Te paard door fascinerend Bulgaars Thracië

Voor deze Koninkrijk van Orpheus-tocht rijd je door de bergen van het oude Thracië, de majestueuze Rhodope-bergen in Bulgarije. Je leert de historie, de cultuur, de natuur en de magie ontdekken te paard

Bulgarije
Vanaf € 1450
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden in Thracië is een paardrijden in een tot de verbeelding sprekend historisch gebied. Het oorspronkelijke Thracië lag in het grensgbeid van Bulgarije, Griekenland en Turkije. Het gebied ligt nu in drie verschillende landen. Voor deze Koninkrijk van Orpheus-tocht rijd je door de bergen van het oude Thracië, de majestueuze Rhodope-bergen in Bulgarije. Je leert de historie, de cultuur, de natuur en de magie van dit geweldige gebied te paard goed kennen. De paarden die de trektocht maken zijn speciaal geselecteerd en gefokt om dit terrein van Bulgarije aan te kunnen.

Paardrijden in het land van Orpheus

Thracië is volgens de Griekse mythologie het gebied waar Orpheus vandaan komt. Ook de oorlogsgod Ares zou afkomstig zijn uit Thracië. De Romeinen omschreven het volk Best – een van de Thracische stammen- als het meest onverschrokken volk in Thracië. Tijdens deze trektocht te paard rijd je onder meer door het gebied van de Best.

In deze week leer je de adembenemende, magische dorpjes van dit gebied kennen. Je rijdt in onbedorven en schone natuur. En de Rhodope bergen hebben de basiswaarden van de Bulgaarse spirit door de eeuwen weten te behouden.

Het Bulgaarse Thracië zal je absoluut fascineren. Het natuurfenomeen ‘de rotsbruggen’ ligt bijvoorbeeld op de route en je bezoekt eeuwenoude kloosters. Natuurliefhebbers zullen zich ook zeker op hun plek voelen. De biodiversiteit in de bergen is groot. Behalve prachtige flora leven er wilde beren, wolven, wilde katten, roofvogels en een groot aantal vleermuissoorten.

De paarden

Tot de excellente paarden die deze tocht met je rijden behoren Trakehners, Shagya Arabieren en Oost-Bulgaarse paarden. Hun schofthoogtes variëren tussen de 1.50 en 1.65 m. Er wordt met Engels tuig gereden. De paarden zijn zachtaardig van karakter, maar ook dapper en voorwaarts. Ze reageren snel, werken graag en zijn fit. Daardoor kan je onderweg veel draven en galopperen en kan je veilig over het ruige bergterrein rijden.

De zoon van de oprichter van de stallen is een veearts. Hij is tegenwoordig de eigenaar en let heel precies op het welzijn van de paarden.

Onderweg overnacht je in uiteenlopende familiehotels, de eerste en de laatste overnachting zijn bij de stallen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst en verzameltransfer vanaf het vliegveld naar de culturele hoofdstad van Bulgarije, Plovdiv. Je verkent deze stad en vindt historische sporen die van voor de Romeinse Tijd dateren. Het histroische centrum is zelfs ouder dan 8000 jaar. Je treft hier het Etnografisch Museum en het oude theater, een van de best bewaarde die nog bestaat. Ook zie je het Romeinse Forum en de King Simeon tuin. Diner en overnachting op het grootste stallencomplex voor springpaarden in het zuiden van Bulgarije.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer (een klein uurtje) naar het beginpunt van de trektocht. Het beginpunt ligt op 1700 meter boven zeeniveau in een pittoresk gebied. De omgeving is beroemd om het hoogst gelegen klooster op de Balkan. Het klooster draagt de naam St Peter en Pavel en dateert uit 1200. Te paard trek je naar het hoogst gelegen Bulgaarse dorp Lilkovo op 1500 meter. De tocht bied je veel panoramische punten. Je rijdt door het sinds 1900 beschermde gebied Sredni Livadi. Je hebt je lunch meegenomen in je zadeltas en bij de kapel van St Atanas geniet je hiervan. Diner en overnachting in een familiehotel. (5 uur paardrijden)

