Paardrijden en naar de Spa in Bulgaarse Vallei van de Rozen

De Thracische Vallei in Bulgarije is ideaal om te paardrijden: Het is gemakkelijk terrein waar je heerlijk langs rozen- en lavendelvelden kunt draven en galopperen.

Bulgarije
Vanaf € 1750
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Thracische Vallei in Bulgarije is ideaal om te paardrijden: Het is gemakkelijk terrein waar je heerlijk langs rozen- en lavendelvelden kunt draven en galopperen. Deze tocht voegt veel galopperen in prachtig landschap en het zicht op oude Thracische en Romeinse ruïnes samen met heerlijke wijn en spa-mogelijkheden. Met Trakehners, Shagya-Arabieren en Oost-Bulgaarse paarden die met Engels tuig rijden, ontdek je te paard een prachtig gebied.

Trektocht te paard en puur genieten in Thracië
Tijdens deze snelle ritten te paard in dit ongerepte deel van Bulgarije ontdek je veel regionale wonderen zoals de grootste tempel van de Balkan. Deze stamt uit de 5e en 4e eeuw voor Christus. In deze week bezoek je ook de fascinerende plaatsen Plovdiv, Hissar en Koprivshtitsa.

Plovdiv ligt in het hart van het Bulgaarse schiereiland. De Thraciërs noemden de stad Evmolpia. Later noemde de Macedonische koning Philip de stad naar zichzelf: Philipopolis. Je vindt er overblijfselen van de beschaving van meer dan 8000 jaar oud.

Hissar staat bekend om de oude Romeinse ruïnes en een stadsmuur van enkele kilometers die om het centrum heen is gebouwd. De stad is ook bekend om de 22 helende minerale bronnen. Koprivshtitsa is ronduit adembenemend met zijn onderscheidende architectuur, kleurrijke huizen en straten van kasseien.

In de stad kwamen de prominente Bulgaarse revolutionairen Todor Kableshkov en Georgi Benkovski ter wereld. Ook de schrijvers Naiden Gerov, Lyuben Karavelov en de dichter Dimcho Debelyanov werden hier geboren. Hun geboortehuizen zijn opengesteld voor publiek.

Sredna Gora bergen
Je rijdt in de centraal gelegen Sredna Gora bergen van waaruit je zicht hebt op de Balkan bergen in het noorden, de Rhodopi en Rila bergen in het zuiden en op de uitgestrekte Thracische Vallei. Ook neem je in deze week van paardrijden een kijkje op het Thracische Cultuur Complex uit de 4e eeuw voor Christus.

In het arrangement is eveneens een wijnproeverij opgenomen. De lage landen van Thracië vormen momenteel een gerenommeerde wijnstreek. In een internationaal tijdschrift over wijn wordt de regio omschreven als een gebied waar archeologische wonderen zijn gecombineerd met moderne wijnen en een fantasieland om in te reizen.

Overnachting
Je overnacht in schone en comfortabele hotels, in gedeelde kamers met eigen badkamers. Veel hotels waar je verblijft beschikken over een spa.

Van ruiters wordt verwacht dat zij fit zijn en voor minuten achter elkaar lang en snel willen galopperen. Er wordt elke dag veel gegaloppeerd. Ruiters moeten zelfverzekerd in het zadel zitten in alle gangen. Ook verzorgt en zadelt iedere ruiter zijn eigen rijpaard.

Voorbeeldprogramma:

Dag 1

Aankomst (niet later dan 16.00 uur) en transfer vanaf het vliegveld naar de culturele hoofdstad van Bulgarije, Plovdiv. Je verkent deze stad en vindt historische sporen die van voor de Romeinse Tijd dateren. Het historische centrum is zelfs ouder dan 8000 jaar. Je treft hier het Etnografisch Museum en het oude theater, een van de best bewaarde die nog bestaat. Ook zie je het Romeinse Forum en een zeer goed bewaard gebleven antiek theater dat begin 2e eeuw werd gebouwd. Diner en overnachting op het grootste stallencomplex voor springpaarden in het zuiden van Bulgarije.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer naar het beginpunt van de trektocht. De paarden hebben hun transfer dan al achter de rug. Als iedereen het juiste paard toebedeeld heeft gekregen, begint de eerste rit richting Hisarya, met 22 mineraalbaden het beroemdste spa-centrum in het land. Daarnaast is deze plaats bekend om zijn lange geschiedenis en vele archeologische vondsten die teruggaan tot de Thracische tijden en het Romeinse Rijk. Hier kan je wandelen tussen de Romeinse baden, aquaducten, bastions en langs de indrukwekkende stadsmuren. Onderweg naar deze fascinerende plaats maak je geweldige galoppades op gemakkelijk terrein. Overnachting in een spa-hotel met binnen- en buitenbaden, een hot spring bad, een hot tub, sauna en stoomsauna. Tegen een meerprijs kan je een massage nemen. (5 uur paardrijden)

Dag 3

De rit van deze dag voert over vlak en heuvelachtig terrein. Je rijdt langs ruimtelijke velden en langs wijngaarden, weiden en door eikenbossen. Bij prachtige weiden wordt het tijd voor de lunch die je hebt meegenomen in je zadeltas. Je bezoekt een wijnkelder waar je een wijnproeverij meemaakt en zult genieten van een zalige keuken. Ook kan je hier heerlijke welzijnsbehandelingen krijgen. Diner en overnachting in een spa-hotel. (3 tot 4 uur paardrijden)

Dag 4

Vandaag maak je een prachtige tocht naar de historische stad Koprivshtitsa. De stadsgeschiedenis gaat terug tot de Renaissance. De stad is gelegen in een pittoreske vallei bij de Topolnitsa rivier in het hart van Sashtinska Sredna Gora. Onderweg lunch je in een restaurant in een dorp langs de route. Zodra je aankomt in Koprivshtitsa voel je je teruggeworpen in de tijd. Overnachting in een parkhotel met een spa, ongeveer 3 kilometer buiten de stad. (5 uur paardrijden)

Dag 5

Na het ontbijt rijd je langs de heuvelrug met magnifiek uitzicht op de Vallei van de Rozen. Je luncht onderweg in een restaurant. Aan de voet van de berg wacht het spa-hotel op je komst. Het aqua-thermische spa-complex biedt ook massages en behandelingen in mineraalwater. Overnachting in een spa-hotel. (5 uur paardrijden)

Dag 6

Vandaag rijd je ongeveer vier uur, je luncht op de oevers van het schitterende meer Belovitsa waarna je in de middag weer opstijgt om de tocht voort te zetten. Je rijdt naar je hotel dat over een grote spa en een zwembad beschikt. Hier kan je weer helemaal tot rust komen na een enerverende paardrijtocht. (4 uur paardrijden)

Dag 7

Op deze laatste dag van paardrijden rijd je over het gemakkelijke terrein van wijngaarden en rozenvelden. De tocht voert richting de stallen. Op de route zal je een prachtige rivier oversteken en je komt langs een fabriek waar rozenolie wordt geproduceerd. In deze omgeving zal je de geur van de befaamde Bulgaarse roos voor de laatste maal in je opnemen. Je geniet onderweg ook van de lunch die je hebt meegenomen in je zadeltas. Overnachting in het onderkomen bij het grote en luxe stallencomplex waar je ook de eerste nacht hebt doorgebracht. (4 uur paardrijden)

Dag 8

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. De transfer in de mini-bus duurt ongeveer 90 minuten.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

min. 12 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Bulgarije

Bulgarije heeft veel te bieden: van uitgestrekte valleien en bergen met adembenemende panorama’s tot eeuwenoude berkenbossen.

Bulgarije is een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden.

Voor avontuurlijk aangelegde ruiters die dromen van rijden door de bergen langs eeuwenoude paden, over verlaten bergpassen, langs snelstromend water en donderende watervallen is Bulgarije een zeer geschikt land. Het gebied is zo groot dat geen rijdag hetzelfde is. Lokale Engelstalige gidsen wijzen u de weg in wat bekend staat als Bulgaars Zwitserland.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/of tweepersoonskamer met eigen sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden, 4 a 5 uur per dag
 • Wijnproeverij
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van de bagage
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Sofia, aankomen voor 16.00 uur en vertrek na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Prive transfer indien aankomst later dan 16.00 uur, € 100 p.p enkele reis
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering