Te paard door de bergen van Zwitserland

Rondreizend door Wallis kun je niet ontkomen aan de alpenweides met hun schuurtjes, noch aan de jaarlijkse veetrek. Wij trekken over de oude paden waarlangs de families met hun vee trokken tijdens de voorjaars- en najaarstrek.

Zwitserland
Vanaf € 869
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Rondreizend door Wallis kun je niet ontkomen aan de alpenweides met hun schuurtjes, noch aan de jaarlijkse veetrek. Onze voorvaderen trokken in het voorjaar met hun vee naar de hooggelegen alpenweides waar het vee de hele zomer verbleef.
Wij trekken over de oude paden waarlangs de families met hun vee trokken tijdens de voorjaars- en najaarstrek. De vroegere schuurtjes zijn nu verbouwd tot vakantiewoningen of berghutten.

Je overnacht tijdens de tocht in eenvoudige chalets of berghutten. De 24 paarden zijn Freiberger, Franches montagnes, echte Zwitserse paarden uit de Jura. Ze zijn gemakkelijk te berijden, schofthoogte tussen 1.50 en 1.60 m. De meeste zadels zijn western of trekking zadels, er zijn ook Engelse zadels. Voor deze paardrijtrektochten dien je de drie gangen te beheersen en in een goede lichamelijke conditie te zijn. Voor alle dagen geldt: 5 tot 7 uur in het zadel en ongeveer 1 uur lopen naast het paard per dag. Door het zware terrein zijn het rustige ritten.

In het hart van de Zwitserse Alpen ligt het kanton Wallis. De rivier de Rhône doorloopt het gehele kanton van oost naar west. Midden-Wallis, of Valais-Central, is een land van hoge bergen en meren, van zon en eeuwige sneeuw. Eindeloze vergezichten, het leven in de bergen en de zuivere lucht zijn de bouwstenen voor een onvergetelijke paardrijvakantie in deze streek Het Rhônedal, de heuvels en de zijdalen zijn bedekt met wijngaarden en boomgaarden met perziken en abrikozen. De zijdalen voeren de Walliser Alpen in tot aan de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van 3000m of meer.

Deze trektocht wordt veel door jongeren of families met kinderen geboekt ( minimaal 13 jaar met rijervaring). Het is echter geen ponykamp waarbij de kinderen de hele dag bezig worden gehouden.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aanvang 09.00 uur. De paarden zijn gezadeld, de ruiters hebben hun stijgbeugels afgesteld. We klimmen door het bos en rijden door het dorpje Les Gettes waar we een prachtig uitzicht hebben over het Rhônedal. We lunchen op de boerderij Masses sur Hérémence. ’s Middags trekken we door het dal van de Dix richting het stuwmeer Grande Dixence. We dalen weer af over de alpenweides en pauzeren bij een Sint Georges-fontein, schutspatroon van ruiters. Via de Pyramides van Euseigne bereiken we onze overnachtingsplaats in het aan de rivier gelegen chalet van Boyrion.

Dag 2

Na een ouderwets goede nachtrust vertrekken richting het dal van de Hérens, omhoog naar het dorpje Euseigne waarna we door begroeid gebied trekken, met bergbeekjes met oude bruggetjes. Langs de rivier de Borgne gaan we naar het duivelsdal en doorkruisen het dorpje Lannaz. Bij de dorpsfontein kunnen de paarden en wij drinken. Daarna stijgen we over een landbouwweg naar Volovon waar we een groots uitzicht hebben over bergtoppen en dalen. Door het Chandolinbos met bergbeek rijden we naar het Néjos-chalet voor avondeten en overnachting.

Dag 3

Na het ontbijt met boerderijproducten zadelen we de paarden en stijgen via de alpenweides naar het dorpje Eison waar de paarden genieten van het koude water van de dorpsfontein. Vervolgens stijgen we via alpenweides en door bossen. Onderweg zien we veel jeneverbessen. Op een kleine open plek pauzeren we aan het bergbeekje waarna we verder gaan over de wegen die ook voor de veetrek gebruikt werden. Zodra we het bos verlaten hebben we een prachtig uitzicht. We eindigen onze rit vandaag in La Vieille, een wandel- en mountainbike-dorp op 2500 m. hoogte.

Dag 4

Een dag om te genieten van alpenweides met z’n Hérens koeien. We begroeten herders, een kaasboer en een veeboer. De frisse berglucht is vol van geuren, paarden en ruiters genieten. In Néjos overnachten we en eten we kaasraclette of van de grill.

Dag 5

De berglucht streelt vanmorgen onze gezichten als we over de oude weg naar het dorpje La Luette afdalen, richting het dorpje Sint Martin. Hierna kunnen we een stuk naar hartelust galopperen. We lunchen in het chalet van Boyrion en realiseren ons dat we ons vertrekpunt weer naderen. Rond 17.00 uur zit deze heerlijke vakantie er helaas weer op.

(*) Alle prijzen per persoon

Europrijs berekend op originele Zwitserse franken, CHF 840 p.p

Eventuele extra overnachting in slaapzaal bij aankomst of vertrek: FR. 40 op basis van logies en ontbijt, FR 60 op basis van halfpension (ter plaatse te betalen)
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

Min. 14 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2, max. 10 deelnemers (3 weken voor vertrek)

Over Zwitserland

In Zwitserland is er nog veel ongerepte natuur. Dit is de ideale bestemming voor een avontuurlijke ruitervakantie. Op lieve, sterke paarden worden er unieke trektochten gemaakt die alle facetten van Zwitserland laten zien.

In het Rhônedal ligt een paardenboerderij temidden van abrikozenboomgaarden. Van hieruit kunt u mee op verschillende trektochten te paard door Midden Wallis. De rivier de Rhône doorloopt het gehele kanton van oost naar west. Midden-Wallis, of Valais-Central, is een land van hoge bergen en meren, van zon en eeuwige sneeuw. Eindeloze vergezichten, het leven in de bergen en de zuivere lucht zijn de bouwstenen voor een onvergetelijke paardrijvakantie in deze streek Het Rhônedal, de heuvels en de zijdalen zijn bedekt met wijngaarden en boomgaarden met perziken en abrikozen. De zijdalen voeren de Walliser Alpen in tot aan de met eeuwige sneeuw bedekte toppen van 3000m of meer.

Deze tochten wordt veel door jongeren of families met kinderen geboekt ( minimaal 13 jaar met rijervaring). Het is echter geen ponykamp waarbij de kinderen de hele dag bezig worden gehouden.

Je overnacht tijdens de tocht in eenvoudige chalets of berghutten. De 24 paarden zijn Freiberger, Franches montagnes, echte Zwitserse paarden uit de Jura. Ze zijn gemakkelijk te berijden, schofthoogte tussen 1.50 en 1.60 m. De meeste zadels zijn western of trekking zadels, er zijn ook Engelse zadels. Voor deze paardrijtrektochten dien je de drie gangen te beheersen en in een goede lichamelijke conditie te zijn. Voor alle dagen geldt: 5 tot 7 uur in het zadel en ongeveer 1 uur lopen naast het paard per dag. Door het zware terrein zijn het rustige ritten.

Inclusief

  • 5 dagen / 4 nachten op indeling in meerpersoonskamer (slaapzak accommodatie) met gezamenlijk sanitair in eenvoudige chalets, berghutten of tent
  • Op basis van volpension incl koffie, thee, water, appelsap
  • 5 dagen paardrijden volgens arrangement, 4-7 uur per dag
  • Franstalige begeleiding (op aanvraag Engels- of Duitstalig)
  • Bagagevervoer per volgwagen
  • Verzameltransfer vanaf het eindpunt terug naar het beginpunt, (eventuele) transfer vanaf treinstation Sion

Exclusief

  • Heen- en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering