Western paardrijden in de Algarve

In de Portugese landstreek de Algarve ligt in het achterland een ranch op een 12 ha groot terrein. De Duitse eigenaren zijn gespecialiseerd in paardrijden in western stijl.

Portugal
Vanaf € 860
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In de Portugese landstreek de Algarve ligt in het achterland een ranch op een 12 ha groot terrein. De Duitse eigenaren zijn gespecialiseerd in paardrijden in western stijl. Vanaf een paardenrug maakt u kennis met het wilde westen van de Algarve. We rijden over paden door het ruige land, over heuvels, door dalen en rivierbeddingen. Geen levende ziel komen we tegen. Er is alleen de rust en vrede van het landschap. Het ziin rustige ritten met tijdens de dagtochten onderweg een uitgebreide picknick of een lunch in een Portugees restaurant . De ranch beschikt over 20 paarden, voornamelijk Lusitano, Quarter, Arabier of kruisingen daarmee en een enkele Haflinger. De paarden worden getraind door een door de eigenaren zelf ontwikkelde methode. Die komt erop neer dat de paarden eerst lichaamstaal leren herkennen, dan ongezadeld de ervaren paarden volgen en pas daarna geleidelijk, zonder druk uit te oefenen, gewend worden aan zadel en ruiter. Een uiterst betrouwbaar paard is het resultaat. De accomodatie op de ranch bestaat uit 4 appartementen, ieder geschikt voor 2 personen en 1 appartement voor 4 personen. Er is een gezamenlijke woonruimte met t.v. en een onverwarmd zwembad (7 1/2 x 4 m).

Zowel beginners als geoefende ruiters kunnen een standplaatsvakantie boeken, voor 8 dagen en 7 nachten.
Geoefenden rijden 22 uur per week en beginners 18 uur onder deskundige leiding. Rijles is mogelijk.

De Beginnersweek is geschikt voor beginners en gevorderde beginners, de gevorderdenweek is voor ervaren ruiters met buitenrijervaring die alle gangen beheersen.

Het centrum biedt ook andere activiteiten aan zoals een jeepsafari naar de Monchique bergen. Ook kan je in de haven van Portimão de boot nemen voor een vaartocht langs de mooie rotskust van de Algarve. Je doet een jeepsafari of ze brengen je naar het strand dat hemelsbreed slechts 5 km weg ligt. Dat maakt deze locatie ook voor niet-ruiters aantrekkelijk. Het dichtsbijzijnde strand ligt op 7,5 km. de mooie stranden van Lagos en Portimao slechts op 20 autominuten.

(*) Alle prijzen per persoon Boekingen gemaakt voor 31-01-2024 mogen bevestigd worden voor de prijs van 2023 Niet-ruiters zijn ook welkom hier! Prijs op aanvraag mogelijk.
Gewicht

Max. 85 kg

Leeftijd

Min. 18 jaar

Aantal deelnemers

Min. 1 ruiter en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Niet-ruiters zijn ook welkom hier! Prijs op aanvraag mogelijk

Over Portugal

Portugal is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Portugal te paard biedt vele mogelijkheden.

Wat kan dan allemaal?
We kunnen hier een ruitervakantie aanbieden op maat! Voor Beginnende ruiters, herintreders, of de gevordere ruiter. Of het nu een weekendje weg te paard is of een hele week, een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Wil je graag les in de klassieke dressuur, of liever in western stijl paardrijden? Of heerlijk paardrijden over het strand? Er is veel mogelijk!

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten op indeling in een tweepersoonskamer in een appartement
  • Volpension inclusief tafelwijn en bier, vanaf eerste dag (aankomstdag) diner t/m laatste dag (vertrek) ontbijt
  • 6 dagen paardrijden volgens het gekozen programma
  • Engels- en Duitstalige begeleiding

Exclusief

  • Heen -en terugreis
  • Verzameltransfer vanaf luchthaven Faro € 120 retour
  • Ook mogelijk om vlucht naar Lissabon te nemen en dan hier verder met de bus naar de locatie (3 uur durende busreis)
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Overige drankjes
  • Reisverzekering