Dag 3

Vandaag voert de tocht naar de beroemde, schilderachtige vallei Ropkata. Deze vallei wordt gezien als een van de mooiste gebieden in Midden Rhodopes. De vallei is langer dan 60 kilometer en grenst aan Griekenland. Met Thracische vlakten is dit een van de hoogst gelegen gebieden van Bulgarije. Overnachting in een klein dorp dat in het hart van de vallei ligt. Diner en overnachting in een familiehotel. (5 uur paardrijden)

Dag 4

Na een traditioneel lokaal ontbijt met yoghurt uit de streek, krijg je een excursie naar een bijzondere plek in Bulgarije: het Bachkovo klooster. Dit is het oudste en het tweede grootste orthodoxe klooster van het land. Na deze historische stap terug in de tijd van zo’n 1000 jaar, rijd je naar het dorp Orehovo. Hier begint het langste eco-pad van Bulgarije dat helemaal doorloopt tot aan de Egeïsche Zee van Griekenland. Deze dag en de volgende volg je dit pad vol fantastische uitzichten richting Griekenland. Overnachting in een familiehotel. (4 uur paardrijden)

Dag 5

Na het ontbijt en het opzadelen, rijd je naar het dorp Zabyrdo. Dit is een klein bergdorp op 1400 meter boven zeeniveau. Het dorp staat bekend om zijn traditionele kaas. Naast de geweldige panorama’s, kom je onderweg ook wilde paarden tegen die vrij rondrennen. Hoogtepunt van deze tocht is het adembenemende ‘rotsbruggen-fenomeen’. Deze rotsformatie is zo’n duizend jaar oud. De gids zal je het verhaal over deze rotsbruggen vertellen. Vergeet niet ernaar te vragen als je er bent. Overnachting in een familiehotel. (5 uur paardrijden)

Dag 6

Vandaag rijden we terug naar Orehovo. We volgen dezelfde weg die we eerder gebruikten, maar dan in tegengestelde richting. (5 uur paardrijden)

Dag 7

Deze laatste dag van paardrijden brengt je terug naar het beginpunt van deze prachtige trektocht te paard. Bij terugkomst heb je in totaal zo’n 150 kilometer paardgereden . Je rijdt langs Shtut grad, een van de oudste Thracische forten die teruggaat tot de 5e eeuw voor Christus. De twee heuvels van het fort zijn de Zonneheuvel en de Maanheuvel. Deze hadden grote machten volgens de Thraciaanse stam genaamd Best. Deze stam stond onder de Romeinen bekend als de meest onverschrokken Thraciërs. Vandaag lunch je in een restaurant naast het fort. Diner en overnachting op het grootste stallencomplex voor springpaarden in het zuiden van Bulgarije.

Dag 8

Verzameltransfer naar Plovdiv en het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 90 kg

Leeftijd

min. 12 jaar en ervaren, tot 18 jaar onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 3 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Bulgarije

Bulgarije heeft veel te bieden: van uitgestrekte valleien en bergen met adembenemende panorama’s tot eeuwenoude berkenbossen.

Bulgarije is een land met een oppervlakte 4 maal zo groot als België met slechts 8 miljoen inwoners betekent; Ruimte! Ruimte om in alle vrijheid eens echt paard te rijden.

Voor avontuurlijk aangelegde ruiters die dromen van rijden door de bergen langs eeuwenoude paden, over verlaten bergpassen, langs snelstromend water en donderende watervallen is Bulgarije een zeer geschikt land. Het gebied is zo groot dat geen rijdag hetzelfde is. Lokale Engelstalige gidsen wijzen u de weg in wat bekend staat als Bulgaars Zwitserland.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in een-/of tweepersoonskamer met eigen sanitair
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden, 4 a 5 uur per dag
 • Engelstalige begeleiding van een ervaren gids
 • Transport van de bagage
 • Verzameltransfer van en naar de luchthaven van Sofia, aankomen voor 16.00 uur en vertrek na 12.00 uur

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Prive transfer indien aankomst later dan 16.00 uur. € 100 p.p enkele reis.
 • Overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering