Ranch vakantie en Safari te paard

De ranch is al sinds drie generaties in het bezit van één familie. Het gebied leent zich uitstekend voor tochten te paard. Shane, paardenman bij uitstek, en Laura bieden u hier een zeer flexibele paardenvakantie aan.

Zuid-Afrika
Vanaf € 0
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De ranch is al sinds drie generaties in het bezit van één familie. Op de ranch worden mais, tabak en pinda’s verbouwd. U verblijft in een comfortabele boerderij met drie slaapkamers met eigen badkamers of in een van de chalets in de grote tuin of aan het meer. Geen t.v. maar uitzicht vanaf de veranda op het meer met de bush op de achtergrond! Er is een klein, ondiep zwembadje en in het meer kan gezwommen worden.

Tijdens uw verblijf op de ranch kan er voor 1 of 2 nachten een wilderness safari in het nabijgelegen natuurpark gemaakt worden (zelfde prijs). De accommodatie bestaat dan uit met riet bedekte individuele landhuisjes aan de oever van een rivier. De maaltijden worden bereid op een kampvuur. Te paard naar het wild kijken is een aparte ervaring daar de dieren geen angst lijken te hebben en u dichterbij kunt komen dan u ooit voor mogelijk had gehouden.

Shane, paardenman bij uitstek, en Laura bieden u hier een zeer flexibele paardenvakantie aan. Er is geen vaste indeling en het programma kan aan uw wensen aangepast worden. Er zijn meer dan 40 Arabieren, volbloeden en Boerperde, een degelijk Zuidafrikaans ras, met een meegaand en eerlijk karakter. Optimale keuzemogelijkheden dus voor de groepen van maximaal 8 ruiters, ongeacht hun rijvaardigheid en wensen. Er wordt gereden met comfortabele Mc. Clellan zadels, er zijn ook Engelse en Australian Stock zadels beschikbaar.

Het gebied leent zich uitstekend voor tochten te paard. Hoewel soms afgewisseld met dichte bush, is een groot gedeelte van het terrein vlak en open waar de paarden onbelemmerd kunnen lopen.

Tijdens de buitenritten verkennen we het gehele gebied van de ranch, 10.000 ha. groot. Op de ranch wordt al vee gefokt sinds de eerste boeren zich in het gebied vestigden. De kudde bestaat nu uit zo’n 2000 stuks Bonsmara-runderen verdeeld over kleinere kuddes van 50 - 200 stuks. Elke dag dienen de kuddes gecontroleerd te worden en diegenen die elke dag willen veedrijven kunnen hier hun hart ophalen.

Naast de safari’s te paard en veedrijven is polocross (een opwindend balspel te paard) en cross-country springen mogelijk.

Hoewel de nadruk ligt op het paardrijden wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden. Voor een vroege ochtendrit staat een eenvoudig en snel ontbijt klaar. Vaak wordt er dan al tijdens de rit midden in de bush een uitgebreider ontbijt op een kampvuurtje gemaakt. Na afloop van de ochtendrit wordt u opgewacht met een uitgebreide brunch, gevolgd door een High Tea voordat u weer vertrekt voor een middagrit. ‘s Avonds een uitgebreid driegangen diner met internationale en Zuid Afrikaanse specialiteiten en goede, lokale wijnen. Alle drankjes zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

Niet-ruiters: Er worden tal van andere activiteiten geboden op de ranch zoals tennis, zwemmen, wandelen, het boerenbedrijf bekijken en vogels observeren. Een bezoek aan een neushoornmuseum, schilderingen van Bosjesmannen, de Mokolo Rivier en souvenirwinkels kunnen georganiseerd worden. Ook kunt u het Lapalala Natuurpark bezoeken waar de grootste populatie zwarte neushoorns van Zuid-Afrika huist.

Klimaat en gezondheid
Waterberg heeft een gematigd klimaat vanwege de vrij hoge ligging, met het gehele jaar door een aangename temperatuur om paard te rijden. De warmste maanden zijn november t/m maart. De regentijd is eind november t/m januari. U dient dan rekening te houden met flinke buien in de namiddag en avond (gemiddeld vijf dagen per maand). Vanaf januari, tijdens de Zuid-Afrikaanse zomer, de Europese winter, is het een prima tijd voor uw verblijf. Tijdens de Zuid-Afrikaanse winter (juni, juli en augustus), is het droog, zonnig en warm maar koelt het ‘s nachts af.

Er zijn geen vaccinaties verplicht en Waterberg is een malaria-vrij gebied.

U kunt zelf uw arrangement samenstellen voor het aantal dagen en nachten. Vraag vrijblijvend bij ons om een offerte.

(*) Alle prijzen per persoon

U kunt zelf uw arrangement samenstellen voor het aantal dagen en nachten. Vraag vrijblijvend bij ons om een offerte.

Europrijs berekend op originele Engelse Pond 2022.
Premium kamer:
Hoogseizoen December GBP 286 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 430 p.n in eenpersoonskamer

Standaard kamer:
Hoogseizoen December GBP 244 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 287 p.n in eenpersoonskamer

Europrijs berekend op originele Engelse Pond 2023.

Premium kamer:
*Hoogseizoen (Juli t/m December) GBP 300 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 450 p.n in eenpersoonskamer
*Middenseizoen (Maart t/m Juni) GBP 255 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 383 p.n in eenpersoonskamer
*Laagseizoen (Januari en Februari) GBP 232 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 348 p.n in eenpersoonskamer

Standaard kamer:
*Hoogseizoen (Juli t/m December) GBP 260 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 300 p.n in eenpersoonskamer
*Middenseizoen (Maart t/m Juni) GBP 217 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 255 p.n in eenpersoonskamer
*Laagseizoen (Januari en Februari) GBP 196 p.p.p.n in tweepersoonskamer, GBP 232 p.n in eenpersoonskamer
Gewicht

Max. 110 kg

Aantal deelnemers

Geen min., max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Zuid-Afrika

Paardrijden in Zui-Afrika heeft heel veel te bieden. Rijden in een Natuurreservaat met authentieke steile rotswanden en een zeer gevarieerd landschap met natuurlijke waterbronnen en uitdagende paden om te paard te beklimmen en af te dalen. Het is mogelijk de Big Five te paard te spotten: Leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard. Het aantal olifanten in Afrika gaat nog steeds achteruit. Verschillende nationale parken en privé natuurreservaten hebben zich ten doel gesteld om de olifant te beschermen in zijn natuurlijke omgeving. Een privé natuurreservaat legt de nadruk op de olifanten, maar we zien ook o.a. krokodillen, neushoorns, leeuwen, giraffen, zebra’s , blauwe wildebeest, gemsbokken, elanden en talloze vogels. Leeuwen en luipaarden worden om veiligheidsredenen nooit van dichtbij te paard opgezocht, deze dieren kun je zien tijdens een game drive in een landrover.

Inclusief

  • Overnachting op basis van een tweepersoonskamer met eigen badkamer,
  • Volpension ter plaatse inclusief alle drankjes,
  • Alle ritten als genoemd (ongeveer 4 tot 5 uur per dag, maar flexibel aan te passen)
  • Engelstalige begeleiding.

Exclusief

  • Vlucht Johannesburg
  • Verzameltransfer van en naar vliegveld - ranch: GBP 255 per auto (elke dag vertrek luchthaven Johannesburg om 10.00 uur, aankomst ranch om 13.00, vertrek ranch om 14.00, aankomst luchthaven om 17.00 uur)
Europrijs berekend op originele Engelse Pond 2023
  • Afwijkende privé transfers
  • Fooien
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering