Paardrijden in Tsjechisch Adelaarsgebergte

Verken het Adelaarsgebergte in Tsjechië tijdens deze stationaire paardrijvakantie en voel je helemaal vrij. Het ongerepte landschap biedt weidse heuvels en grote, mysterieuze bossen. En dat met Nederlandstalige begeleiding.

Tsjechië
Vanaf € 707
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Verken het Adelaarsgebergte in Tsjechië tijdens deze stationaire paardrijvakantie en voel je helemaal vrij. Het ongerepte landschap biedt weidse heuvels en grote, mysterieuze bossen. Het Nederlandse stel heeft twintig paarden op hun ranch voor je klaar staan en begeleidt je graag op de sterritten die je in Westernstijl in Westernzadels maakt.

Te paard op ontdekkingstocht Adelaarsgebergte
Het Tsjechische Adelaarsgebergte kent een ongekende schoonheid en is zeer dicht bebost. De tochten die je tijdens je verblijf maakt, voeren door pure natuur.
Onderweg geniet je van de fantastische vergezichten over het hooggelegen land dat behalve door dennenbossen wordt gekenmerkt door uitgestrekte groene velden. Kleine stroompjes, beekjes en riviertjes slingeren zich door de omgeving en zorgen op warme zomerdagen voor heerlijke verfrissing. En je verblijf op de ranch wordt gegarandeerd gezellig. Daar zorgen de Nederlandse eigenaren voor. Zij creëren een familiaire sfeer, waardoor iedere gast zich snel op zijn gemak voelt.

De paarden
De paarden die meegaan op de tochten zijn warmbloeden, gemengde koudbloeden, volbloed Arabieren, Appaloosa’s en Paint Horses. De stokmaten variëren tussen de 150 en 170 cm. De paarden leven met elkaar in kuddeverband in de wei. Je rijdt in Westernstijl en de paarden zijn gewend aan Westernzadels.

Ruiters
Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden, ook in de hoger gelegen delen van de ritten en ook wanneer er wat vlotter wordt gegaloppeerd. Maximumgewicht: 90 kg.
Je verblijft op de ranch waar je ’s avonds gezellig samen komt in de saloon of op mooie avonden rond het kampvuurtje buiten. De kamers beschikken alle over een eigen douche en toilet. Er is vloerverwarming aanwezig.

Samengevat bestaat dit arrangement uit acht dagen, zeven nachten en zes dagen paardrijden. Dagelijks rijd je over telkens nieuwe paden en in de velden heb je volop gelegenheid om uitgebreid te galopperen. Elke dag breng je zo’n vier uur door in het zadel. Je neemt een lunchpakket mee voor onderweg. Ontbijten en dineren doe je op de ranch.

Niet-ruiters
Deze locatie is ook geschikt voor niet-ruiters. In de buurt van de ranch ligt een stuwmeer waar zij kunnen zwemmen, vissen of een kano, waterfiets of sub kunnen huren. Op 800 meter van de ranch ligt een dorp waar een zwembad is en natuurlijk kunnen niet-ruiters ook volop de natuur in. Te voet, of op een mountainbike verken je de omgeving ook goed. En in de omgeving liggen kleine dorpjes om te verkennen, een kasteel en een klooster liggen ook in de omgeving.

Kinderen die niet paardrijden kunnen zich ook uitstekend vermaken op de ranch zelf waar de dagelijkse bezigheden altijd doorgaan.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op zaterdag vanaf 17.00 uur. Kennismaking en toewijzing van de kamers. Eenvoudige maaltijd.

Dag 2

Na het ontbijt wordt iedereen gekoppeld aan het juiste paard. Na een korte uitleg over het rijden volgt de eerste, rustige buitenrit. Je kunt zo goed kennismaken met je paard en de andere deelnemers. Je rijdt de hele week op hetzelfde paard, zodat je goed vertrouwen opbouwt.

Dag 3 t/m 7

Na de eerste verkenningstocht en gewenning aan het gebied,, volgt de verdere ontdekking van het Arendsgebergte met elke dag een nieuwe route. Het gebergte leent zich uitstekend voor steeds afwisselende tochten. Onderweg geniet je van de panorama’s, de galoppades afgewisseld met klimtochten en afdalingen. Ook lunch je buiten. De tochten worden in de loop van de week telkens een beetje uitdagender. En omdat je steeds bent gewend aan je paard, kun je ook steeds meer.

Dag 8

Na een prachtige week wordt het alweer tijd voor het laatste ontbijt en het afscheid. uitchecken is voor 10.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs is gebaseerd op de Originele Tsjechische Kronen CZK 17.470 p.p

Niet-ruiters zijn ook welkom! Op basis van 8 dagen / 7 nachten volpension excl. drankjes CZK 10.500 p.p
Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Min. 4 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Afstand met de auto

980 km van Utrecht

Over Tsjechië

Het ongerepte landschap van Tsjechië biedt weidse heuvels en grote, mysterieuze bossen. Het Tsjechische Adelaarsgebergte kent een ongekende schoonheid en is zeer dicht bebost. De tochten die je tijdens je verblijf maakt, voeren door pure natuur. Onderweg geniet je van de fantastische vergezichten over het hooggelegen land dat behalve door dennenbossen wordt gekenmerkt door uitgestrekte groene velden. Kleine stroompjes, beekjes en riviertjes slingeren zich door de omgeving en zorgen op warme zomerdagen voor heerlijke verfrissing.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/twee/of meerpersoonskamers. Met prive sanitair.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek, excl. drankjes
 • 6 dagen paardrijden, on. 4 uur per dag.
 • Begeleiding van een ervaren Gids, Nederlands-/Engels-/en Duitstalig.
 • Bedlinnen en handdoeken

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Letohrad. (duur transfer ong. 15 min) CZK 125 per rit met max. 3 personen. Ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Extra nachten bijboeken is mogelijk
 • Reis-/annuleringsverzekering