Paardrijden speciaal voor beginnende ruiters in de Elzas

Iedereen kent de Elzas natuurlijk van zijn witte wijnen en van de hoofdstad Straatsburg. Maar dit oost-Franse gebied kent ook schitterende natuur èn een paardrijcentrum waar ze de mooiste routes van de streek kennen.

Frankrijk
Vanaf € 1340
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Rustige ritten voor de beginnende ruiter in de Elzas

Iedereen kent de Elzas natuurlijk van zijn witte wijnen en van de hoofdstad Straatsburg. Maar dit oost-Franse gebied kent ook schitterende natuur èn een paardrijcentrum waar ze de mooiste routes van de streek kennen.

Speciaal voor beginners is er dit arrangement ‘Bergen en Legenden’, waarbij je leert hoe je met je paard omgaat, hoe je hem verzorgt en hoe je hem zadelt en het hoofdstel omdoet. Op het terrein bij het centrum leer je wat je moet doen als je onderweg laaghangende takken of een greppeltje tegenkomt. Daarna laat je je gewoon meevoeren op de paardenrug, door de Elzas.

De tochten voeren door bossen en bergen en je rijdt over plateau’s. Onderweg laat de gids je plekken zien die je zult bewonderen om zijn schoonheid, zoals de granieten Emma rots. Maar ook kom je aan op plekken die je een fantastisch uitzicht op de omgeving bieden.

Tijdens de ritten, die beginnen met kleine buitenritten en leiden tot complete dagtochten, blijf je ook werken aan je rijkunsten. Overnachten doe je elke avond op het centrum. En de keuken kent Elzasser maaltijden: stevige streekgerechten met een goede smaak.

Week en Weekendarrangement mogelijk.

Voorbeeldprogramma

Ook een "weekend" arrangement mogelijk. Dit bestaat uit 3 dagen / 2 nachten en 2 dagen paardrijden. Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek.

Dag 1

Verzamelen op het ruitercentrum tussen 17.00 en 20.30 uur. Op de eerste avond gebruiken we een authentieke streekmaaltijd uit de Elzas en leren we elkaar kennen.

Dag 2

Aankomst om 09.00 uur. Na het bezoek aan het ruitercentrum, maken we kennis met onze vriendelijke IJslandse paarden en Fjorden, helemaal aangepast aan beginnende ruiters. Voor deze eerste halve dag ontdekken we het dier, de verschillende manieren om met hem te communiceren en hoe zich naar de andere dieren gedraagt. We leren ook onze paarden voor te bereiden op de rit, te beginnen met borstelen, zadelen en het hoofdstel om doen. We stijgen op en voelen voor het eerst hoe het zadel zit en we vertrekken voor een rit in het bos van ‘Champ du Feu’. We rijden op 1099 meter hoogte door Natura2000-gebied waar het hoogste punt van de Lage Rijn ligt. In de middag zetten we ons weer in het zadel richting de hoge bergen. Hier wordt ons een bijzonder panorama geboden op de bergen en de omliggende dorpen.

Dag 3

Na het ontbijt stijgen we op en proberen het parcours op het gevarieerde terrein van het ruitercentrum om ons voor te bereiden op de verschillende dingen die we buiten kunnen tegenkomen: greppels, laaghangende takken, een brug. Na de lunch op het centrum, rijden we ’s middags richting de vuurvelden die er al lagen voordat de oude veenderijen er lagen. We passeren de prinses Emma-rots, een immense, granieten rots. Men zegt dat er feeën wonen.

Dag 4

We vertrekken voor onze eerste complete trektocht door weilanden en de bergen. We rijden richting Rotlach. Het gebied heeft de naam het thuis te zijn van vele hertensoorten. De lunch gebruiken we in een herberg, of we picknicken, afhankelijk van het weer. ’s Middags gaan we naar de Neuntelstein rots waar we het magnifieke uitzicht over de Elzas bewonderen.

Dag 5

Vandaag rijden we naar een kalverweide. Hier houden we halt bij een mooi punt van waar je de hele Val de Villé kunt zien. We picknicken in het bos en gaan daarna naar de waterval van Hohwald, een van de mooiste watervallen van de Elzas. We gaan door met onze zit te verbeteren en verbeteren ons evenwicht in de drie gangen.

Dag 6

Voor onze laatste rit rijden we naar de top van de Perheux. Je wordt hier getrakteerd op een prachtig uitzicht en wij gaan hier picknicken. ’s Middags klimmen we naar de Mont St Jean. Na een mooie galop komen we boven aan en kunnen 360 graden rondom kijken en genieten van het superieure panorama.

Dag 7

Ontbijt, afscheid en individueel vertrek van de deelnemers.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen kinderen tot 12 jaar € 1035 voor het 7-daags arrangement en € 410 voor 3-daags arrangement

Bij een boeking met min. 4 personen krijg je € 60 korting p.p. op het weekarrangement.

Prijzen niet ruiters:
* Op basis van halfpension, drankjes inbegrepen (excl. lunch) € 450 p.p voor verblijf van 7 dagen / 6 nachten
* Op basis van volpension, drankjes inbegrepen € 575 p.p voor verblijf van 7 dagen / 6 nachten
Gewicht

Max. 95 kg.

Leeftijd

Min. 7 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek) (bij weekend min. 3 ruiters)

Afstand per auto

Utrecht 500 km, Brussel 440 km

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • 7 dagen / 6 nachten of 3 dagen / 2 nachten, in tweepersoonskamers / appartement. Met gedeelde sanitair.
  • Op basis van volpension van eerste dag diner t/m laatste dag ontbijt, incl. tafelwijn
  • 7 daags arrangement :5 dagen paardrijden gemiddeld drie uur per dag
  • 3 daags arrangement :2 dagen paardrijden gemiddeld drie uur per dag
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer van luchthaven-/ treinstation van Strasbourg of het treinstation van Colmar € 50 enkele reis p.p, van Selestat € 30, alleen mogelijk op aanvraag na overleg ivm de tijden van transfer
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering