Working ranch Montana - authentieke cowboyervaring

2025 data nu op de site! Aan de slag als heuse cowboy met veedrijven op een ranch in Montana. Er lopen ong. 150 paarden rond. De quarter horses zijn door de familie zelf gefokt en voor beginnende tot ervaren ruiters is er ruime keus

Verenigde Staten
Vanaf € 2316
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze familie drijft al generaties lang hun paarden en koeien voor de zomermaanden vanuit Wyoming naar Montana. De kudde van meer dan 800 koeien kan naar hartelust grazen op de 13.300 hectare prairie. Deze ranch -gelegen op de oosthelling van het Pryor-gebergte in het zuiden van Montana- kent nog veel originele gebouwen, waaronder een groot hoofdgebouw uit het begin van de vorige eeuw. Op het land van de ranch ligt nog een originele Buffalo Jump. De ranch ligt vlabij een reservaat van 28.000 ha waar nog wilde kuddes mustangs voorkomen. Er lopen bijna 150 paarden op de ranch. De quarter horses zijn door de familie zelf gefokt, daarnaast zijn er quarter kruisingen en enkele Appaloosa’s. Voor beginnende ruiters zijn er rustige paarden, voor de gevorderde uitdagende paarden. De ritten, de paarden en uw plaats bij de cattle drive worden aan uw niveau aangepast. U wordt begeleid door de staf waaronder Jake en Tyler, twee ervaren cowboys. De maaltijden zijn ‘country-home-style’ en worden geserveerd in het "Cookhouse". Er zijn 2 verschillende overnachtingsmogelijkheden. De standaard accommodatie is in het hoofdgebouw, de zogeheten ‘bunkhouse’ met gemeenschappelijke badkamers. Met bijbetaling van een toeslag kan een kamer ‘cabin’ met eigen badkamer. Voor en na de ranchweek zijn er meer dan genoeg excursie mogelijkheden in de omgeving. Voor Amerikaanse begrippen ( binnen een paar uur rijden) ligt de ranch vlakbij Cody, Wyoming, Buffalo Bill Museum, Yellowstone Park en Custer battlefield.

Cattle drives:

In mei vinden de Cattle Drives plaats van Wyoming naar Montana. In september en oktober vindt het veedrijven weer plaats maar dan in omgekeerde richting. Begin juli worden de koeien naar de zomerweiden hoog in de bergen gebracht. Per drive worden er kuddes van 300 stuks verplaatst. 's Avonds gaat u terug naar de ranch voor een maaltijd en de welverdiende nachtrust. Iedere Cattle Drive neemt 3 tot 4 dagen in beslag.

Horse Drives:

In april en oktober vinden de Horse Round Ups plaats waarbij kuddes paarden verplaatst worden over dezelfde route. De horse drives zijn alleen geschikt voor volwassen en ervaren ruiters. Het tempo ligt hoger dan bij een cattle drive, het terrein is zeer gevarieerd, net als het weer in voor- en najaar. Soms zijn er in bepaalde ranchweken ook mini horse drives. Er wordt één dag van de week wordt een kleine kudde paarden verplaatst om de gasten het drijven van paarden te leren.

Ranchweken:

Vanaf eind mei tot eind augustus verblijft de kudde koeien op de weidegronden van de ranch in Montana. Deze kudde wordt de hele zomer vanaf de paardenrug verzorgd. Tijdens deze weken maak je kennis met alle voorkomende werkzaamheden. Denk hierbij aan brandmerken, vaccineren, het verzamelen van de stieren, verplaatsen van de kuddes, cutting, het verzamelen van verdwaalde kuddeleden, hekwerk controleren, enzovoorts.

Europrijs berekend op originele Amerikaanse dollar. Afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling (minimaal € 500 p.p.)
Praktische informatie

Geen min / Max 12 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Aankomst altijd op zondag, vertrek op zaterdag. Om de verzameltransfer te boeken, dient men 1 dag eerder aan te komen in Billings Airport. Advies hotels voor overnachting: Dude Rancher Lodge of Best Western Clocktower. Op aanvraag is een verzameltransfer vanaf deze hotels ook mogelijk. Afwijkende voorwaarden: Aanbetaling € 500 p.p.

Over de Verenigde Staten

Dit is toch wel het land voor een unieke "wilde westen" beleving te paard. Het Wilde Westen – wie daaraan denkt, ziet cowboys galopperen over eindeloze prairies. Maar wie op de bonnefooi iets boekt bij zomaar een ranch, gaat een avontuur in stap tegemoet. Een paar tips voor wie de uitdaging ook in het rijden zoekt. Hoe dan ook wel eerst even uw handtekening zetten onder de vrijwaringsformulieren, die elke ranch aan zijn gasten overlegt. This is America!

Inclusief

 • 7 dagen/6 nachten op de ranch in hoofdgebouw met gezamenlijk sanitair
 • Volpension: vanaf zondag diner t/m zaterdag ontbijt
 • 5 dagen rijden, 4 tot 7 uur per dag
 • Lokale belastingen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Billings airport (BIL)
 • Verzameltransfer van Billings airport naar ranch USD 120 p.p. retour
 • Ophaaltijd verzameltransfer: 16.00 uur Billings airport
 • Vertrektijd verzameltransfer: aankomst 12.00 uur op airport
 • Extra overnachtingen in Billings
 • Fooien (15% van reissom USD 2100)
 • Alcoholische dranken zijn niet toegestaan (De ranch ligt in een Crow Indianenreservaat).
 • Bed Tax USD 30 p.p per week