Een luxe working- en guestranch in Wyoming

Deze Top Ranch is All-Inclusive en is een kwalitatief hoogstaande working cattle ranch. Ieder kan deelnemen aan cattle work, cattle drives, halve en volle dagen trailrides, riding & horsemanship clinics, team penning, etc.

Verenigde Staten
Vanaf € 3567
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze Top Ranch is All-Inclusive en bevindt zich in de Big Horn Mountains. De ranch is een kwalitatief hoogstaande working cattle ranch. De ranch beschikt over ongeveer 263.000 hectare rij-terrein in een zelden geziene diversiteit van landschappen, de hoogtes varieren van 1200 meter tot bergen van meer dan 4000 meter hoog.
Men beperkt zich tot 25 ruiters per week en gaat prat op een verhouding van 3 paarden per ruiter en maximum 5 ruiters per wrangler (gids). Ieder kan deelnemen aan cattle work, cattle drives, halve en volle dagen trailrides, riding & horsemanship clinics, team penning, etc. The Hideout biedt ook een aantal niet-rijactiviteiten aan zoals kleiduifschieten, fly-fishing, 4x4 tours, Cody Nite Rodeo, Biking & Hiking, Wildlife tours, bezoeken aan de plaatselijke dinosaurus sites, kayak & canoeing, lasso werpen, etc. Aarzel niet om je paardrijvakantie hier te boeken: de plaatsen op deze populaire ranch worden bewust beperkt gehouden.

Naast de guest ranch is dit ook een van grootste en oudste cow / calf cattle ranches in de regio met ongeveer 750 tot 1200 Black Angus koeien en evenveel kalveren en pinken. Veel van het koewerk te paard wordt gedaan met de bezoekende ruiters die er aan willen deelnemen. Het maakt deel uit van het dagelijkse werk op een volop in bedrijf zijnde cattle ranch in The West.

Indrukwekkende flora en fauna
Het terrein is enorm uitgestrekt, je zal dan ook zelden hetzelfde pad tweemaal doen. Het decor van de Bighorn Mountains is prachtig: dorre vlaktes met vuurrode rotsformaties, immens groene prairies, besneeuwde bergen, rivieren, canyons en naaldbossen. Je vindt in deze streek onder meer antilopes, herten, coyotes, arenden en wilde paarden. Er zijn ook zwarte beren en poema’s maar die zie je zelden. Deze streek biedt door de verschillende miljoenen jaar oude aardbreuken een zeldzame variatie aan terrein en landschappen.

Overnachten in alle comfort
De uitbaters van The Hideout zijn van Vlaamse afkomst en spreken Nederlands. Na een dag vol inspanningen op je paard, overnacht je in authentieke western log cabins, voorzien van alle comfort. Alle cabins hebben hun eigen badkamer met douche, wifi internet, tv, airconditioning & heating, ijskast, telefoon. De cabins worden dagelijks gepoetst en het beddengoed wordt mid-week verschoont.
In de main lodge vind je onder andere een bar, het restaurant, een grote open haard, biljart tafel, groot flatscreen TV scherm, gastencomputers met printers, etc.

Werken en rijden op de ranch
Na aankomst en installatie start je eerste dag op met een initiatie in Western Riding, trailriding, horsemanship en in het werk met runderen. De volgende dagen van je verblijf leer je alle facetten van het leven op een ranch kennen en breng je zoveel uren in het zadel door als je zelf wilt. Iedere dag wordt er met elke gast besproken aan welke activiteiten men de volgende dag kan en wilt deelnemen. De duur van de ritten varieert van 2 tot 7 uur per dag.

Er wordt gereden met Quarterhorse, Appaloosa en Mustangs(gemiddelde schofthoogte: 1,65 meter), er is een verhouding van drie paarden per gast. De ranch is ook een Mustang Center en er zijn 17 Mustangs ter beschikking voor ruiters van middelmatig en gevorderd niveau.

Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende klussen die gedaan dienen te worden. Vee drijven naar betere weides, dagritten maken, met de lokale cowboys omheiningen en vee controleren, …

Na een actieve dag is er het dagelijkse cocktailuurtje met alle gasten Het gezamenlijke diner is pure verwennerij: een gastronomische keuken met bijpassende wijnen en een boeiend gezelschap. Alle wranglers en begeleiders hebben een camera en nemen gedurende de dag foto’s van de gasten. Iedere avond tijdens het cocktailuurtje kan je genieten van de foto’s van de dag. Op het einde van je vakantie krijg je een compilatie van alle fotos van de week toegestuurd.


Algemeen
Om de ranch te bereiken, vlieg je best op Cody (via Salt Lake City of Denver). Na een lange vlucht met tijdsverschil is het prettig om 1 of 2 dagen eerder aan te komen en in Cody te overnachten, per taxi is het centrum slechts enkele minuten verwijderd van de luchthaven. Vanaf je hotel wordt een verzameltransfer voorzien naar de ranch.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en installatie op de ranch. (check in na 14u.) Je eerste dag op de ranch start met een initiatie in Western Riding, trailriding en in het cowboywerk met runderen. Daarna volgt er een Safety Briefing. Veiligheid staat voorop - dit is immers een ruwe streek en je gaat echt cowboywerk doen.

Dag 2-6

Iedere dag valt er wel iets anders te beleven op deze 125.000 ha grote ranch. Tijdens je verblijf zal je alle facetten van het ranchleven leren kennen en gegarandeerd ontelbare uren in het zadel kunnen doorbrengen. Afhankelijk van het seizoen moeten er verschillende klussen geklaard worden. Een kudde vee drijven naar betere grasvlaktes of cattlework verrichten zoals cutting, roping, branding, onthoornen,... Je maakt er ook prachtige trailrides (dagritten), gaat mee met de local cowboys omheiningen en vee checken,...en je kan er deelnemen aan initaties Natural horsemanship. Iedere avond tijdens het cocktail uurtje overlegt men persoonlijk met iedere gast wat de mogelijkheden zijn kwa rij of niet-rijactiviteiten voor de volgende dag. Je kan bijna dagelijks je eigen avontuur samenstellen. Naast paardrij activiteiten biedt deze ranch ook een hele reeks niet-rij activiteiten aan zoals kleiduifschieten, boogschieten, 4x4 tours, Fly-fishing en initiatie in fly-fishing, bezoeken aan de locale Dinosaurus opgravingen, fietsen en wandelen, Cody Rodeo, horsemanship lessen, etc. De gasten komen zowel uit Europa als uit de Verenigde Staten en dit zorgt voor interessante en kleurrijke ontmoetingen. Na een actieve buitendag is er het dagelijkse cocktailuurtje die steeds tot levendige gesprekken leiden. Om de “wilde” verhalen kracht bij te zetten worden ’s avonds de leukste foto’s van de dag geprojecteerd. Ideaal om samen met de hideout cowboys de volgende dag te plannen. En dan het diner: na het ruwe cowboywerk wordt je ‘s avonds verwend. Een gastronomische keuken, aangepaste wijnen en een boeiend gezelschap. Alle gasten eten ‘s avonds samen en er is steeds iemand van de familie bij betrokken. Op het einde van de dag wacht er een stijlvolle lodge op je. Ook hier weer de harmonische combinatie van traditie en eigentijds comfort.

Dag 7

Afscheid na ontbijt. (check out om 11u)

Twee weken verblijven op de ranch is mogelijk. Ook voor dit arrangement kom je aan op zondag en vertrek je op zaterdag.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Amerikaanse dollar 2024:

31-03 t/m 19-05: 6n USD 3.350 p.p/ 13n USD 7.400 p.p.
26-05 t/m 13-10: 6n USD 4.400 p.p/ 13n USD 9.100 p.p.
20-10 t/m 27-10: 6n USD 3.850 p.p/ 13n USD 7.800 p.p.

Eenpersoonstoeslag 6n USD 575, 13n USD 975
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar (mits begeleiding van een volwassene) Bij 11 jaar of jonger 15% korting.

Aantal deelnemers

Max. aantal gasten op de ranch: 25 (max. 5 ruiters per gids)

Aankomst

In verband met de aankomsttijden van vluchten, wordt geadviseerd om 1 of 2 dagen eerder aan te komen in Cody. Informeer naar de vluchtmogelijkheden bij ons op kantoor.

Over de Verenigde Staten

Dit is toch wel het land voor een unieke "wilde westen" beleving te paard. Het Wilde Westen – wie daaraan denkt, ziet cowboys galopperen over eindeloze prairies. Maar wie op de bonnefooi iets boekt bij zomaar een ranch, gaat een avontuur in stap tegemoet. Een paar tips voor wie de uitdaging ook in het rijden zoekt. Hoe dan ook wel eerst even uw handtekening zetten onder de vrijwaringsformulieren, die elke ranch aan zijn gasten overlegt. This is America!

Inclusief

 • Het gekozen aantal nachten en dagen op indeling in een een- / of tweepersoonskamer met eigen badkamer. Inchecken mogelijk vanaf 14.00 uur, uitchecken tot 10.00 uur.
 • Volpension vanaf diner aankomstdag t/m -ontbijt vertrekdag
 • Paardrijden
 • Koffie, thee, frisdrank, alcohol tijdens cocktailuurtje en tafelwijn en bier tijdens het -diner
 • Gratis Wi-Fi in de kamers en in de lodge
 • Alle ranchactiviteiten

Exclusief

 • Heen - en terugreis naar Cody Airport (COD)
 • Verzameltransfer Cody Airport naar Ranch en v.v. op zondag/aankomstdag tussen 12.30 - 17.00 uur (prijs 2024 op aanvraag)
 • Alcohol buiten cocktailuurtje en diner
 • Activiteiten buiten de ranch
 • Aankopen lodgeshop
 • Fooien (tot 15% van ranchweek reissom)
 • 5% Wyoming State Tax en 5% Lodging tax.