Winteravontuur te paard in Lapland

De IJslanders zijn kleine, maar oersterke paarden. Ze kunnen ruiters tot 90 kilo dragen. De organisatie stelt geen al te hoge eisen aan het niveau van rijden, maar wel dat deelnemers in goede fysieke conditie moeten verkeren.

Zweden
Vanaf € 1288
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Winteravontuur te paard in Lapland

De IJslanders zijn kleine, maar oersterke paarden. Ze kunnen ruiters tot 90 kilo dragen. De organisatie stelt geen al te hoge eisen aan het niveau van rijden, maar stelt wel dat deelnemers in goede fysieke conditie moeten verkeren.

De accommodatie bestaat uit een huisje bij de kleine paardenboerderij. Het onderkomen is voorzien van tweepersoonskamers, een gedeelde keuken en woonkamer en een badkamer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tegen een meerprijs een van de nachten in het beroemde ijshotel te spenderen, in plaats van op de boerderij. Je slaapt dan in een tweepersoons ijskamer.

De paardenboerderij ligt vlakbij de rivier Kalix. Voor de meeste activiteiten vertrek je vanaf de boerderij, maar voor sommige is een autoritje nodig. Er worden lokale gerechten geserveerd.

De organisatie past het programma aan het winterweer aan. Dat betekent dat de volgorde van de activiteiten kan veranderen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Verzameltransfer naar de boerderij en introductie in de middag om vertrouwd te raken met de paarden. Na deze middag van kennismaking met de IJslanders wordt er samen aan het driegangen diner begonnen. Als je uit het raam kijkt, zie je waarschijnlijk rendieren lopen en misschien ook wel het noorderlicht.

Dag 2

We starten de sneeuwscooter in de morgen voor een rit de bergen. Op een sneeuwmobiel kunnen twee personen. Deze dag leer je hoe je op dit voertuig rijdt. De lunch wordt in de buitenlucht boven een kampvuur bereid. We eten ook in de openlucht. En het paardrijden? Dat doen we tijdens een sfeervolle avondrit. Een tocht in het donker op zoek naar het noorderlicht is op een aangename manier heel spannend. We brengen de avond door in een goathi: een Sami hut. We eten rond het vuur.

Dag 3

Sleetocht met de rendieren, inclusief lunch. Twee personen kunnen een slee delen. Dit is de authentieke manier van vervoer van de Sami in dit gebied. ’s Middags bezoeken we het beroemde ijshotel, we gebruiken het diner in het restaurant en ’s avonds keren we terug naar de boerderij.

Dag 4

Deze dag staat er een korte paardrijtocht gepland. Die voert door het mooie, winterse bos van Noord-Zweden. Na deze tocht is het tijd voor het afscheid. Verzameltransfer naar het vliegveld of het station.

De organisatie past het programma aan het winterweer aan. Dat betekent dat de volgorde van de activiteiten kan veranderen.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op de originele Zweedse kronen van 2023 / 2024 ruiters en niet-ruiters: SEK 13300 p.p Toeslag eenpersoonskamer SEK 1500.

Bijboeken van overnachting ijshotel of de sledetocht met honden is mogelijk. Gelieve dit in het opmerkingenveld van het boekingsformulier aan te geven, prijzen voor 2023 / 2024 zijn:

* Overnachting in ijshotel SEK 3500 p.p in tweepersoonskamer of SEK 6200 in eenpersoonskamer.

* Sledetocht met honden SEK 2700 p.p
Gewicht

Max. 90 kg.

Leeftijd

Min. 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Aantal deelnemers

Min. 3 ruiters en max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek)

Alcoholische drankjes niet aanwezig op de locatie. Indien gewenst is het mogelijk dit zelf aan te schaffen op de luchthaven Kiruna en mee te nemen naar de paardrijlocatie.

Over Zweden

Zweden is een land met ruige natuur, die je tijdens een trektocht op IJslandse paarden of in een standplaatsvakantie kunt ontdekken. Het bezorgd je gegarandeerd een avontuurlijke vakantie te paard. Ook niet-ruiters hebben hier vele mogelijkheden zoals ijsvissen, sleeën met rendieren of poolhonden, overnachten in een ijshotel, het noorderlicht gaan bekijken.

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in boerderijen met twee persoonskamer, een sami hut
 • Op basis van volpension vanaf diner dag 1 t/m ontbijt dag 4
 • Paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige gids
 • Activiteiten volgens het programma
 • Verzameltransfer luchthaven Kiruna, uiterlijk om 15.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis (vlucht naar Kiruna)
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Drankjes
 • Reisverzekering
 • Overnachting in ijshotel, mogelijk te boeken (zie praktisch)