Cross country springen trainingsvakantie in West-Ierland

Voor ruiters die hun paardrij-ervaring graag willen uitbreiden met cross country springen is dit arrangement in het westen van Ierland perfect: Een cross country trainingsweek met verblijf in een fantastisch eco-onderkomen.

Ierland
Vanaf € 1669
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Week springen en buitenrijden in Ierland

Voor ruiters die hun paardrij-ervaring graag willen uitbreiden met cross country springen is dit arrangement in het westen van Ierland perfect: Een cross country trainingsweek met verblijf in een fantastisch eco-onderkomen.

Breng alles wat je al in de bak hebt geleerd in het open veld. Op goed getrainde paarden leer je je rijvaardigheid te verbeteren en te genieten van het rijden in de buitenlucht.

In de heuvels van West-Ierland ligt het rijcentrum waar families zich zeer welkom voelen en waar de Nederlandse eigenaren een prachtig nieuw en zeer milieuvriendelijk onderkomen hebben laten bouwen. Hier leer je in een week cross country rijden.

De cross country trainingsweek is speciaal samengesteld voor de ervaren ruiter die nog geen kennis heeft gemaakt met cross country springen. Deelnemers krijgen alle facetten die bij deze tak van sport komen kijken bijgebracht.

De lessen

Werk op vlak terrein leert je een ritmische galop te ontwikkelen die goed is voor cross country rijden. Ook is deze training gericht op je balans goed te onderhouden, ook als je over ruig terrein met oneffen, wellicht modderige grond rijdt.

Ruiters krijgen twee keer per dag in kleine groepjes paardrijles, in de bak en cross country. Iedereen mag op verschillende paarden rijden, er staan uiteenlopende soorten in de kudde.

De springlessen in de bak concentreren zich op de verbetering van de houding van de ruiter.

Tijdens het springen in het veld draait de les om het nemen van verschillende soorten cross country-hindernissen zoals waterbakken, greppels of boomstammen. Ruiters dragen verplicht een bodyprotector tijdens de training. De lessen worden in het Engels gegeven.

Onderkomen

Op het terrein waar les wordt gegeven staat ook het schitterende nieuwe, zeer familievriendelijke onderkomen. Naast de lodge is er ook een privé-eco-huisje. De keuken serveert biologisch eten. De ingrediënten komen uit de eigen moestuin of komen van biologische leveranciers. Het ontbijt begint dagelijks om 09.00 uur. De lunch wordt om 14.00 uur geserveerd. Het diner begint behalve op zondag om 19.00 uur.

Het is eveneens mogelijk Engelse les te krijgen. Deze worden van maandag tot en met donderdag gegeven. Deelnemers kunnen de les volgen van 09.45 tot 11.45 uur, tussen 12.00 en 14.00 uur of van 14.45 tot 16.45 uur.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Zaterdag is de dag van aankomst. Tijdens de dag arriveren nieuwe gasten. Ruiters die er al waren, maar hun verblijf verlengen, rijden ’s middags. De nieuwe gasten installeren zich in hun kamers, maken kennis met elkaar, met de paarden en komen bij van hun reis.

Dag 2:

Zondag is een ontspannen dag die met een laat ontbijt begint. Om 12.00 uur volgt een kennismaking waarbij het personeel zich voorstelt. Een rondleiding over het terrein met alle faciliteiten staat op het programma, ruiters ontmoeten de paarden en wie vragen heeft, kan deze stellen. ’s Middags vanaf 15.00 uur maken de ruiters hun paard klaar. De eerste rit begint om 15.30 uur. Deze buitenrit is een makkelijke tocht van twee uurtjes door het bos. Zo maak je kennis met het paard en de omgeving. Gasten die langer dan een week blijven rijden vandaag niet mee om de paarden rust te gunnen in een week van hard werken. Er zijn voldoende alternatieven voor degene die niet meerijdt. Een optie is bijvoorbeeld het Dartfield Horse museum bezoeken, zwemmen in het meer of golfen.

Dag 3 t/m 7:

Op maandagochtend begint het weekprogramma: in de morgen de eerste les, na de lunch volgt ’s middags de tweede instructie. Er hangt een bord waarop de aanvangstijden staan aangegeven. Ruiters beginnen een half uur voor aanvang van de les met het klaarmaken van de paarden. Alle deelnemers van de cross country trainingvakantie kunnen te allen tijde hun les vervangen voor een buitenrit als ze even vrij willen van de les of de omgeving eens te paard willen verkennen.

Dag 8:

Na het ontbijt is het afscheid nemen en tijd om naar huis te gaan

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag Engelse les in kleine groep (2-4 personen):
 • € 240 p.p voor 10 uur les
 • € 310 p.p voor 15 uur les

Extra activiteiten (afhankelijk van beschikbaarheid):
 • Paardrijden volwassenen en kinderen € 40 p.p. per uur
 • Ezel verhuur € 35 halve dag; € 60 volledige dag
 • Boogschieten te voet (90min.) € 20 volwassenen € 15 kinderen (min. 10 jaar)
 • Boogschieten te paard € 60 volwassenen € 50 kinderen (min. 10 jaar)
 • Yoga € 12 p.p. (alleen volwassenen)

Kinderen tot 2 jaar een gratis verblijf.

Self-catering accommodatie opties mogelijk voor groepen, informeer naar de prijzen en beschikbaarheid.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Vanaf 13 jaar mogelijk zonder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers:

Min. 5 ruiters, max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met badkamer
 • Op basis van logies & ontbijt (B&B) vanaf dag aankomst t/m dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer enkele reis per persoon Shannon € 100, Dublin € 300, Galway € 60, Loughrea € 15 - 20 in een gedeelde taxi of met openbaar vervoer met begeleiding (ter plaatse betalen)
 • Er is de mogelijkheid om een ezel of een pony te huren voor uw kinderen indien u graag de omgeving te voet wil verkennen
 • Extra activiteiten zoals boogschieten en yoga, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Engelse taalles mogelijk individueel of als groep
 • Alcoholische- en overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering