Tenttrail Griekenland: Avontuurlijke trektocht te paard op Rhodos

Ontdek de heerlijke vakantiebestemming Rhodos op een avontuurlijke manier: te paard terwijl je in de natuur in een tent overnacht is een paardrijvakantie met gegarandeerd onvergetelijke momenten.

Griekenland
Vanaf € 1380
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ontdek de heerlijke vakantiebestemming Rhodos op een avontuurlijke manier: te paard terwijl je in de natuur in een tent overnacht. Op Western-beleerde paarden verlaat je de geciviliseerde wereld en rijd je de rustige natuur van het eiland in waar je onderweg op de mooiste plaatsen van het eiland kampeert. Dit is een paardrijvakantie met gegarandeerd onvergetelijke momenten.

Paardrijden en kamperen op Rhodos
Rhodos is absoluut een populaire vakantiebestemming, maar het is het eiland gelukt ook veel rust te bewaren. De natuur in het middellandse zeeklimaat is er prachtig. Tijdens deze paardrijvakantie leer je deze kant van Rhodos kennen.

In dit achtdaagse verblijf rijd je zes dagen tussen de drie en zes uur paard.

Je verblijft een week middenin de natuur. Je zet je tent op de mooiste plekjes op. En natuurlijk een eiland heeft strand. Uiteraard rijd je over het strand met zicht op de Egeïsche Zee en je kunt ook een keer in zee zwemmen met je paard.

In deze week heb je ook ruim de tijd om te zwemmen of in een hangmat te ontspannen.

Je overnacht drie nachten in tenten. De organisatie verzorgt ontbijt, lunch en avondeten. En buiten het kamperen overnacht je op de ranch in lichte kamers met eigen douche en toilet. De kamers zijn voorzien van een tv, wi-fi, airconditioning en een haardroger. Wanneer je op de ranch dineert, geniet je van lokale schotels die in de ‘taverna’ van de ranch worden geserveerd.

Deze vakantie is geschikt voor avontuurlijke en gevorderde ruiters.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer naar de ranch, deze dag staat in het teken van ontvangst.

Dag 2

Na een introductie op het terrein leert iedere deelnemer ‘zijn’ paard kennen tijdens de kennismakingsrit. Die brengt je naar het Thari klooster waar je het verhaal van een Byzantijnse prinses hoort. Terug op de ranch wordt het weekprogramma doorgenomen en besproken en dan is het tijd voor het heerlijke diner dat in een traditionele taverna wacht.

Dag 3

Vandaag stijg je op om naar de grootste dam van Rhodos te rijden. Onderweg bezoek je een oude Koninklijke tombe daterend uit de periode 1000 tot 1500 voor Christus. Aangekomen bij de dam kan je in de kano het natuurreservaat verkennen. Het is ook leuk om hier te zwemmen. Je brengt de nacht door bij een kleine kapel bij de dam. In de namiddag kan je ontspannen in de hangmat; de tenten staan tegen die tijd. De paarden waren al gevoerd bij aankomst op deze kampeerplaats.

Dag 4

De tocht van deze dag voert naar de hoogste berg van Rhodos, de Ataviros. Om daar te komen rijd je door de vallei van rode aarde, de Kokino Homa. Hier ervaar je puur natuur, pure stilte, je bent ver weg van de beschaafde wereld en je kunt het gevoel krijgen dat het eiland alleen tot jou en de groep waarin je rijdt behoort. Vlakbij de hoogste berg zet je je tent op voor de overnachting.

Dag 5

Door een smalle kloof rijden we het strand van Limni op. De rijke natuur en de fantastische panorama’s laten je de geschiedenis voelen, vooral als je op de historische ezelpaden rijdt. Na de strandrot van zo’n 4 kilometer verdienen de paarden een pauze voor dat ze worden afgezadeld. Omdat de zonsondergang hier onvergetelijk zal zijn, worden de tenten hier opgezet!

Dag 6

Je beleeft een heerlijke ochtend met je paard en een bad in zee. Voor het ontbijt kun je samen met je paard een duik in zee nemen. Na het ontbijt is de ochtend aan jezelf. Je kunt gaan zonnen, ontspannen in de schaduw, in een hangmat of in de tent. ’s Middags zadel je op en rijd je een kilometer over het strand, daarna gaat de weg door valleien waar tarwe, watermeloen en granaatappels worden geteeld. Je rijdt ook door een kleine bergkloof waar wilde geiten je in de gaten houden. Achter de kloof ligt het dorp Amitha. Langs dit dorp rijd je naar het verlaten klooster Aigios Filomonas. De paarden overnachten op deze plaats en de ruiters krijgen een lift naar het beginpunt (ongeveer 25 minuten autorijden).

Dag 7

De paardrijtocht voert je eerst door een opgedroogde rivierbedding, in een vallei waar de herten zich ongemoeid wanen. We gaan in galop door deze vallei, dat kan ook een rustig galopje zijn. Je ziet het kleine dorp Profilia voor je verschijnen als je door een Karl May-achtig landschap, prairie-achtig, hebt gereden. Vanaf het punt waar het dorp is gelegen, heb je een mooi uitzicht over de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee. Je leidt de paarden door de tuinen en als je geluk hebt, geeft iemand je fruit of noten. Langs bossen en olijfgaarden rijd je terug maar de boerderij. Daar aangekomen zadel je je paard af en was je hem met een natte doek, je geeft hem wat lekkers als beloning en laat hem dan vrij. De paarden zullen zeker blij zijn hun maatjes, die niet mee waren op de trektocht, weer te zien. Na een rustgevende douche breng je de laatste avond door met een heerlijke maaltijd.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de verzameltransfer: een de reis terug naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 80 kg

Over Griekenland

Kreta en Lesbos zijn twee zonovergoten Griekse eilanden, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. We bieden standplaatsvakanties aan, maar ook begeleide of individuele trektochten behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten, waarvan 3 nachten in tent, overige nachten op de ranch, met gedeelde sanitair
  • Op basis van half pension vanaf Diner dag t/m ontbijt dag van vertrek, incl. water of frisdrank, sap, koffie en thee (1 drankje per maaltijd), en kleine snack als lunch
  • 6 dagen paardrijden 3 a 6 uur per dag
  • Engels-/ en Duitstalige begeleiding door een ervaren gids
  • Transfers gedurende de paardrijdagen

Exclusief

  • Heen-/ en terugreis
  • Verzameltransfer van en naar de luchthaven, enkele reis € 60 p.p. Ter plaatse betalen
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering