Paardrijden en Chianti in Toscane

Paardrijden in het hart van Toscane is al een sprookje op zich. Als je daar dan ook nog de mooiste chiantiwijnen uit de streek proeft, is het sprookje compleet.

Italië
Vanaf € 2627
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in het hart van mooi Toscane

‘Paardrijden en Chianti proeven’ speelt zich af in het hart van Toscane, het paardrijcentrum van waaruit je elke dag vertrekt voor een mooie tocht, is gelegen in het beste paardrijgebied in de Chianti-streek. Tijdens deze paardrijweek verken je een gebied met een reikwijdte van 400 kilometer.

De goed getrainde paarden rijden in het jaar ook military en dressuurwedstrijden.

Je rijdt elke dag een compleet andere route over authentiek paden. Je ontdekt de enorme variatie die deze streek heeft te bieden: historische middeleeuwse gebouwen, wijngaarden, olijfbomen, maar je treft er ook prachtige bossen, klassieke villa’s en authentieke boerderijen (Poderi).

De hele week begeef je je ver van druk verkeer en mensenmassa’s. Je rijdt langs de rustig gelegen Chianti-wijnboerderijen waar verrukkelijke wijnen worden geproduceerd.

Je verblijft in een comfortabel, historisch huis uit de 18e eeuw, op het platteland, op een afstand van 20 kilometer van Siena en 70 kilometer van Florence waar je allerhartelijkst wordt ontvangen door de eigenaren – een vriendelijk echtpaar - van het hippisch centrum en het onderkomen. In de accommodatie worden fantastische Toscaanse schotels geserveerd. De wijn bij het diner is bij de prijs inbegrepen.

Het onderkomen wordt omgeven door weilanden, bossen en mooie tuinen. Om het romantische plaatje compleet te maken heb je vanaf het centrum zicht op een middeleeuws kasteel.

Het Toscaanse huis biedt altijd plaats voor een beperkt aantal gasten waardoor de sfeer gegarandeerd rustig en huiselijk is. De boerderij is open voor alle liefhebbers van paardrijden, beginners en gevorderden. Deze paardrijweek echter is geschikt voor gevorderde ruiters.

Er wordt vloeiend Engels, Frans en natuurlijk Italiaans gesproken.

De paardrijprogramma begint op maandag en behelst complete dagtochten, halve dagtochten en drie wijnproeverijen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op zondag
Aankomst in de namiddag met een welkomstdrankje om 19.00 uur met aansluitend een diner om 20.30 uur

Dag 2

De week begint met mooie ochtendrit te paard naar het in romantische stijl gebouwde klooster van Badia d“Ombrone. Je keert terug voor de lunch in het hippisch centrum waarna je in de middag weer te paard gaat voor een mooie tocht naar en bezoek van het middeleeuwse Castello do Montalto.

Dag 3

Een dagtocht in de glooiende heuvels brengt je naar Arceno. Dit is een eeuwenoud landgoed dat historie en schoonheid ademt. In het hart van het schitterende Toscaanse landschap vind je de chiantistreek van Siena. Je rijdt tussen Florence en Siena, een gebied dat meer dan 1000 hectare bestrijkt. In deze omgeving geniet je van een wijnproeverij op een fantastische locatie met zicht op olijfgaarden. Je rijdt ook langs paden waarlangs geweldige cypressen staan. Deze zijn wettelijk beschermd. Na dit deel van de tocht bezoek je het 11e-eeuwse dorp Gusme. De route vervolgt naar het Etruskische Campi waar het tijd is voor de picknick. Vanaf de picknickplaats heb je wijds zicht over de Monte del Chianti tot Siena en Minte Amiata.

Dag 4

Een halve dag van paardrijden in de ochtend staat op het programma. Je rijdt naar het middeleeuwse dorp Montebenichi. De lunch gebruik je in het rijcentrum. ‘s Middags staat een bezoekje gepland aan de middeleeuwse stad Montepulciano. Hier proef je de beroemde Nobile do Montepulcianoto-wijn. Ook bezoek je enkele kleine Toscaanse steden waar veel historische films zijn opgenomen.

Dag 5

Een dag paardrijden met een picknick op Pacina, een historisch klooster dat is getransformeerd tot een biologische wijnboerderij. De familie die de wijnboerderij in bezit heeft, produceert een prachtige, natuurlijke wijn in beperkte hoeveelheid. Aan dit bezoek is een wijnproeverij gekoppeld. Het kan ook zo zijn dat de wijnproeverij van deze dag elders plaatsheeft en wel op de bekende wijnboerderij Felsina.

Dag 6

De dagtocht met picknick leidt naar een compleet ander gebied: de ‘Crete sensei’. Deze streek staat bekend om zijn formidabele schapenkaas. Daarna rijd je verder over een oude, Etruskische weg. Op zonnige dagen heb je vanaf deze route een geweldig zicht over de vallei, de Chianti-heuvels en op de stad Siena. Je rijdt door het dorp Rapale, waarschijnlijk een van de laatste voorbeelden van een niet-gerenoveerd historisch dorp.

Dag 7

Vandaag maak je een halve dagtocht. Je gaat in de ochtend te paard en rijdt over een mooie route naar het klooster Borgo Monastero. Onderweg kom je door bossen, olijfgaarden en wijngaarden. Je luncht op het rijcentrum en ’s middags ga je in de auto naar de uitzonderlijk mooie stad Siena. Siena is veruit de best bewaarde middeleeuwse stad in Italië en staat ook bekend om de Palio, de paardenrace rond het centrale plein van de stad. Deze wordt twee keer in de zomer gehouden en wordt altijd een feest.

Dag 8

Na een mooi zondags ontbijt ben je klaar voor de reis huiswaarts.

(*) Alle prijzen per persoon

Kamer op indeling is niet mogelijk te boeken bij deze locatie.
Gewicht

Max. 88 kg

Leeftijd

Min. 18 jaar en ervaren.

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/of tweepersoonskamer
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek, incl. tafelwijn
 • 6 dagen paardrijden waarvan 4 hele dagtochten, 2 halve dagtochten
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Toeristenbelasting
 • 3x wijnproeven
 • Verzameltransfer van en naar het treinstation Montevarchi

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering