Ontdekkingstocht te paard langs kastelen en ruïnes

Ierland is een prachtig land om te ontdekken vanuit het zadel. Tijdens uitdagende trektochten naar eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen, rijden we door moerassen, velden en weiden.

Ierland
Vanaf € 1450
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Ierland is een prachtig land om te ontdekken vanuit het zadel. Tijdens uitdagende trektochten naar eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen, rijden we door moerassen, velden en weiden. We maken zelfs een boottocht naar het mysterieuze Holy Island. Deze vierdaagse paardrijtocht is een absolute aanrader voor iedereen die de rijke historie van Ierland wil ontdekken, binnen de hedendaagse accommodaties die een aangenaam verblijf garanderen. Ga mee naar dit westelijke deel van Groot-Brittannië voor een vakantie vol klavertjes, groene heuvels, harpen en natuurlijk de wereldberoemde leprechaunen (groene kabouters).

Comfortabel verblijf op het ruitercentrum
Tijdens deze hippische vakantie wordt er niet alleen een vierdaags topprogramma samengesteld voor de paardrijtochten; ook de accommodaties zijn van grote klasse. We verblijven immers op het ruitercentrum waar een stijlvol gerenoveerd landhuis van 300 jaar oud op ons wacht met haar open haard en met kaarsen verlichte tafels. We genieten er van een prachtige omkadering die de Ierse traditie ademt en ons laat kennismaken met de heerlijke, lokale gastronomie. Tijdens ons zesdaagse verblijf (zaterdag tot en met donderdag) zijn alle maaltijden inbegrepen.

Het programma van dag tot dag

Hieronder volgt het programma zoals dat van dag tot dag is vastgesteld. Ook voor deze reis geldt dat er altijd een mogelijkheid bestaat om enigszins van het programma af te wijken, indien de weersomstandigheden daarom vragen.

Dag 1:

Bij aankomst kunnen we inchecken en de rest van de dag ontspannen in en rondom het prachtige landhuis waarin we verblijven. We ontmoeten onze reisgenoten en genieten van een diner bij kaarslicht en aan het knisperende haardvuur.

Dag 2:

Na het ontbijt gaan we naar de paarden. We kunnen hen zelf borstelen en zadelen, zodat we hen beter leren kennen. Vervolgens stappen we in het zadel voor onze eerste tocht te paard. Tijdens een rit van circa 2 uren rijden we over bospaden en landwegen die ons leiden langs verlaten boerderijen uit de 18e eeuw. ‘s Middags worden we naar de haven van Mountshannon gebracht. We gaan er aan boord voor een tocht naar Holy Island, waar we een bezoek brengen aan 5 kasteelruïnes, een kerkhof uit de 12e eeuw en een ronde toren van ruim 24 meter hoog.

Dag 3:

Vandaag rijden we (2,5 uur) met onze paarden de heuvels in van de Slieve Aughty Mountains. We worden er getrakteerd op prachtige vergezichten over de indrukwekkende Shannon rivier. In de loop van de middag bezoeken we het kasteel van Pallas dat een van de bestbewaarde ommuurde ruïnes is uit de 14e eeuw. Na het diner gaan we naar een lokale pub om helemaal op te gaan in de Ierse lokale sfeer.

Dag 4:

Vanochtend gaan we op pad voor een rustige paardrijtocht (2,5 uur) doorheen het mooie Ierse landschap. ’s Middags gaan we naar het museum en het indrukwekkende kasteel van Portumna. Er blijft dan ook nog wat tijd over om gezellig te winkelen in de stad. We sluiten de dag af met een traditionele maaltijd aan het turfvuur.

Dag 5:

Vanochtend rijden we door het magische landschap van moerassen en heiden. We stoppen onderweg voor een picknick, die ter plaatse wordt gebracht door een busje met alle lekkers en benodigdheden voor zowel de ruiters als de paarden. In de loop van de middag rijden we langs typische Keltische dolmen die al meer dan 5.000 jaar oud zijn. Onze rit eindigt in een veld waar de paarden heerlijk kunnen genieten, waarna wij terugkeren naar het gasthuis voor een gezellig afscheidsdiner.

Dag 6:

Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

(*) Alle prijzen per persoon

Helmplicht in geheel Ierland
Gewicht:

Max. 85 kg

Leeftijd:

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers:

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 6 dagen, 5 nachten in een guesthouse in 2pers. kamer met eigen douche en toilet
 • Iers ontbijt, picknick lunch en diner, volpension vanaf de eerste dag het diner t/m de laatste dag het ontbijt
 • 4 dagen rijden, ong. 2 tot 4 uur per dag
 • Excursies, entrees volgens programma
 • Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis, met onderstaande reismogelijkheden:
 • Een retourvlucht luchthaven Shannon en dan een verzameltransfer van € 55 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Of een retourvlucht Dublin, vanaf hier de bus van ong. 3 - 3/12 uur en € 14 enkele reis vanaf de luchthaven naar Loughrea en dan vanaf hier een verzameltransfer (tussen 10.00 uur en 17.00 uur) van € 45 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen.
 • Of een retourvlucht Dublin met een goedkoper alternatief; de bus van Kearns naar Portumna, vertrekt niet vanaf de luchthaven van Dublin maar van het bus- en treinstation Dublin Heuston vanaf de luchthaven neem je dan een shuttle naar Dublin Heuston, 30 tot 45 minuten. Aangekomen in Portumna dan nog een verzameltransfer van € 15 p.p enkele reis, (tussen 10.00 uur en 17.00 uur).
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering