Luxe lodges in een prive reservaat in Waterberg

Een prachtig privé-reservaat in Waterberg Zuid-Afrika, veel wilde dieren, fijne paarden, een prachtige omgeving. Dat is wat deze paardrijsafari biedt!

Zuid-Afrika
Vanaf € 810
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Elke dag vertrek je vanuit je standplaats.

De kudde bestaat uit wel 70 paarden. Alle dieren zijn fit, actief en betrouwbaar. Ze zijn ook gewoon aan de omgeving. Er zijn verschillende typisch: grote, sterke volbloeden, het Afrikaanse Boerperd en enkele leuke kruisingen.

Het team doet er alles aan om de best mogelijke ruiter-paard combinaties te maken. Door de grote verscheidenheid aan paarden is het mogelijk om zowel voor beginnende als voor gevorderde ruiters een aangename vakantie te creëren.

Deze Afrika-ervaring is met andere woorden mogelijk voor iedereen! De volbloeden gaan ’s nachts op stal, de andere paarden leven buiten, tussen het wild. De wilde dieren zijn dus gewend aan de paarden, waardoor de ruiters dichter bij het wild kunnen komen. Enkele van de dieren die je mogelijk ziet tijdens de ritten zijn 1/4 neushoren, antilope, buffel, koedoe, giraf, wildebeest, zebra, impala, luipaard, hyena, … In deze regio leven ook 300 vogelsoorten. Vanuit het basiskamp zijn verscheidene ritten mogelijk

Je kiest zelf hoe lang je rijdt, de programma’s zijn op maat gemaakt.

De lodges waar je logeert zijn sfeervol en stijlvol ingericht. Ze passen perfect in de omgeving en bieden alle hedendaags comfort. Er is een zwembad aanwezig en de lodges liggen midden in de wildernis: fantastische uitzichten gegarandeerd!

Vanuit het basiskamp zijn verscheidene ritten mogelijk: verschillend in tempo, maar ook in lengte. Er zijn ook enkele paarden voor echt beginnende ruiters beschikbaar. Er is geen standaard programma.

Het team gaat er prat op zeer flexibel te zijn en de dag zo in te delen dat de gasten er het meeste plezier van hebben.

Dagen tot 6 uur in het zadel zijn nodig (verdeeld in een ochtendrit en een namiddagrit) zijn mogelijk, maar ook een mix van paardrijden en andere activiteiten is een optie. Er wordt gereden met zadels gebaseerd op oude cavaleriezadels.

Deze zijn erg comfortabel, zowel voor paard als voor ruiter. Er zijn ook enkele Engelse zadels beschikbaar.

Voor niet-ruiters zijn er veel andere activiteiten beschikbaar: gegidste wandelingen, safari met de 4x4, mountainbike, massage, …

Ant's nest

1. Davidson Suite: Twee slaapkamers (double/twin) met eigen badkamer (douche en bad), lounge, bar en veranda met vuurplaats, ong. 85m2

2. Rondavel: Grote slaapkamer (double / twin) met sofabed, eigen badkamer (douche en bad), minibar, veranda, ong. 60m2

3. Sable Suite: Twee slaapkamers, 1 double en 1 double/twin. Met eigen badkamers (douche en bad), minibar, grote lounge met veranda en vuurplaats, ong. 182m2

4. Weaver Suite: Een slaapkamer (double) met sofabed, minibar en grote veranda, ong. 97m2

Ant's Hill

1. Eagles Nest: Een slaapkamer (twin/double), minibar, een eigen badkamer met douche en bad, grote veranda, ong. 47m2

2. Lookout Cottage: Een Kingsize bed, binnen- en buiten douche, vloerbad, minibar, grote veranda met vuurplaats, ong. 48m2

3. Hideaway: Een Kingsize bed en kamer met binnen- en buiten douche, vloerbad, minibar, grote veranda met vuurplaats en klein privé zwembad, ong. 65m2

(*) Alle prijzen per persoon

Speciale kindertarieven, en kortingen bij een derde bed op de kamer. Stuur een mail naar info@horseholiday.com voor een offerte op maat!
Gewicht

Max 115 kg

Aantal deelnemers

Max. 16 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Zuid-Afrika

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Inclusief

 • Aantal gekozen dagen/nachten met verblijf in 2 pers kamer met badkamer
 • Volpension: vanaf diner aankomstdag t/m ontbijt vertrekdag
 • Op aankomst- OF vertrekdag 1x lunch inclusief koffie, thee, frisdrank, tafel- bier en wijn,lokaal gedistilleerd)
 • Flexibel programma van paardrijden
 • Gamedrives
 • Nightdrives
 • Gamewalks
 • Mountainbiking (gemiddeld 1 gids op 4 gasten, vanaf 12 jaar)
 • Conservatie toeslag ("Conservation Fee") volwassenen: minder dan 7 nachten € 90 p.p.p.n., 7 of meer nachten € 75 p.p.p.n.
 • Conservatie toeslag ("Conservation Fee") kind t/m 11 jaar: minder dan 7 nachten € 65 p.p.p.n., 7 of meer nachten € 55 p.p.p.n.

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Johannesburg airport
 • Transfer Johannesburg airport 1-3 pers: € 350 per auto/enkele reis (duur ca 3 uur)
 • Fooien (richtlijn: ZAR 150 - ZAR 250 per persoon per dag)
 • Overige dranken
 • Reis-/annuleringsverzekering