‘Klaverblad-tochten’ te paard op Grieks eiland Rhodos

Toe aan een zalige, ontspannende paardrijvakantie? In Griekenland is de stationaire Klaverbladtocht precies zo’n weekarrangement waarbij dat vrije vakantiegevoel de boventoon voert. Je rijdt in Western stijl.

Griekenland
Vanaf € 1280
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Toe aan een zalige, ontspannende paardrijvakantie? In Griekenland is de stationaire Klaverbladtocht precies zo’n weekarrangement waarbij dat vrije vakantiegevoel de boventoon voert. Je rijdt op paarden die de relaxte Western-stijl gewend zijn. In het programma is een rustdag opgenomen waarop je kunt doen wat je wilt. Totaal ontspannen keer je na afloop terug naar huis.

Compleet ontspannen te paard op Rhodos
In deze vakantieweek maak je vijf gevarieerde paardrijtochten waarbij je twee tot ruim vier uur in het zadel zit. Een van de vijf dagen kan je ook les krijgen in de T-Touch methode, volledig: de 'Tellington Touch' met paarden waarbij je leert hoe je een paard rustig en kalm krijgt.

De paardrijritten beginnen allemaal in de middag en voeren over prachtige paden over het eiland. Je komt in zeer rustige gebieden zoals het Nationaal park van Rhodos en je bezoekt oude kloosters.

Je verblijft deze week op een ranch waar paarden, maar ook pony’s en ezels staan. Op de boerderij vind je ook katten, honden, worden er cavia’s gehouden en scharrelen er gezellig kippen rond.

Dit arrangement met sterritten van twee tot maximaal 4,5 uur per dag paardrijden is er één waarbij je gemakkelijk niet-ruiters kunt meenemen. Er ligt een zwembad bij de ranch, er hangen hangmatten waarin je kunt lezen of gewoon ontspannen en je kunt er boogschieten, waarvoor 12 euro per uur wordt gerekend.

De organisatoren ontvangen hun gasten altijd hartelijk.

Dit arrangement is geschikt voor hobby-ruiters.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Dag van aankomst: transfer van het vliegveld naar de ranch, settelen, kennismaken en dineren.

Dag 2

Vandaag trek je er te paard op uit voor een rit van twee uur. Je geniet van prachtige vergezichten en je rijdt door mooie valleien. Ook bezoek je het klooster Thari. Op deze dag leer je je paard goed kennen.

Dag 3

Deze dag rijd je in de ongerepte natuur van Rhodos en kom je bijna niemand tegen. Eerst voert de tocht naar een klein klooster. Als je daarna doorrijdt door het bos en valleien, kom je onderweg wellicht enkele herten tegen. Deze route door rustig gebied biedt volop kansen voor enkel spannende galoppades. Afhankelijk van het weer op het tijdstip van de tocht, wordt de ezelopvang bezocht. Je rijdt vandaag ongeveer vier uur paard.

Dag 4

Dit is een rustdag voor paard en ruiter. Je kunt op verkenning gaan of gewoon heerlijk een dagje ontspannen. De mogelijkheid bestaat een auto of een motor te huren en de mooie plaatsen van Rhodos te bezoeken. De organisatoren kunnen je ook naar een fantastisch strand brengen waar je de dag kunt doorbrengen. Optioneel kunnen de organisatoren ook een catamaran-tocht voor je boeken, of een trip naar het eiland Symi. Ook kan je een privé-tocht naar Rhodos stad laten boeken of een massage op de ranch waar je verblijft boeken als je besluit gewoon een dagje van pure ontspanning te nemen.

Dag 5

Een stukje horsemanship staat op het programma. Een les van paardenverzorging waarbij je leert een onrustig paard te kalmeren, begrijpen hoe je een paard meer zelfvertrouwen en concentratievermogen geeft of hoe je pijn wegneemt bij paarden wordt allemaal in de ochtend uitgelegd aan de hand van de T-Touch-methode. Daarna volgt een stukje horsemanship en ga je zonder zadel paardrijden. Dit programma omvat ongeveer vier uur. Als je een beetje bezorgd bent over het paardrijden zonder zadel, kan je het alleen eventjes proberen in de roundpen om je paard daarna te zadelen voor je erop uittrekt. Als je al bekend met T-Touch en horsemanship, kan je ook een paardrijtocht maken van vier uur.

Dag 6

Een mooie rit te paard naar de dam van Laerma ligt in het verschiet. Daar aangekomen kan je afstijgen en even zwemmen, het meer per kano ontdekken en bijkomen in de hangmat. Na de tijd van ontspanning bezoek je historische stenen graven daterend van 300 voor Christus. Vanaf deze historische plaats rijd je terug naar de ranch. In totaal breng je deze dag zo’n 4,5 uur in het zadel door.

Dag 7

Je kunt rekenen op een prachtige dag te paard waarop je naar hoogten van 400 meter klimt. Boven aangekomen heb je geweldig zicht op onder meer de dam die beneden ligt. Na ongeveer drie uur paardrijden ben je weer op de ranch aangekomen waar je wordt verwelkomd met een overheerlijke barbecue.

Dag 8

De laatste dag van het weekprogramma is alweer aangebroken en je verlaat de ranch voor je reis huiswaarts.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 80 kg

Over Griekenland

Kreta en Lesbos zijn twee zonovergoten Griekse eilanden, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. We bieden standplaatsvakanties aan, maar ook begeleide of individuele trektochten behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in een twee-/of eenpersoonskamer, met gedeelde sanitair
  • Op basis van half pension vanaf Diner dag 1 t/m ontbijt dag van vertrek, incl. water of frisdrank (1 drankje per maaltijd). Een kleine snack als lunch
  • 5 dagen paardrijden, 2 a 4 uur per dag
  • Engels-/ en Duitstalige begeleiding door een ervaren gids

Exclusief

  • Heen-/ en terugreis
  • Overige drankjes en maaltijden
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven, enkele reis € 60 p.p. Ter plaatse betalen
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering