Magisch winteravontuur te paard in Roemeense Karpaten

Prachtige paardrij routes in een sneeuwlandschap, romantische sleetochten, gezellige avonden bij het haardvuur en een speciale wellness-ervaring in de ‘hot pot’. Een avontuurlijke standplaatsvakantie te paard!

Roemenië
Vanaf € 1190
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in sneeuwwit landschap
Ervaar de jaarwisseling op de paardenrug en in de wildernis van de oostelijke Karpaten die in deze periode eindeloos wit kleuren. Rijd door de betoverende winterbossen, galoppeer door de poederachtige sneeuw en geniet van de spectaculaire berglandschappen in dit wonderschone deel van Roemenië.

Vanuit een sfeervolle boerderij hoog in de bergen gelegen, maak je dagelijks mooie ritten te paard. Elke rit duurt ongeveer vier uur. Je rijdt door de besneeuwde bossen, bergen en valleien en je verwondert je over de mystiek die hier aan het einde van het jaar hangt.

Je overnacht in een gezellige kamer in een voormalige boerderij. Er zijn kamers met tweepersoonsbedden en kamers met meerpersoonsbedden. De winteravonden breng je door met goede gesprekken en fijne gitaarmuziek. De ‘hot pot’ gevuld met warm, zout water, nodigt je te uit te ontspannen. De hartige goulash en andere heerlijkheden houden je van binnen warm als je het mystieke winterlandschap om je heen verkent.

Je krijgt naast het ontbijt twee warme maaltijden op een dag. Lokale, alcoholische drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.
Op oudejaarsavond wordt er een groot, gezellig feest gehouden. De volgende dag, nieuwjaarsdag, geniet je van een sleetocht in de ochtend. Op dit arrangement kan je gemakkelijk niet-ruiters meenemen om je te vergezellen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Na aankomst krijg je een avontuurlijke off-road-rit in de bus die je naar de paardenranch brengt. De ranch ligt op een afgelegen plek in de oostelijke bergen van de Karpaten. Met wat geluk zie je een hert of misschien zelfs een beer. Eenmaal aangekomen op de ranch, kan je ontspannen in het warme, zoute water van de ‘hot pot’ op het terrein. Als je kennis hebt gemaakt met de paarden en je je hebt geïnstalleerd in je kamer, zet de kok een authentiek Szekler-diner op tafel in de rustieke blokhut.

Dag 2

Na een rijk Roemeens ontbijt is het tijd de paarden op te halen uit de met sneeuw bedekte wei. De eerste paardrijtocht leidt naar de berg Magas die een hoogte kent van 1380 meter. Op de berg heb je schitterend zicht op de besneeuwde bergtoppen en valleien die ons omringen. Op de terugweg naar de ranch galopperen we door de verse, diepe sneeuw. Als je na ongeveer 3 uur paardrijden eenmaal terug bent op de ranch kan je je opwarmen met smaakvolle glühwein en koffie. We sluiten de dag af in romantische sfeer bij het knapperende haardvuur en een muziekje op de achtergrond.

Dag 3

Vandaag rijden wij de ‘Kleine Sipos’ van 1458 meter op. Voor we aan de klim beginnen, stoppen we bij een kleine bergboerderij waar we de gelegenheid krijgen lokale kaas te proeven. Terug in het zadel volgen we het pad dat ons door besneeuwde bossen en uiteindelijk naar de top van de berg voert. Na de lunchpauze rijden we terug naar de ranch. Onderweg rijden we langs de bron van de rivier Olt. De Olt is de tweede rivier van Roemenië. Op ranch ronden wij de dag af met een hartig diner en een gezellige avond onder een prachtige sterrenhemel.

Dag 4

Na het ontbijt, het verzorgen en zadelen van de paarden, trekken we erop uit richting de berg Csofronka. Als we die hebben beklommen en boven zijn aangekomen, is het puur genieten van de indrukwekkende panorama’s. Zo is er vanaf de top bijvoorbeeld schitterend zicht op de Hargita bergen, het ‘Moord Meer’ en de gletsjers van de Kelemen Alpen die hoogten kennen van 2100 meter. Op de terugweg galopperen we door verse sneeuw. Als we terug zijn, hebben we zo’n vier uur paardgereden. ’s Avonds kan je ontspannen in het warme water van het bad en met een glaasje in de hand de ondergaande zon bewonderen.

Dag 5

De route die we vandaag te paard volgen, brengt ons naar een mooie vallei. We rijden langs idyllische boerderijen en door tal van kleine bergkreekjes. Als we succesvol zijn afgedaald naar de weiden in de vallei, rijden we een stukje het bos in. Op een open plek in het bos zien wij een kampvuurtje op ons wachten. Er is daar ook koffie, thee en glühwein. Na de pauze op deze mooie plek rijden wij terug naar de ranch. We hebben ongeveer vier uur paardgereden.

Dag 6

Na het uitgebreide ontbijt met lokale specialiteiten ligt er een sleetocht in het verschiet. We sleeën in de ochtend naar de naburige boeren. ’s Middags zadelen wij onze paarden en maken een laatste rit van zo’n vier uur in het magische sneeuwlandschap. De avond nodigt je uit om bij het haardvuur te zitten, te zwemmen en te ontspannen.

Dag 7

Vandaag zadelen we onze paarden nog een laatste keer. We rijden over met sneeuw bedekte weiden en velden naar een uitkijkpunt vanwaar we een heel mooi uitzicht hebben over de dorpjes. Daarna rijden we weer terug naar de boerderij via een steile avontuurlijke klim. Duur van de rit is 3,5 uur.

Dag 8

Tijd om afscheid te nemen. Na een hartig ontbijt krijg je een transfer naar een nabijgelegen stad van waaruit ieder zijns weegs gaat.

(*) Alle prijzen per persoon

Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.
Gewicht

Max. 90 kg

Aantal deelnemers

Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Roemenië

Roemenië te paard verkennen in weggelegd voor de avontuurlijke ruiters. De meest uitgestrekte heuvelrug van de Karpaten van Transsylvanië in Roemenië laten ruiters de ongerepte en kostbare berglandschappen zien. De heuvelruggen en bergen worden bedekt door uitgestrekte, dichte naaldbossen, er stromen heldere beekjes en leistenen rotsformaties zorgen voor een dramatisch effect. De tochten te paard voeren ook door verbazingwekkend verborgen boerendorpjes, weidse velden en weelderige weiden die door de plaatselijke bevolking worden onderhouden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten meerpersoonskamers in guesthouse
 • Op basis van volpension vanaf eerste dag diner t/m laatste dag het ontbijt
 • 6 dagen paardrijden, gemiddeld ongeveer 3 tot 5 uur per dag
 • Hongaarse gids en Duits- en Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer vanaf treinstation Gheorgeni, duur transfer 15km.
 • Gebruik van de Hot tub
 • Off-road drive naar de ranch
 • Sledetocht

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Boekarest € 170 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 5-6 uur.
 • Of verzameltransfer vanaf luchthaven Cluj Napoca € 120 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 4 uur.
 • Of verzameltransfer Targu Mures € 95 per auto / enkele reis met max. 4 personen. Duur transfer 3 uur.
 • Overige (alcoholische) drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering