Western paardrijvakantie in Zuid Toscane

In een klein dal in Toscane ligt de boerderij, te midden van grote paardenweiden, bossen en grenzend aan een natuurpark. Een ideaal uitgangspunt om het zuidelijk deel van Toscane te verkennen.

Italië
Vanaf € 790
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In een klein dal in Toscane ligt de boerderij, temidden van grote paardenweiden, bossen en grenzend aan een natuurpark. Een ideaal uitgangspunt om de natuur, cultuur en geschiedenis van het zuidelijk deel van Toscane te verkennen. Bezoek de karakteristieke plaatsen Montalcino, Pienza, Sorano, Pitigliano, Sovana met de Etruskische graven, het meer van Bolsena of de Thermen Saturnia. De Italiaanse instructeurs en begeleiders leiden hier al meer dan 30 jaar de tochten. Ze beschikken over meer dan 40 paarden, uiteraard Maremma’s, de Italiaanse warmbloedpaarden, Pinto’s en Appaloosa’s en betrouwbare en werklustige Haflingers. De paarden zijn getraind voor trektochten, hebben een goede conditie en zijn tredzeker en voldoende voorwaarts. Er wordt in western-stijl ingereden met western zadels. Enkele paarden kunnen eventueel ook in Engelse stijl en met Engels zadel bereden worden. Ook diegene die nog niet bekend zijn met paardrijden in western-stijl en het willen leren zijn welkom. Bij de ranch is een piste, roundpen en een groot terrein met natuurlijke obstakels.

Standplaatsvakantie

Tijdens de standplaatsvakantie verblijf je in een van de drie in authentieke Toscaanse stijl gerenoveerde huizen in een simpele tweepersoonskamer of familiekamer (afhankelijk van je reservering en de beschikbaarheid) met gezamenlijk sanitair. Sommige kamers hebben hun eigen badkamer, deze is niet altijd aangrenzend aan de kamer. Het hoofdgebouw bestaat uit een restaurant (table d’hôte), een bar/café en een gezellige lounge met zithoek en open haard. In een ongedwongen, familiale sfeer geniet je ‘s middags en ‘s avonds aan lange tafels van de Toscaanse specialiteiten van de kokkin. Je kan er voor kiezen om elke dag een tocht van 2 uur te doen in de ochtend en/of middag, dit programma is geschikt voor beginnende ruiters. Voor gevorderde ruiters is er de optie om het intensieve programma te kiezen van twee tochten van 2 uur per dag / een dagtocht.

Standplaatsvakantie met semi-trektocht

Avonturiers die nog niet zoveel ervaring met trektochten hebben, kunnen door dit programma proeven van de sfeer. De eerste drie dagen ga je dagelijks een 2 uur durende tocht maken. De laatste drie dagen wordt er een semi-trektocht gemaakt waarbij de paarden op het einde van de middag achterblijven op de plaats van bestemming en je per auto (max. half uur rijden) naar de boerderij terugkeert voor de overnachting. ‘s Ochtends wordt je weer naar de paarden gebracht en gaat de tocht verder.

Programma opties

 • Standplaatsvakantie met 12 uur buitenritten (mogelijk voor beginnende ruiters)
 • Standplaatsvakantie 'intensieve week' (voor ervaren ruiters) 12 x 2 uur buitenritten

(*) Alle prijzen per persoon

Prijzen niet ruiters in 2024

8 dagen / 7 nachten op basis van volpension in tweepersoonskamer € 576, in meerpersoonskamer € 492
Gewicht

Max. 100 kg

Leeftijd

Min. 10 jaar (bij de twee uurs tochten) anders Min. 14 jaar en onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Niet-ruiters zijn ook van harte welkom!

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten Op indeling in een twee- of vierpersoonskamer (afhankelijk van reservering) met gemeenschappelijke badkamer
 • Volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt (ontbijt, 2 drie-gangen maaltijden) incl. water bij de maaltijden
 • Paardrijden volgens programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Rome Ciampino (zaterdag 15.00 uur) of Rome Fiumicino (zaterdag 16.00 uur),terug op de luchthaven om 12.00 (Fiumicino) of 13.00 (Ciampino), € 260 per persoon retour; heen- en terugreis: of veel goedkoper: trein tot Chiusi of vliegtuig naar Rome of Florence en daarna per trein tot Chiusi (2-3 uur) (prijs ong. € 35 enkele reis)
 • Zaterdag verzameltransfer treinstation Chiusi tussen 09.00-10.00 uur en 17.30 - 18.30 uur € 40 p.p. Chiusi retour, ter plaatse te betalen
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering