffen. Wij kijken onze ogen uit. De overweldigende tocht eindigt op de boerderij waar wij voor de laatste maal samen dineren en overnachten.

Dag 7

Ontbijt en vertrek.

(*) Alle prijzen per persoon

Upgrade naar luxere accommodatie mogelijk voor 5 nachten.

De reis is gegarandeerd mogelijk vanaf 4 ruiters, maar tegen een toeslag is het mogelijk de reis vanaf 2 ruiters te garanderen.

* Toeslag vanaf 2 ruiters € 950 p.p
* Toeslag vanaf 3 ruiters € 350 p.p
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en Max. 4 ruiters (3 weken voor vertrek), gegarandeerd vertrek vanaf 2 ruiters tegen toeslag

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 7 dagen / 6 nachten in twee- of driepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag aankomst t/m ontbijt dag van vertrek,1 lunch
 • 5 dagen paardrijden, gemiddeld 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Bagagevervoer limiet 1 koffer / tas max. 15 kg p.p
 • Verzameltransfer heen: op zondag vanaf TGV station Aix en Provence (aankomen voor 17.00 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (aankomen voor 17.15 uur), luchthaven Marseille ( aankomen voor 16.00 uur)
 • Verzameltransfer terug: op zaterdag vanaf TGV station Aix en Provence (terug op het TGV station om 10.30 uur) , treinstation Aix-en-Provence Centrum (terug om 10.00 uur), luchthaven Marseille (terug om 11.00 uur, vertrek vlucht na 13.00 uur)
 • Gebruik van zwembad

Exclusief

 • Heen- en terugreis ( vlucht naar Marseille of trein naar Aix en Provence)
 • Extra drankjes
 • Fooien
 • Afwijkende transfers buiten de standaard tijden ( ong. € 110 tot € 150 per taxi enkele reis)
 • 1 x lunch
 • Upgrade mogelijk naar luxere overnachtingen
 • Reisverzekering