Paardrijlessen en buitenritten in prachtig Umbrië

In een prachtig gelegen ruitercentrum in het Italiaanse Umbrië kan je een week van springlessen combineren met tochten te paard in de schitterende omgeving. Een regionaal springkampioen met jaren rijervaring verzorgt de les.

Italië
Vanaf € 1513
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Twee broers en hun families runnen het ruitercentrum dat wordt omringd door de bergen van Umbrië. In dit magnifieke landschap kan je in een week zowel springlessen volgen als buitenritten maken. Een speciaal arrangement zorgt voor ene perfecte combinatie van nieuwe lessen leren en ontspannen paardrijden: De lessen worden afgewisseld met buitenritten. Er is zelfs een dagtocht opgenomen in het programma. Hoe mooi wil je het hebben?

Tijdens de week verblijf je in een van de onderkomens; een huisje of een en-suitekamer, alle sfeervol ingericht en sommige met zicht op de omliggende bergen. De kamers zijn voorzien van verwarming. Wel zo aangenaam in de winter. En een enkel onderkomen is voorzien van een open haard. Wie in de warme periode komt: buiten is een zwembad aangelegd.

Tijdens deze week ontbijt, lunch en dineer je in het centrum. Tijdens de dagtocht geniet je van een picknick in de zalige Italiaanse buitenlucht.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op het station en transfer naar het ruitercentrum. Je installeert je in je kamer en afhankelijk van de tijd waarop je aankomt, neem je een kijkje in de stallen. Ontspan in het clubhuis of zet je aan tafel voor je eerste heerlijke maaltijd.

Dag 2

De paardrijvakantie begint! Op de eerste dag maak je eerst kennis met je paard. Je maakt een buitenrit in de bossen vol kastanjebomen en je geniet van de cyclamen en andere mooie bloemen die in het bos groeien en bloeien. Na dit ontspannen begin volgt een klim naar de heuvelvoet van de berg Actella, de bestemming van vandaag. Onderweg is er volop gelegenheid te draven en te galopperen, maar vergeet niet ook eens te stoppen en stil te staan bij de schitterende omgeving waarin je je begeeft. Hoge bergtoppen in de verte, een middeleeuws dorp waar de tijd geen rol lijkt te hebben gespeeld, prachtige plekken om een foto te maken. Daarna klim je verder naar de top, een kleine klim, waar je wordt getrakteerd op een geweldig panorama. Via andere paden rijd je terug naar de stallen voor de lunch. ’s Middags maak je kennis met je paard en de instructeur van de week en je krijgt je eerste rijles.

Dag 3

Rijles: je vat de instructies van gisteren samen tijdens een les in ochtend en een in de middag. Tussen de lessen in heb je vrije tijd om te ontspannen.

Dag 4

Een halve dagtocht staat op het programma. Deze voert over het privé-landgoed dat bekend staat als het Vlinderpark. De brede paden zijn geschikt om op te galopperen. Wie dat liever niet doet, blijft lekker draven. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op de omringende bergen, valleien en bergdorpjes. Onderweg genieten we van een aperitiefje. Daarna rijden we terug naar het clubhuis voor de lunch.

Dag 5

Door bossen en verborgen valleien rijd je vandaag naar het hart van Umbrië. Je rijdt door het lieflijke dorpje Castagnacupa met oude stenen huisjes die onlangs zijn gerestaureerd. Ook rijd je langs een mooi Romeinse kerk en voordat je de lunchplaats in een weiland bereikt, heb je een stuk door het bos gereden. Na de lunchpauze spoor je je paard aan om naar Pompagnano te rijden. Over de heuvels en Catinelli, gelegen op een spectaculaire plek op de berg, rijd je terug naar de stallen. Catinelli telt overigens twee inwoners, een op leeftijd gekomen man en vrouw die vaak worden gezien als zij hun dieren verzorgen. Deze dagtocht beslaat 35 kilometer die in vijf tot zes uur paardrijden wordt gemaakt.

Dag 6

Na je rust van de les ga je vandaag weer hard aan het werk in de les. Je krijgt in de morgen een rijles en na de lunch volgt ’s middags de tweede les.

Dag 7

Dit is alweer je laatste dag van paardrijden in deze week. Je krijgt de kans om de lessen die je hebt geleerd samenvattend in de praktijk te brengen met een lesuur in de ochtend. Om de week netjes af te ronden, volgt ook in de middag nog een rijles.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het station.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters ook zeer welkom:

8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer op basis van volpension: € 912 p.p

8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer op basis van half pension € 687

Kinderen t/m 11 jaar die als niet ruiter meegaan krijgen een korting van € 250 p.k in de maanden Juli en Augustus. In de overige maanden is de korting € 215 p.k. Kinderen die meegaan als ruiter krijgen geen korting.

Eenpersoonskamertoeslag is € 135 voor 7 nachten
Gewicht

Max.100 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar (voor buitenriten) onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 1, max. 6 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet,
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 6 dagen paardrijden, 2-6 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering