Paardrijvakantie vanuit een kasteel in het hart van Frankrijk

Een paardrijvakantie met een verblijf in een kasteelhotel. Ook voor niet-ruiters hoeven biedt deze locatie vele mogelijkheden. Een kasteel uit de 19de eeuw, schitterend gelegen in het golvende landschap van de Bourbonnais.

Frankrijk
Vanaf € 680
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het kasteelhotel, schitterend gelegen in het golvende landschap van de Bourbonnais, is een kasteel uit de 19e eeuw. Het is, met behoud van de originele onderdelen, geheel gerenoveerd. Antiek meubilair en modern comfort gaan moeiteloos samen en zorgen zo voor een ontspannen sfeer.

Rondom het kasteel liggen 40 hectare tuinen, parken en bossen. De eigenaren trainen volbloed renpaarden maar daarnaast hebben ze een rijschool voor beginners tot gevorderden. Ook dressuur- en springlessen horen tot de mogelijkheden en natuurlijk buitenritten in de omgeving.
Het hotel heeft een uitstekende keuken. Er is een keuze uit menu’s die loopt van ‘marché’ tot ‘gastronomique’. Veel ingrediënten komen uit de eigen tuinen waar ze biologisch gekweekt worden. De eigenaar is trots op zijn uitgebreide wijnkelder met bijzondere wijnen.
Comfort, gastronomie en professionele begeleiding bij het paardrijden zijn hier even belangrijk.

Het programma is voorzien van paardrijden, dit kan worden opgenomen als buitenrit of als les. Ter plaatse kunt u een lesprogramma afspreken met de rijinstructeur. Hij is een internationaal eventing rijder. De manege is van alle gemakken voorzien: een binnenbak, twee buitenbakken, een longeerring, een renbaan en een springparcours. Rijdt u liever buiten dan kan dat op het landgoed en daarbuiten. Twee uitgestrekte bossen bieden volop gelegenheid tot een snelle galop. In de nabije omgeving is een cross-country parcours. Ter plaatse kunt u buitenritten bijboeken. De instructeur maakt voor u een rijschema volgens uw wensen/ doelen.
De goed getrainde paarden zijn vriendelijk en rustig. Aan hun geestelijke en lichamelijke gesteldheid wordt veel aandacht besteedt. Voor iedereen is een passend paard te vinden ( max. gewicht 95 kg.). De rijpaarden zijn voornamelijk Engelse Volbloed en Selle Francais. Voor kinderen vanaf 5 jaar zijn ponies beschikbaar.

Ook niet-rijdende familieleden hoeven zich niet te vervelen. Op de locatie is een verwarmd zwembad ( mei t/m september), een spa met sauna en er zijn tennisbanen. Er kan geroeid worden op het meer en er zijn fietsen te huur. In de omgeving is er veel te zien zoals kastelen, abdijen, een vulkaanpark en een pretpark voor kinderen.
De prijs van een arrangement hangt af van het gekozen kamertype: standaard, comfort, superieur en deluxe en het seizoen.

Kom je met een elektrische auto, dan is het mogelijk om die op te laden bij deze locatie. Het is niet mogelijk dit vooraf te reserveren. Dus alleen ter plaatse en ook ter plaatse te betalen.

Het is mogelijk om zelf een arrangement samen te stellen van.

U kunt bepalen hoeveel overnachtingen u graag wilt en of u wel of niet wilt paardrijden. Het aantal paardrij-uren is ook zelf samen te stellen.

Graag horen we uw wensen zodat we een passend voorstel kunnen doen. Het verblijf van een dag en een nacht bestaat normaal uit ontbijt, lunch, diner 2 uur paardrijden en een overnachting.

In de maand maart t/m 09 april is de locatie gesloten op zondag en maandag.

(*) Alle prijzen per persoon

Extra informatie bovenstaande prijzen
*Prijzen zijn voor de Pavillon kamer, luxere kamers ook mogelijk op aanvraag
*Elk ander arrangement mogelijk samen te stellen op aanvraag
*Prijzen niet-ruiter ook op aanvraag
Gewicht:

Max. 90 kg

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

  • Het aantal gekozen nachten in een comfortabele kamer met eigen badkamer (standaardkamer meestal met douche, comfort meestal met bad Minibar en airconditioning)
  • Volpension vanaf eerste dag diner t/m lunch laatste dag (uitgebreid ontbijtbuffet, lichte lunch, uitgebreid diner)
  • 2 uur paardrijden per dag
  • Begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Drankjes tijdens lunch en diner
  • Transfer vanaf treinstation Moulins sur Allier (30 min. , ong. € 55,- tot € 75,- per taxi enkele reis)
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Opladen van elektrische auto is hier mogelijk, niet vooraf mogelijk te boeken. Ter plaatse te reserveren en te betalen
  • Reisverzekering