Paardrijden in idyllisch Polen

In het heuvelachtige Mazurië in Polen kan je stationaire weken boeken waarbij je vanaf het landgoed sterritten maakt of rijlessen boekt. De idyllische schoonheid van dit landschap laat je compleet ontstressen.

Polen
Vanaf € 1685
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in idyllisch Polen In het heuvelachtige Mazurië in Polen kan je stationaire weken boeken waarbij je vanaf het landgoed sterritten maakt of rijlessen boekt. Er staan rond de dertig paarden: Poolse warmbloeden, Trakehners (Oostduitse warmbloeden), Holsteiners, Westfaalse paarden en Friezen. Er wordt met Engelse zadels gereden. Te paard genieten van Pools landschap Driehonderd hectare rustig landschap dat uit weiden, velden, bossen en beken bestaat, vormt het decor van het prachtige onderkomen. Glooiende heuvels en valleien vol groen gras nodigen uit om te komen paardrijden. Ook kan je hier mooi wandelen en fietsen. De idyllische schoonheid van dit landschap laat je compleet ontstressen, helemaal wanneer je er te paard doorheen trekt. De organisator heeft arrangementen samengesteld. Er is een stationaire week met mooie sterritten, er is een flexibel arrangement en je kunt een stationaire week vakantie boeken waarin je springlessen volgt. Maximale gewicht van de ruiter is 90 kilo. Verblijf Je verblijft in een schitterend gelegen hotel: Een slot uit 1589. Het kasteel dat jarenlang heeft leeggestaan werd in 1996 aangekocht en grondig gerenoveerd. Bijgebouwen ontstonden en het park werd opnieuw vormgegeven. Sindsdien bevindt zich op het landgoed een hotel met gastenverblijven, een stoeterij, een rijclub en een rijschool. De velden worden landschappelijk bewerkt. Er zijn tweepersoons- en eenpersoonskamers aanwezig. De kamers hebben een eigen badkamer, tv en ilan. Algemene dagomschrijving sterritten: Elke dag begint met ontbijt. Daarna begint de dagtocht. De tochten hebben een lengte van zo’n 30 kilometer en duren gemiddeld zo’n zes uur. Daar zijn de lunchpauze en korte pauze in meegerekend. Dagelijks bezoek je een andere plaats, lunch wordt eveneens op uiteenlopende plekken geserveerd en wanneer je terugkomt in het hotel, staat een heerlijk diner te wachten in het restaurant. Van deelnemers aan de sterritten wordt verwacht dat zij in alle gangen stevig in het zadel zitten.

De arrangementen op een rijtje:

1. Stertochten voor gevorderde ruiters

Stationair programma met mooie dagtochten voor gevorderde ruiters.

 • 7 dagen / 6 nachten en 5 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag incl. pauze. Plus dag 1 kennismakingsles (1 uur)
 • 4 dagen / 3 nachten en 2 dagen paardrijden, ong. 6 uur per dag incl. pauze. Plus dag 1 kennismakingsles (1 uur)

2. Het flexibele arrangement

Dit programma biedt lesuren te paard aan die je zelf kunt indelen naar wens met de instructeur. De lesuren kunnen worden gebruikt voor paardrijlessen, longeerlessen, springlessen (tijdens het week programma kun je max. 4 springlessen boeken, tijdens het korte arrangement zijn dit 2 springlessen), cross country lessen of les krijgen in het besturen van paard en koets (1 les met de koets gelijk aan 2 lesuren).

 • 7 dagen / 6 nachten en 12 lesuren
 • 4 dagen / 3 nachten en 6 lesuren

3. Springlessen arrangement

Dit programma biedt mogelijkheden voor de beginnende springruiter (tot 60cm) tot de wat meer gevorderde springruiter (tot 100 cm).

 • 7 dagen / 6 nachten en 10 lesuren in springen
 • 4 dagen / 3 nachten en 5 lesuren in springen

Voorbeeldprogramma stertochten voor gevorderde ruiters 7 dagen / 6 nachten:

Dag 1

Aankomst en transfer van ongeveer 2,5 uur naar het hotel waar je kennismaakt met het personeel. Daarna bezoek je de stallen waar je de rij-instructeurs leert kennen. Je rijdt een uur in de bak waarna de instructeur de juiste matches tussen paard en ruiter kan maken. Diner in de avond.

Dag 2

Bereid je voor op een intensieve tocht. In deze tocht naar het dorp Sulowo rijd je over een oud jaagpad dat door bossen en weilanden voert. Na zo’n drie uur paardrijden arriveer je in het lieflijke, oude dorp Sulowo. Hier lunch je in een restaurant. Na de rust keer je terug naar het hotel.

Dag 3

Een mooie terreinrit waarbij je stapt, draaft en galoppeert staat je te wachten. We rijden door prachtige velden en schitterende bossen. De route leidt ons naar Stoczek Klasztorny waar een 17e-eeuws heiligdom staat. De kloosters en kapellen kennen barokke vormen. De monniken van het klooster bereiden de lunch voor ons. Na een korte rust in de kloostertuinen rijden we verder via een route die ons terugbrengt naar het hotel.

Dag 4

Deze dag staat een bezoek aan het dorp Krawczyki op het programma. Het dorp behoorde van de 16e tot de 20e eeuw toe aan de familie Denhoff. We gebruiken de lunch op een agri-toeristische boerderij. Na de lunch en rust keren we terug naar ons onderkomen.

Dag 5

Je bereid je voor op een tocht naar het kleine dorp Wegoryty. Door de prachtige natuur kom je aan op een boerderij waar de lunch wordt geserveerd. De eigenaren staan bekend om hun heerlijke groentenschotels.

Dag 6

Via een route die langs kleine kerkjes aan de kant van de weg voert kom je aan in Sarnowo. Met deze tocht heb je de karakteristieken van het regionale landschap goed leren kennen. In een mooi gerestaureerd hof uit het begin van de 20e eeuw wordt de lunch geserveerd. Daarna worden de paarden aangespoord voor de terugtocht naar het hotel waar een traditioneel diner staat te wachten.

Dag 7

Ontbijt in de morgen en lunch tussen de middag waarna je met een schat aan nieuwe ervaring aan de terugtocht naar huis begint.

(*) Alle prijzen per persoon

Kinderen tot 12 jaar krijgen 20% korting. Niet-ruiter kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting op hun verblijf.
Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 10 ruiters afhankelijk van het arrangement (3 weken voor vertrek)

Over Polen

Polen is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie. Ook met de auto heel goed te bereiken! Een trektocht te paard of dagtochten te paard: het kan allebei.

Paardrijden in Polen betekent galopperen in een nog onontdekt land voor het massatoerisme en draven in eindeloos prachtige natuur. Weids en heuvelachtig, met dichte wouden en vele meren: hier kan je geweldige tochten maken. Paardrijden door uitgestrekte valleien of langs de kust, zwemmen met je paard, door de bossen rijden of in de bergen met adembenemende panorama’s? Een paardrijvakantie in Polen heeft véél te bieden.

Of het nu een lang weekendje weg te paard is, een midweek of een volledige week paardrijden, het kan allemaal. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. We bieden een paardrijvakantie op maat! Het is wel belangrijk een goede basis conditie te hebben.

Inclusief

 • Het aantal gekozen dagen en nachten in een een- of tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension, vanaf diner dag van aankomst t/m ontbijt of lunch dag van vertrek
 • Het aantal uren paardrijden afhankelijk van het gekozen arrangement
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren instructeur / gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven Gdansk € 221 per auto met max. 3 personen, enkele reis. Ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering