Paardrijden als een cowboy op de prairie van Wyoming

Altijd al het cowboyleven willen ervaren op een grote ranch in de US of A? Op de prairies van Wyoming heb je de kans. Op Quarterhorses, authentieke Paint en echte Mustangs beleef je de tijd van je leven.

Verenigde Staten
Vanaf € 2011
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

In galop naar de Devil’s Tower

Niet ver van de uitlopers van de befaamde Black Hills en de grens met Montana en Zuid-Dakota ligt de ranch van een familie met roots in Italië. Om die reden weten Italianen de weg naar de ranch op gezette tijden uitstekend te vinden. Sinds vijftien jaar zijn gasten van over de hele wereld van harte welkom op deze schitterende plek in Amerika. Doorgaans verblijven er niet meer dan acht tot tien bezoekers op de ranch. Zij worden niet als toerist gezien, maar als deel van de familie. Zo ervaart iedere bezoeker het echte leven op de ranch.

Ranch

De ranch bestaat uit 30.000 hectare grond omgeven door bergen. Er liggen heldere stroompjes, er zijn bossen en er zijn canyons in de buurt. Er leven onder meer wasbeertjes, herten, marmotten bevers en prairiehonden. De veestapel bestaat uit elfhonderd runderen en tachtig Quarterhorses. De familie is bijzonder trots op het eigen fokprogramma met twee dekhengsten en zo’n dertig fokmerries.

Onderkomen

In de saloon die is gestileerd naar het beeld van het ‘oude Westen’ liggen acht slaapkamers. Elke kamer is voorzien van zijn eigen badkamer. De kamers liggen op de eerste verdieping, daaronder bevinden zich de dinerkamer en de bar. Andere gebouwen op de ranch zijn het oude huis waar het personeel woont, een klein huisje, de schuur en de zadelkamer. Ook is er een hot tub .

De eigenaar geeft veel om een goede keuken. Elke avond een heerlijke maaltijd op tafel is dan ook gegarandeerd.

Paardrijden

Tijdens het verblijf is het mogelijk zonder cowboy of vee gewoon heerlijk paard te rijden. Er zijn prachtige routes in de nabij gelegen bossen, over de eindeloze prairies en in de spectaculaire canyons. Doorgaans krijgt iedere gast een paard voor die dag mee. In de ochtend stap je weg voor een tocht van drie tot vier uur in de omgeving. Tegen lunchtijd ben je weer terug op de ranch. Na de middagpauze stijg je weer op voor een weergaloze middagrit van meestal drie tot vier uur.

Het programma is afhankelijk van het seizoen en het ranchwerk.

Mee met de cowboy

En wat is er nou leuker om met de cowboy mee te werken als je hier toch in een werkseizoen bent. Voor de ultieme Wild West- ervaring ga je met de cowboy mee. Je zorgt voor het vee, maakt paarden mak of je helpt mee met het brandmerken van het vee.

Te paard volg je de veekudde. Je leert lasso werpen, een rund nakijken en brandmerken. Ook kan je biljarten, ontspannen of te paard naar de Devil’s Tower rijden. In de arena is plaats voor wedstrijdjes met paarden, al dan niet in het zadel.

Boek tenminste een week en voel de vrijheid zoals je die alleen met de cowboys in het weidse Wyoming kunt ervaren.

Er is geen voorbeeld dagprogramma voor deze locatie omdat het programma afhankelijk is van het seizoen en het ranchwerk.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs is berekend op originele Amerikaanse dollar USD 2170 p.p.

Extra nacht bijboeken is mogelijk, op basis van volpension incl. paardrijden USD 310 p.p.

Korting:
* Kinderen tot 10 jaar mogen gratis overnachten bij de ouders op de kamer.
* Als je twee of meer weken verblijft krijg je 10% korting op de tweede en verdere weken.
Gewicht:

Geen max. gewicht

Aantal deelnemers:

Max. 20 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over de Verenigde Staten

Dit is toch wel het land voor een unieke "wilde westen" beleving te paard. Het Wilde Westen – wie daaraan denkt, ziet cowboys galopperen over eindeloze prairies. Maar wie op de bonnefooi iets boekt bij zomaar een ranch, gaat een avontuur in stap tegemoet. Een paar tips voor wie de uitdaging ook in het rijden zoekt. Hoe dan ook wel eerst even uw handtekening zetten onder de vrijwaringsformulieren, die elke ranch aan zijn gasten overlegt. This is America!

 • 8 dagen, 7 nachten op de ranch in een- of tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Op basis van volpension van diner dag van aankomst t/m ontbijt dag van vertrek en niet-alcoholische drankjes
 • 6 dagen paardrijden, 4 tot 8 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding
 • Verzameltransfer op woensdag of zaterdag, bij verblijf van een week. Tussen 08.00 uur en 20.00 uur. van en naar de luchthaven Rapid city, south Dakota
 • Gebruik van de hot tub, pool tafel

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar luchthaven Rapid city, south Dakota, buiten de vaste tijden en dagen. USD 100 p.p enkele reis op andere dagen dan woensdag en zaterdag, en USD 50 p.p enkele reis bij transfertijden voor 10.00 uur en na 20.00 uur
 • Overige alcoholische drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Uitgaven tijdens eventuele excursies
 • Reis-/annuleringsverzekering