Les Landes: paardrijden langs Atlantische kust

Les Landes is een groen stukje Frankrijk, begrensd door de Atlantische Oceaan. De ideale plek voor ritten op het strand en in het wondermooie achterland. Er wordt gereden met Engelse zadels.

Frankrijk
Vanaf € 1349
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Voor deze tocht moet je in goede conditie zijn, en genoeg zelfvertrouwen hebben als ruiter om zelfstandig te rijden in alle gangen, over verschillend terrein. Er wordt niet altijd in een rij gereden, maar ook individueel gegaloppeerd.

De timing van de strandritten hangt af van de getijden. De organisatie doet haar best om de groep op het meest gunstige moment op het strand te laten rijden. Dat strand is op sommige plaatsen 200 meter breed, en de ruiters hebben het geregeld voor hen alleen! Wanneer het weer het toelaat, van juni tot september, kan er met de paarden in de oceaan worden gezwommen.

Een volgwagen brengt de bagage van de ruiters. In uitzonderlijke gevallen moeten de ruiters gedurende een halve dag zelf materiaal meenemen in zadeltassen. Onderweg en ’s avonds is er vaak kans om te zwemmen, vergeet dus zeker je badkledij niet.

Om onderweg comfortabel te kunnen lunchen, worden stoelen en tafels voorzien. Er zijn een Frans aperitief en voorgerecht, soep of salade (afhankelijk van het weer), kip of vlees, groente, Franse kaas, nagerecht en koffie of thee.

Ruiters overnachten in een pension naast het ruitercentrum. Het verblijf is op basis van volpension met uitzondering van een lunch op maandag, om iedereen de kans te geven Mimizan te bezoeken en te genieten van de visgerechten in de plaatselijke restaurantjes. Onderweg tijdens de vierdaagse trektocht wordt er ook 2 keer overnacht in een plaatselijk landelijk hotel. Daar krijgen de ruiters maaltijden typisch voor Les Landes voorgeschoteld. Hier is de wijn inbegrepen, net zoals bij de lunches. Tijdens de maaltijden in Mimizan is dat niet het geval! Koffie is altijd bij de maaltijden inbegrepen. Vegetarische maaltijden zijn mogelijk op aanvraag. Naast de plaatselijke specialiteiten is er op 3 dagen ook de mogelijkheid een restaurant met een specifieke kaart te kiezen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op eigen gelegenheid op zondag om 18.30 uur. Of er is een mogelijkheid voor een verzameltransfer om 16.00 uur vanaf de luchthaven van Bordeaux of om 17.00 uur vanaf het treinstation in Bordeaux. Diner in de avond.

Dag 2

Ontbijt tussen 9.00 en 10.00 met aansluitend een briefing over hoe de week gaat verlopen. Daarna heeft u de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan Mimizan, waarna u om 13.30 daar wordt opgehaald. In de middag beginnen we aan een halve dagrit, van zo’n 3 uur in de namiddag. Tijdens deze rit bekijken we het niveau van alle ruiters, om hen met het perfecte paard voor de komende dagen te matchen.

Dag 3, 4, 5 en 6

Iedere ochtend ontbijt rond 8.00 uur. 4 dagen rijden met 2 dagen langs het strand, hetzij in de ochtend of in de avond, volgens het getij van de oceaan. We eindigen de vierde dag op het strand met de zonsondergang. Het landschap en de natuur veranderen elke dag en bieden alle verschillende hoeken van "De Landes". Dagritten tussen de 35 en 45 kilometer, 5 à 6 uur in het zadel. Er wordt zeer afwisselend gereden en een goede basis conditie is van groot belang. Het merendeel van de tijd galopperen, galopperen in het bos en op het strand worden individueel gedaan door ruiters, beginnend een voor een, of twee aan twee om te vermijden om in het stof te galopperen en om veiligheidsredenen! Het geeft de mogelijkheid voor de ruiters om te galopperen op hun eigen snelheid. Als de weersomstandigheden goed zijn is het mogelijk om met de paarden te zwemmen in de periode van Juni t/m september

Dag 7

Een halve dagrit. Om deze week af te sluiten, trekken we een laatste keer naar het strand.

Dag 8

Na het ontbijt afscheid nemen en vertrek naar huis, of verzameltransfer naar de luchthaven om 8.30 uur. Aankomst op de luchthaven is rond 11.30 uur. Een vlucht terug naar huis is niet eerder mogelijk dan 13.30 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

Bij een min. van 3 ruiters kan de tocht toch doorgaan tegen een kleine toeslag van € 150 p.p, op aanvraag

Mogelijkheden tot bijboeken van:

* Yogalessen. 1 uur priveles € 55. 1 uur groepsles € 20 p.p

* Saunasessie van 20 min € 20 p.p

* Massage 20 min € 25, 30 min € 30, 45 min. € 45

Yogalessen moeten bij boeking worden aangevraagd, gelieve dit in het opmerkingenveld van het formulier te benoemen.
Gewicht

Max 95 kg

Leeftijd

Min. 13 jaar (en een volwassen begeleider), vanaf 16 jaar zonder begeleiding. Max. 81 jaar.

Aantal deelnemers

Min 4 en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) bij min. 3 ruiters tegen toeslag vertrek mogelijk.

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 1.160 km, Brussel 1.010 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten
  • In kamer op indeling of tweepersoonskamer met eigen badkamer. In de periode Juli en augustus 1 nacht in tent met douche en toilet faciliteiten
  • Op basis van volpension inclusief tafelwijn ( ¼ l) en frisdrank, thee, koffie bij lunch en diner. excl. 1 lunch op maandag
  • 6 dagen paardrijden, 5 tot 6 uur per dag (35 tot 40 km per dag)
Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer luchthaven Bordeaux dag van aankomst op 16.00 uur of om 17.00 uur vanaf het treinstation van Bordeaux en terug om 08.30, vertrek vanaf de luchthaven om 13.30 uur, € 100 p.p retour, ter plaatse betalen
  • Lunch maandag
  • Overige drankjes
  • Overige uitgaven
  • Reisverzekering