Natural Horsemanship paardrijvakantie in Ierland voor volwassenen en familie

In het westen van Ierland, niet ver van Galway, ligt een prachtig heuvelachtig en bosrijk gebied waar een Nederlandse eigenaresse al decennia speciale paardrijvakanties organiseert.

Ierland
Vanaf € 1413
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In het westen van Ierland, niet ver van Galway, ligt een prachtig heuvelachtig en bosrijk gebied waar een Nederlandse eigenaresse al decennia speciale paardrijvakanties organiseert. Het centrum van waaruit de sterritten worden gemaakt, is modern en ecologisch opgezet. Als je ergens perfect kunt ontspannen, is het hier en met dit arrangement waarin je grondwerk met je paard verricht en dit later toepast in het zadel. Een heerlijke vakantie waarin je tot rust komt, op een ontspannen manier met paarden omgaat en geweldige ritten maakt.

Ontspannen paardrijvakantie in de buurt van Galway

In het ruiter-/paardenvakantiecentrum vlakbij Galway in het westen van Ierland hebben de eigenaren zich erop toegelegd een ontspannen en vredige plek te maken waar je ‘body, mind & soul’ helemaal kunt opladen.

Tijdens je verblijf van een week leer je hoe je een harmonieuze band met je paard kunt opbouwen. Door grondwerk leer je helder te communiceren met je paard. Daarna ga je leren hoe je de grondwerksessies kunt omzetten als je in het zadel zit en hoe je mindful paardrijdt.

Je maakt prachtige tochten in de omgeving waar je bos vindt, waar heuvels zich voor je uitstrekken en waar je verschillende stroompjes vindt die rustig door het groene landschap kabbelen.

De omgeving

Het ecologische centrum ligt aan de rand van meer dan 2000 hectare bos en tussen rustige plattelandsweggetjes. In de glooiende omgeving stromen vriendelijke beekjes en als je over de plattelandspaden rijdt, zal je zeker genieten van de mooie panorama’s.

Tijdens de tochten te paard zal je telkens nieuwe landschappen ontdekken, sommige heuvelachtig en weids, andere bosrijk en sprookjesachtig. Gevarieerd is de omgeving zeker.

Bij het ruitercentrum ligt ook een ruime buitenbak van 30 bij 50 meter die in alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Ook ligt er een cross country veld.

Verblijf

’s Avonds kan je comfortabel ontspannen in het nieuwe, ecologische huis en van de biologische keuken waar huisgemaakte schotels en biologisch bier of wijn wordt geserveerd. Elke dag worden drie gezonde maaltijden – ontbijt, lunch, avondmaaltijd - bereid. Dagelijks wordt paardgereden en je hebt de mogelijkheid de Engelse taal (bij) te leren, of geniet van de prachtige omgeving.

Voor iedere ruiter wordt het best passende paard uitgezocht. Alle ruiters verzorgen hun toebedeelde paard om ervaring met de zorg voor paarden op te doen en om een relatie met het paard te ontwikkelen.

Het programma is ontwikkeld om ruiters te laten kennismaken met verschillende paarden en ponies op een passend leerniveau.

Deze vakantie is geschikt voor alle rijniveaus.

Er zijn verschillende transfermogelijkheden. Tegen een meerprijs bestaan er transfers (heen en terug) voor gasten die aankomen in Shannon, Galway of Dublin Airport.

Je kunt ook met de bus naar het nabijgelegen Loughrea (15 euro heen en terug). Zorg ervoor dat je het busticket van tevoren hebt besteld. Na een telefoontje naar het ruitercentrum als je in de buurt bent, word je bij de bushalte in het dorp opgehaald.

Natuurlijk is het mogelijk met eigen vervoer of een huurauto te komen. Vraag van tevoren de adresgegevens op om de juiste route af te leggen naar het rijcentrum.

Voorbeeldprogramma

Een paardrijvakantie behelst acht dagen en zeven overnachtingen en begint standaard op zaterdag met de aankomst en het vertrek van gasten.

De week

De week biedt het verblijf in het eco-huis of de eco-lodge.
Ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd in de biologische keuken.
In deze week volg je vier horsemanship-sessies.
Je krijgt vier paardrijlessen in de ruime buitenbak met zandondergrond. En je maakt vier prachtige tochten te paard van twee uur in de werkelijk schitterende omgeving.
Optioneel kan je tegen een meerprijs 15 uur Engelse taalles boeken.
Andere opties zijn fietsen in de omgeving, wandeltochten maken of golfen.

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag Engelse les in kleine groep (2-4 personen):
 • € 240 p.p voor 10 uur les
 • € 310 p.p voor 15 uur les

Extra activiteiten (afhankelijk van beschikbaarheid):
 • Paardrijden volwassenen en kinderen € 40 p.p. per uur
 • Ezel verhuur € 35 halve dag; € 60 volledige dag
 • Boogschieten te voet (90min.) € 20 volwassenen € 15 kinderen (min. 10 jaar)
 • Boogschieten te paard € 60 volwassenen € 50 kinderen (min. 10 jaar)
 • Yoga € 12 p.p. (alleen volwassenen)

Kinderen tot 2 jaar een gratis verblijf.

Self-catering accommodatie opties mogelijk voor groepen, informeer naar de prijzen en beschikbaarheid.
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Vanaf 13 jaar zonder begeleiding van een volwassene, tot 13 jaar verplicht met begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 5 ruiters en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met badkamer
 • Op basis van logies & ontbijt (B&B) vanaf dag aankomst t/m dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer enkele reis per persoon Shannon € 100, Dublin € 300, Galway € 60, Loughrea € 15 - 20 in een gedeelde taxi of met openbaar vervoer met begeleiding (ter plaatse betalen)
 • Er is de mogelijkheid om een ezel of een pony te huren voor uw kinderen indien u graag de omgeving te voet wil verkennen
 • Extra activiteiten zoals boogschieten en yoga, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Engelse taalles mogelijk individueel of als groep
 • Alcoholische- en overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering