Paardrijden in Limburg voor gevorderden

Paardrijden in Midden-Limburg in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland ten oosten van Roermond. Het Nationaal Park De Meinweg zet zich voort over de Duitse grens.

Nederland
Vanaf € 558
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Meinweg Midden-Limburg - Over Nederlands en Duits Grondgebied.Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland ligt ten Oosten van Roermond. Dit nationaal park ‘De Meinweg’ zet zich voort over de Duitse grens. Het is 1600 ha groot, gelegenheid genoeg dus om uren paard te rijden zonder iemand tegen te komen. Reeën of wilde zwijnen laten zich regelmatig zien. Het ruitercentrum ligt aan de rand van het park, verstopt in het groen. In het weekeinde worden een- en tweedaagse tochten georganiseerd. Er zijn 20 betrouwbare KWPN paarden, haflingers, tinkers en friese paarden met een schofthoogte tussen de 1.50 - 1.75 m. Er wordt gereden met Engelse zadels. U verzorgt uw paard zelf. Het is ook mogelijk deel te nemen met uw eigen paard, dit kan op aanvraag!

Het ruiterweekend

Dag 1

Aankomst op vrijdag vanaf 14.00 uur. Vandaag wordt er in principe niet gereden en heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te leren kennen. Op aanvraag is het wel mogelijk een extra rit in te plannen. Diner is niet inbegrepen, maar er is wel een brasserie aanwezig. De keuken is geopend tot 18.00 uur.

Dag 2

In de middag is er een rit van drie uur. Indien je in de ochtend ook wilt rijden dan is dat ook weer mogelijk op aanvraag

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we rond 10.00 uur voor onze dagtocht van ca 5 uur incl. pauze. Het heerlijke weekend te paard is afgelopen rond 16.00.

De Ruiterweek:

Dag 1

Aankomst is op woensdag rond 14.00. Vandaag wordt er een rit gemaakt van 2 uur. Daarnaast is er de mogelijkheid om ook nog op eigen gelegenheid kennis te maken met de omgeving

Dag 2

Vandaag staat er een rit ingepland in de middag. De ochtend is vrij te besteden.

Dag 3

Vandaag is een rustdag en is er de mogelijkheid tot een bezoek aan het Outlet Center of is het bijvoorbeeld mogelijk om een heerlijke wandeling te maken. Indien je een extra rit of les wilt reserveren is dit mogelijk op aanvraag. Gelieve dit bij boeking al aan te geven.

Dag 4

In de middag staat weer een buitenrit op het programma van ongeveer 3 uur. Indien je ook in de ochtend wilt rijden dan is dat mogelijk op aanvraag

Dag 5

Na het ontbijt vertrekken we te paard voor een dagrit van ongeveer 5 uur incl. pauze. Om 16.00 uur is het arrangement afgelopen en is het tijd voor afscheid te nemen van de paarden.

(*) Alle prijzen per persoon

Eenpersoonsblokhut beperkt mogelijk op aanvraag.

Niet ruiters prijs: 3 dagen / 2 nachten op basis van Logies en ontbijt op een gedeelde kamer met een ruiter,€ 110 p.p
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 16 jaar en ervaren

Aantal deelnemers

Min. 1, max. 14 ruiters (per gids) (2 weken voor vertrek)

Het is ook mogelijk deel te nemen met uw eigen paard, dit kan op aanvraag! De keuken van de brasserie is geopend tot 18.00 uur.

Over Nederland

Een paardrijvakantie in Nederland, lekker dichtbij huis. Met de auto ben je zo op je bestemming. We bieden standplaatsvakanties aan voor alleengaanden of om er uit te zijn met het hele gezin. Voor zowel de beginnende ruiters als de gevorderde ruiter hebben we mogelijkheden. Niet ruiters zijn ook zeer welkom op onze locaties.

Heerlijk galopperen langs het strand in eigen land, op een fjord, halflinger, een tinker, hackney of een van de andere rassen die op stal staan. Welke ruiter droomt daar nu niet van?! Het paardrijden in Zeeland wordt begeleidt door een zeer ervaren Gids en kent dit gebied op haar duimpje.

Of voor een schitterende week te paard dichtbij huis kun je ook naar Terschelling. Op prachtige Friese paarden kunnen ruiters van alle niveaus heerlijk paardrijden op het strand en mooie ritten over het eiland maken.

Op de Loonse en drunense duinen met zijn ruim 3500 hectare ongerepte natuur bezorgt iedere ruiter een onvergetelijke paardrijvakantie. Ook bieden we hier ponykampen / jeugdkampen

Ook hebben we nog de mogelijkheid op paard te rijden op de Meinweg in Midden-Limburg. Ook hier kunnen beginnende ruiters terecht om hun eerste ervaringen op te doen op een rug van het paard door de prachtige natuur. Voor gevorderde ruiters zijn er ook arrangementen samengesteld.

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten of 3 dagen/2 nachten in een eigen blokhut met eigen sanitair of een eigen kamer in de B and B van de manege
  • Op basis van logies en ontbijt. Incl. een lunch op zondag.
  • Paardrijden volgens het gekozen programma
  • Begeleiding van een ervaren gids

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige maaltijden
  • Drankjes
  • Extra paardrijden
  • Toeristenbelasting € 1,95 p.p. per nacht
  • Reisverzekering