Luxe westernvakantie in Hongarije

Westernrijden in het oosten van Europa. Ritten van een halve of een hele dag, in Amerikaanse stijl. Een comfortabele manier om het land met zijn tradities en prachtige natuur te ontdekken.

Hongarije
Vanaf € 555
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Om Amerikaans te rijden, moet je niet naar Amerika gaan. Ook in Europa kan je leuk western rijden. In onze ranch in Hongarije vind je alle faciliteiten om van een echte westernvakantie te genieten. De ranch bestaat intussen bijna 20 jaar en is gespecialiseerd in het fokken en trainen van quarters, paint horses en appaloosa’s voor de sport. Naast de fokkerij is er ook een twintigtal paarden dat wordt ingezet om buitenritten te maken. Behalve vele paden om uren lang de omgeving te verkennen, zijn er op de ranch ook een binnen- en buitenpiste.

De dagtochten spelen zich af in de wilde natuur van het Nationaal Park Kiskunság. Hier kan je het hele jaar door rijden over zachte zandpaden, op heuvels, in bossen en langs meren. De hoeveelheid vogels en wilde dieren is ongezien. Huizen zie je dan weer nauwelijks. Wie in het Nationaal Park rijdt, zit echt midden in de natuur. En die is ronduit adembenemend.

De paarden voor de gasten zijn allemaal goed getraind in de Amerikaanse rijstijl. Er wordt gereden met westernzadels. Wie hierin weinig ervaring heeft, krijg voor de start de nodige uitleg. Er is bij elke groep altijd minstens één Engelstalige begeleider. In principe wordt er elke dag gereden. Je gaat zowel in de voor- als in de namiddag telkens enkele uren op pad. Over de middag is er tijd om de benen te strekken en om natuurlijk lekker te lunchen.

Overnachten doe je op de ranch zelf. De kamers liggen verspreid over het terrein, in verschillende kleinere gebouwen. Ze zijn allemaal voorzien van alle comfort en hebben airconditioning, tv en wifi. De houten gebouwen passen mooi in het landschap en ademen ook een echte ranch-sfeer uit.

Niet-ruiters zijn hier zeker welkom. Zij kunnen genieten van de luxueuze faciliteiten van het centrum en te voet de omgeving verkennen. Er is ook een programma beschikbaar met bezoeken aan plaatselijke bezienswaardigheden en tochten in de natuur.

De ranch biedt een gebalanceerde mix van internationale en traditionele Hongaarsen gerechten. Op aanvraag kunnen ze voorzien in vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije maaltijden en voldoen aan andere restricties omwille van allergieën.

Vogelspotting:

Gebeurt ofwel in de vroege ochtend bij het ringen van de vogels of in de namiddag waarbij we te boot op het Kolonmeer vogels spotten. Dit programma is sterk afhankelijk van het weer en het werkschema van de park ranger. Minimum 2 dagen vooraf aan te vragen.

Wijn proeven:

Bezoek aan een lokale wijngaard op zo'n 30 km van de ranch. Minimum 4 personen. Door het hoge aantal bezoekers dient deze excursie minimum 4 à 5 dagen vooraf aangevraagd te worden.

Ontmoeting met wolven:

Een avontuur op 150 km van de ranch bij het beer- en wolvenreservaat. Beschikbaarheid wordt bevestigd op de ranch. Bezoekers kunnen een close-up ontmoeting hebben met een wolvengroep, hun gedrag bestuderen, zich tussen hen begeven en zelfs aanraken. Minimum 3 personen voor dit programma.

Verschillende arrangementen zijn mogelijk:

 • Het weekarrangement, van zondag t/m zondag met 26 uur paardrijden.
 • Het Midweekarrangement, van zondag t/m donderdag met 14 uur paardrijden.
 • Het Weekendarrangement, van donderdag t/m zondag met 10 uur paardrijden.

Dagelijks rittenschema: van 09:30 tot 11:30 en van 14:00 tot 16:00 (4 uur per dag)

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonskamer mogelijk te boeken op aanvraag, gelieve dit in het boekingsformulier aan te geven in het opmerkingenveld. De toeslag hiervoor dien je ter plaatse te betalen en is € 13 p.n.

Prijzen niet-ruiters:
 • Op basis van volpension per nacht in tweepersoonskamer € 138,75 p.p.p.n

Speciale kortingen:

Niet Ruiter
 • Kinderen tussen de 0 en 3 jaar oud zijn gratis
 • Kinderen tussen 4 en 11 jaar oud krijgen 40% korting

Ruiters:
 • Kinderen tot 15 jaar 20% korting
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Geen min.

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiter en Max. 7 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Hongarije

Hongarije is rijk aan mooie natuur; heuvels, bossen, meren, zachte zandpaden en uitgestrekte poesta's. Kortom: een geweldig land om te paard te verkennen. Bijzondere arrangementen laten je de verschillende gezichten van Hongarije zien. Alle Hongaarse paardrijvakanties hebben een avontuurlijke spirit.

We bieden trektochten te paard aan voor de gevorderde ruiter die over een goede conditie beheerst. Waarbij je heerlijk kunt genieten van bijvoorbeeld een uitgestrekte rengalop met arabieren of hongaarse warmbloedpaarden over de poesta, maar ook kun je een trektocht maken door het Kiskunsag nationaal park in western stijl met een quarter horse.

Of wil je graag eens heel iets anders? Een huifkarvakantie in Hongarije? dat is een relaxte vakantie zonder stress, ideaal voor gezinnen met kinderen. We rijden over rustige plattelandsweggetjes dwars over de poesta... De tocht is ook geschikt voor niet ervaren menners. Heeft u helemaal geen ervaring dan gaat de de eerste rijdag een begeleider met u mee. Twee keer per dag komt er Duitstalige assistentie om te helpen met aan - of uitspannen. De paarden zijn rustige en betrouwbare Hongaarse trekpaarden. Op verschillende overnachtingsadressen kunnen er begeleide buitenritten geboekt worden.

Inclusief

 • Aantal nachten, afhankelijk van gekozen arrangement in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension vanaf diner aankomstdag t/m ontbijt vertrekdag, water bij de maaltijden. (2-gangen maaltijden)
 • Aantal uren paardrijden afhankelijk van gereserveerde arrangement, bij aankomst voor 11.00 op aankomstdag, of vertrek na 15.30 uur op laatste dag.
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer Luchthaven Budapest tot 3 personen € 140 p.p retour, vanaf 4 personen € 120 p.p retour
 • Eventuele excursies
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering