Paardrijden in de Elzas, dagtochten voor gevorderden

Paardrijden in de Elzas, in het uiterste oosten van Frankrijk, betekent paardrijden in de bergen. Het paardrijcentrum beschikt over uiteenlopende paardenrassen.

Frankrijk
Vanaf € 1340
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Montagnes et Legendes in de Elzas (sterritten voor gevorderden)

Paardrijden in de Elzas, in het uiterste oosten van Frankrijk, betekent paardrijden in de
bergen. Het paardrijcentrum beschikt over uiteenlopende paardenrassen. Dat betekent dat er voor iedereen een geschikt paard is. Ook heeft de organisatie voor een goede uitrusting gezorgd, waardoor je comfortabel kunt zitten.

De Elzas is een apart gebied in het oosten van Frankrijk. Het ligt pal tegen Duitsland aan en is in het verleden een aantal perioden ook,Duits geweest. Die geschiedenis vertaalt zich in de vele Duitse plaatsnamen. Sinds 1945 is de Elzas weer Frans, nadat het in de oorlog was ingelijfd door Duitsland.

In de Elzas worden prachtige witte wijnen geproduceerd. Denk aan Riesling en Sylvaner wijn. De keuken kent stevige maaltijden. Dat is te verklaren uit de behoorlijke winters die de Elzassers kennen. Waar de gemiddelde Fransman Coq au Vin wel kent, heeft de Elzasser zijn eigen Coq au Riesling bedacht. Aangepast aan de streek.

De natuur is overweldigend. Tijdens deze sterritten rijd je door onder meer Natura2000-gebied, gebieden die door Europa zijn aangewezen als zeer bijzonder. Daarom wordt er streng op gelet dat deze gebieden niet worden aangetast door mensenhanden. Je kunt er wel paardrijden.

Week en Weekendarrangement mogelijk.

Voorbeeld dagprogramma 7 dagen / 6 nachten:

Ook een "weekend" arrangement mogelijk. Dit bestaat uit 3 dagen / 2 nachten en 2 dagen paardrijden. Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek.

Dag 1

Verzamelen bij het hippisch centrum tussen 17.00 en 20.30 uur. De eerste avond maken we tijdens een typische Elzasser maaltijd kennis met de andere deelnemers uit de groep en onze begeleiders. Diner en overnachting op het paardencentrum.

Dag 2

De eerste ochtend maken we kennis met de paarden en maken we een bosrit. Tijdens de tocht testen we ons niveau van paardrijden en wennen we aan de omgeving. Op 1099 meter hoogte rijden we door Natura-2000 gebied. ‘s Middags zetten we koers richting het kleine dorp Hohwald. Onderweg bewonderen we de prachtige waterval, een van de mooiste in de Elzas.

Dag 3

Na het ontbijt rijden we richting de Rotlach. Dit gebied heeft de reputatie hét woonoord van verschillende troepen herten te zijn. Tussen de middag houden we even stil om in de ruïnes van een fort te lunchen. Daarna stijgen we weer op en vervolgen onze weg naar het paardrijcentrum.

Dag 4

Deze ochtend maken we rit tot aan de ‘Verlorene Eck’, de verloren hoek. Hier zijn dertig menhirs in ronde bogen neergezet. De plaatsing van deze stenen is een raadsel dat tot vandaag nog niet is opgelost. Op deze plek gaan wij picknicken. ’s Middags rijden we naar de Heidenkopf, het toppunt van de Vogezen die 787 meter hoog is. Er staat hier een toren die een groot uitzicht biedt op het massief van de Vogezen en de vlakte van de Elzas.

Dag 5

Wij vertrekken te paard, uiteraard, naar de Serva-waterval. We dalen af naar het dorp Natzwiller, waar het enige concentratiekamp op Frans grondgebied heeft gelegen. De Elzas werd in 1940 ingelijfd door Duitsland. Na het bezoek aan Natzwiller zetten wij onze tocht voort over een botanisch pad. Verschillende punten van dit pad bieden ons een prachtig uitzicht op de vallei. We lunchen op de kleine heuvel van Pfriemenkopf waarna we terugkeren naar het centrum. Op de terugweg rijden we over stukken land die uitnodigen tot een galop.

Dag 6

Voor onze laatste rit rijden we vandaag naar het plateau van de Haut Lachamp en de Bas Lachamp dat ons een geweldig panorama biedt. We doorkruisen kleine dorpjes voordat we op de top van de Perheuz aankomen. Een mooie plek voor onze picknick. In de middag beginnen we aan de klim van de Mont St Jean. Na een mooie galop komen we boven aan waar we genieten van een zicht op de bergen. We kunnen compleet rondom kijken.

Dag 7

Individueel vertrek na het ontbijt.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen kinderen tot 12 jaar €1035 voor het 7-daags arrangement en €410 voor 3-daags arrangement

Bij een groepsboeking van min. 4 personen krijg je €60 korting p.p op het weekarrangement

Prijzen niet ruiters:
* Op basis van halfpension, drankjes inbegrepen (excl. lunch) € 450 p.p voor verblijf van 7 dagen / 6 nachten
* Op basis van volpension, drankjes inbegrepen € 575 p.p voor verblijf van 7 dagen / 6 nachten
Gewicht

Max. 95 kg.

Leeftijd

Min. 7 jaar met ervaring, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek) (bij weekend min 3 ruiters)

Reisdetail: afstand met auto

Utrecht 500 km, Brussel 440 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten of 3 dagen / 2 nachten in een- of tweepersoonskamers / appartement. Met gedeelde sanitair.
  • Op basis van volpension van eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, incl. tafelwijn
  • 7 daags arrangement :5 dagen paardrijden gemiddeld 5 a 6 uur per dag
  • 3 daags arrangement :2 dagen paardrijden gemiddeld drie uur per dag
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van luchthaven-/ treinstation van Strasbourg of het treinstation van Colmar € 50 enkele reis p.p, van Selestat € 30, alleen mogelijk op aanvraag na overlegivm de tijden van transfer
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering