Ervaar fascinerend Zuid-Afrika te paard in een Big Five reservaat

vanaf € 2.750 BOEK NU


Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika
Safari te paard in Zuid-Afrika

Een safari-trip van acht dagen waarvan je er zeven in het zadel doorbrengt in het Entabeni natuurreservaat te Zuid-Afrika. Deze trip laat je de mooiste plekken zien en je rijdt door zeer gevarieerde landschappen.

vanaf € 2.750

Paardrijden in Zuid-Afrika kan in het Entabeni natuurreservaat in Waterberg op zo’n drie uur rijden van Johannesburg. Een malariavrij gebied van 22000 hectare groot nodigt in wezen uit om je voeten in de stijgbeugels te zetten en te paard door het land te crossen. Een safari-trip van acht dagen waarvan je er zeven in het zadel doorbrengt laat je de mooiste plekken zien en je rijdt door zeer gevarieerd landschappen. Authentiek zijn de gigantische steile rotswanden in het landschap waar je langs zult rijden. Je slaapt op verschillende locaties. 

Het gebied is fenomenaal om doorheen te rijden, met natuurlijke waterbronnen waar je heerlijk helder water treft en uitdagende paden om te beklimmen danwel af te dalen. Gemiddeld rijd je vier tot vijf uur per dag. Logeren doe je in uitstekende tenten en comfortabele lodges waar je zalig kunt ontspannen. Leer bij de ‘braai’ (soort barbecue) de smaak van Zuid-Afrika kennen en neem een glaasje overheerlijke Zuid-Afrikaanse wijn. 

Voorbeeld dagprogramma

Dag 1: Aankomst en game drive
Na aankomst op het reservaat gebruik je een late lunch, installeer je in je kamer en kan je om 16.00 uur op game drive: mee in een safarivoertuig om wild te spotten.  Diner is om 19.00 uur en hopelijk heb je dan al jet eerste wild gezien.
  
Dag 2: Steile klim en kristalhelder water
Een snel ontbijt en om  07.00 uur  ontmoet je de paarden. De eerste rit voert over het lager gelegen plateau. Na je eerste 1,5 uur in het zadel kom je aan bij de picknickplaats, Waterberry. De brunch zorgt ervoor dat je de klim op de steile wand bij het plateau goed kunt aanvaarden. Deels zul je je paard leiden over de steilste wegen van Zuid-Afrika. De beloning op de top zal groot zijn: spectaculaire uitzichten en de mogelijkheid je op te frissen met het kristalheldere water uit het meertje in de rotsen. In de middag rijd je naar het flycamp waar je de komende dagen (en vier nachten) in tenten verblijft.
   
Dag 3: Watervallen en relax
De dag begint al vroeg: om 06.30 pak je je zadeltas in met sap en fruit en drijf je je paard aan. Je rijdt door een vlakke, rotsachtige vallei tot aan de watervallen waar je even pauzeert. Rond 09.30 uur ben je terug op het kamp voor de brunch. De tijd is helemaal vrij te besteden, om 15.00 uur is het  theetijd en om 16.00 uur ben je terug in het zadel. Bij terugkomst uit de wildernis geniet je van het diner onder de sterren.
   
Dag 4: Wilde dierensporen volgen
Na een licht ontbijtje om 07.00 uur ga je met paard en gids op pad en verken je sporen van de wilde dieren.’s Middags is het brunchtijd en om 16.00 uur zal de thee klaar staan voor je aan je heerlijke middagrit begint. De gids leidt je naar punten waar je de mooiste zonsondergang kunt zien. Teruggekeerd op het kamp maak je een typische Afrikaanse ‘braai’ mee, een soort barbecue, met op de achtergrond het concert van de bush en in je glas fameuze Zuid-Afrikaanse wijn.   
  
Dag 5: Snelheid en neushoorn spotten
Hopelijk heb je niet al teveel glaasjes fameuze Zuid-Afrikaanse wijn genoten, want de dag begint vroeg: om 06.00 in het zadel om westwaarts te rijden. Je volgt zandpaden waarop je met je paard goed snelheid kunt maken. We slaan af naar het oosten richting de vallei en rijden door dichtbegroeid gebied. Bij een meer maak je kans neushoorns te zien. ’s Middags rijd je nog 2,5 uur en geniet je van spectaculaire panorama’s. ’s Avonds pak je je tassen in voor de volgende dag, want dan vertrekken we naar de lodge.
  
Dag 6: Vrijheid in het open grasland
Je begint wat laat vandaag, om 09.00 uur (weersafhankelijk). Via de idyllische plek Yellow wood waar je bruncht, rijd je naar je overnachtingsplek. Je zult hier nog voor zonsondergang aankomen. Je hebt gereden door open grasland en nieuwe wonderbaarlijk mooie landschappen gezien. Een driegangenmenu wacht in de lodge op je.
   
Dag 7: Zwemmen met je paard
Je oude gebruik van vroeg beginnen wordt in ere hersteld: een snel ontbijt is om 06.30 uur en daarna te paard. Juist in de ochtend pak je de mooiste momenten van de dag mee.  Vandaag rijd je door een totaal ander landschap, over een aantal rotsige richels en is er tijd voor een zwempartij met je paard. Na twee uurtjes rijden keer je terug naar de lodge en geniet je van de brunch. De middagrit vertrekt rondhalf vier. Je zult gegarandeerd wild tegenkomen in het open gebied. Langs de Tswene rijd je terug naar de accommodatie waar je je tassen voor de terugreis van de volgende dag vast inpakt.
  
Dag 8: Laatste spectaculaire route en afscheid
Na een snel ontbijt om half zeven stijg je op voor een rit van zo’n anderhalf uur. Je daalt af naar het lager gelegen plateau, deels rijdend en deels lopend om je paard te leiden. Beneden aangekomen rijd je over een spectaculaire route door een wisselend landschap naar de uitgang van het reservaat. Je zadelt je paard af en neemt afscheid. In het clubhuis is nog de mogelijkheid om te lunchen, je hebt ook nog de gelegenheid om te douchen voor je naar het vliegveld vertrekt. Je bagage had je de dag ervoor al klaar gezet, het team heeft ze voor je naar deze ontmoetingsplek gebracht. 

Vertrekdata (za, zo) Kamertype 7n *  
01/10/2020  - 31/12/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Double)
€  3.160
€  2.750
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

het gehele jaar door mogelijk te boeken op aanvraag. Zaterdag of Zondag als aankomstdag.

 

Overige data minimaal 2 ruiters nodig voor gegarandeerd vertrek:

Voor de tussenliggende periodes is het mogelijk om een privésafari aan te vragen voor minimaal 2 ruiters, kijk op https://www.horseholiday.com/zuid-afrika/prive-safari-te-paard-in-zuid-afrika

 

Praktische info

 • Gewicht:
  Max. 95 kg
 • Aantal deelnemers:
  Min. 2 ruiters (3 weken voor vertrek)

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten met verblijf in lodges en een kamp
 • Volpension: vanaf aankomstdag lunch t/m vertrekdag het ontbijt incl. thee en koffie
 • Standaard alcoholische en niet-alcoholische drankjes tijdens verblijf in fly-camp
 • 7 dagen paardrijden volgens programma, 4 tot 5 1/2 uur per dag (op vertrekdag minder)
 • Engels- en Duitstalige begeleiding
 • Gamedrive op de aankomstdag

Exclusief

 • Heen en terugreis naar Johannesburg (JNB)
 • Transfer luchthaven Johannesburg € 250,- p.p. retour
 • Alle drankjes tijdens de lodgedagen
 • Fooien
 • Extra gamedrive
 • Night drive