Canada: Te paard door ongerept British Columbia

vanaf € 803 BOEK NU


cabcl1.jpg
cabcl2.jpg
cabcl3.jpg
cabcl4.jpg
cabcl5.jpg
cabcl6.jpg
cabcl7.jpg
cabcl8.jpg
cabcl9.jpg
cabcl10.jpg

Voor de ultieme beleving van de vrijheid die British Columbia biedt, boek je deze week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada.

vanaf € 803

Paardrijden in Wild West-Canada

Voor de ultieme beleving van de vrijheid die Brits Columbia biedt, boek je deze stationaire week paardrijden op een prachtige ranch in de ongerepte natuur van West-Canada. Op overwegend Quarter horses met stokmaten van tussen de 155 en 165 cm. maak je vanuit een 4-sterren lodge dagelijks een heerlijke dagtocht te paard. Er wordt in Westernstijl paardgereden. De tochten zijn voor ruiters van alle niveaus toegankelijk; voor iedere ruiter is een geschikt paard aanwezig. Er zijn verschillende Engels- en Duitstalige begeleiders.
Tijdens deze ruitervakantie in het wilde westen van Canada proef je de vrijheid van de natuur. Je logeert middenin het uitgestrekte, ongerepte woud op een plateau niet ver van Big Creek en Anvil Mountain.
Het adembenemende landschap wordt getekend door helderblauwe, soms verborgen meren en schilderachtige weilanden. Het omringende terrein met een rotsige ondergrond zorgt ervoor dat je rustig door het gebied trekt, maar verderop zijn er voldoende mogelijkheden in een hoger tempo te rijden. Te paard ga je in zes rijdagen op zoek naar de wilde dieren die in het gebied voorkomen.

Quarter Horses

De ranch telt 25 tot 30 paarden, op 15 tot 20 paarden kan worden gereden. Het gaat om overwegend Quarter Horses. Ook zijn er Paint Horses en Draught-kruisingen Alle paarden verkeren in uitstekende conditie en zijn zowel klassiek als Western geschoold. De paarden staan in de kudde op het land, wat zorgt voor ontspanning in de groep.
De ervaren gidsen zorgen voor de juiste matches tussen paard en ruiter. Iedere ruiter rijdt eerst even in de bak, zodat alle deelnemers zeker weten dat ze op het paard rijden dat bij hen past. De organisatoren willen er zeker van zijn dat iedereen zich goed voelt op het paard waarop hij gaat rijden. Ruiters bepalen zelf of hun paard gezadeld en wel op hen staat te wachten, of om zelf mee te helpen het paard uit de wei te halen, te verzorgen en te zadelen.

Ranchvakantie in een luxe lodge in Canada

Je overnacht in een luxe lodge die uit wit cederhout is opgetrokken en daarmee perfect in de wilde omgeving past. De lodge heeft een gemeenschappelijke kamer, slaapkamers met een extra groot bed of twee bedden, eigen sanitair, een haardroger is aanwezig en de kamers zijn voorzien van vloerverwarming. Wi-Fi ontbreekt niet en in de gemeenschappelijke ruimte is plaats gemaakt voor kabel-tv. In de open lucht staat een vierpersoons hot tub.
De picknicklunch wordt soms meegebracht in de zadeltassen en soms in buffetvorm gepresenteerd op de ranch. Het ontbijt en het diner bestaan uit een buffet waar je huisgemaakte, hartige gerechten treft.

Dagtochten te paard in western stijlDe dagtochten in de omgeving van de ranch beslaan zo’n 4 tot 6 uur paardrijden waarin je 12 tot 25 kilometer aflegt. Kortere tochten duren gemiddeld twee tot drie uur. De ritten voeren over ruig terrein, door bossen en stroompjes, over weilanden en heuvels. Je ziet prachtige rivieren, de met eeuwige sneeuw bedekte bergketen Coast Mountains en je rijdt door het ongerepte woud met zijn natuurlijke weiden. Met een beetje geluk zie je ook wilde paarden. Er worden pauzes ingelast voor de lunch en natuurlijk voor fotomomenten.
Deze locatie heeft alles in zich voor een perfecte paardrijvakantie waar iedereen zich kan ontspannen.   

De Williams Lake Stampede vindt in 2019 plaats van 27 juni t/m 1 juli. 

 

 

 

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten op indeling in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • Volpension: aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl niet-alcoholische dranken
 • 6 dagen paardrijden (4-6 uur per dag)
 • Engels- en Duitstalige begeleiding / gidsen
 • lokale belastingen

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Williams Lake BC (YWL)
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven Williams Lake CAD 65,-( ong. € 43,-) p.p. enkele reis ( ter plaatse te betalen)
 • alcoholische dranken
 • Reisverzekering
 • visum
 • fooien (15-20% van de paardrijweek, ter plaatse te betalen)