Ruiterhotel in Alta Maremma

Het hotel ligt bij een middeleeuws plaatsje in het gebied van de Alta Maremma, op 750 m. boven de zeespiegel. De familie bezit Maremma’s, Italiaanse warmbloed paarden. Er wordt gereden met Engelse of trail zadels.

Italië
Vanaf € 1300
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het hotel ligt bij een middeleeuws plaatsje in het gebied van de Alta Maremma, op 750 m. boven de zeespiegel. Op deze hoogte is het aangenaam koel, zelfs in de heetste zomers. Het uitzicht over de Alta Maremma is prachtig. Het landschap bestaat uit eiken- en kastanjebossen en olijfboomgaarden afgewisseld met wijngaarden, cypressen, naaldbomen en natuurlijk de macchia: het ondoordringbare struikgewas. Het hele gebied rondom het middeleeuwse stadje is niet alleen voor natuurliefhebbers aantrekkelijk maar ook voor diegenen die in de cultuur en de geschiedenis van Italië geïnteresseerd zijn. Het is een geschikte uitgangsbasis voor prachtige uitstapjes naar bekende plaatsen als Florence (90 km), Pisa, San Gimignano ( 55 km), Siena (50 km) en de zee (45 km).
Het berghotel van een Oostenrijks- / Italiaanse familie is een mooi gelegen 3* sporthotel (Italiaanse classificatie) met een onverwarmd buitenzwembad (open van half mei - half september), een jacuzzi en terras. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. Iedere dag serveert de kok u een typisch Toscaanse maaltijd begeleid door de Toscaanse streekwijnen.
Wat u zeker niet mag missen zijn de middagpicknicks, de buitenlunch met aperitief, hoofdmaaltijd, kaas, wijn en koffie.

De familie bezit Maremma’s, Italiaanse warmbloed paarden, met een uitgebalanceerd karakter, een goede conditie, vriendelijk en tredzeker.
Er wordt gereden met Engelse of trail zadels .

Halve of hele dagtochten zijn mogelijk

De gevorderde ruiters rijden een halve of hele dag buitenritten vanaf het hotel. Als je beslist om een hele dag te gaan rijden (4-5 uur), keer je in de avond pas terug naar de stallen. Als je voldoende hebt aan 2 uur rijden, dan ga je na de middag picknicklunch met de shuttlebus terug naar het hotel. Je paard wordt dan aan iemand gegeven die voor de middagtocht gekozen heeft.

De paardrijweek heeft ook een rustdag, zodat je deze dag naar eigen wens kunt invullen.

Voor de niet-ruiter zijn er genoeg alternatieven. Terwijl jouw partner te paard Toscane ontdekt, kan je op je gemak het gebied te voet of per fiets verkennen. Tijdens de middag picknicklunch ga je gezellig samen eten, en kan je met onze picknickbus weer terug naar het hotel. Er zijn ook nog tal van andere activiteiten te ondernemen zoals: mountainbiking, boogschieten en kanoën.

In het hoogseizoen, 03-08 t/m 23-08, is de aankomstdag op zaterdag. De rest van het jaar is elke aankomstdag mogelijk.

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen niet-ruiters 8 dagen / 7 nachten, op basis van half pension in een tweepersoonskamer:

*26-05 t/m 15-07 € 546
*16-07 t/m 15-09 € 595
*16-09 t/m 31-10 € 455

Ter plaatse bij te boeken:
* Pony ritje (30 min) € 20 p.k
* 45 min Les € 30 p.p
* 1 uurs rit € 30 p.p
* Halve dagtocht (2 a 3 uurs rit) € 60 p.p
* Hele dagtocht (5 uurs rit) € 120 p.p
Gewicht

Max. 85 kg. (indien zwaarder op aanvraag)

Leeftijd

Min. 5 jaar, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 12 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer met douche/bad en toilet
  • Op basis van halfpension (ontbijt en diner of ontbijt en uitgebreide picknicklunch)
  • Paardrijden volgens het gekozen programma
  • Engelstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Verzameltransfer treinstation Follonica enkele reis € 70 p.p ter plaatse te betalen ( vliegen op Pisa of Florence en dan door met de trein)
  • Drankjes (drankjes tijdens picknick wel inbegrepen)
  • Overige maaltijden
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering