Paardrijden in de Loire, ‘Een dag, een kasteel’

Het arrangement ‘Een dag, een kasteel’ behelst een stationair programma van twee tot vijf dagen van paardrijden en een tot vier overnachtingen waarbij je prachtige tochten te paard maakt en ‘s avonds terugkeert naar je hotel.

Frankrijk
Vanaf € 390
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het arrangement ‘Een dag, een kasteel’ behelst een stationair programma van twee tot vijf dagen van paardrijden en een tot vier overnachtingen waarbij je prachtige tochten te paard maakt en ‘s avonds terugkeert naar je hotel. Franches Montagnes en Arabisch-Franches Montagneskruisingen staan klaar om deze prachtige dagtochten met je te maken.

Paardrijden in de mooie heuvels van Sologne
De Loire is die beroemde rivier die door het heuvelachtige Loire-gebied slingert. Middenin in dit idyllische landschap kan je fantastisch paardrijden in de streek Sologne. Tijdens deze vakantie vertrek je elke morgen vanuit de stallen voor een mooie ochtendrit. Je picknickt bij een kasteel en keert ’s middags terug via een andere route.

Onderweg bezichtig je sfeervolle kastelen, je galoppeert over zachte paden door het bos en geniet van het idyllische landschap.

Een kasteelbezoek is bij de prijs inbegrepen (op dag 2), de andere kasteelbezoeken zoals vermeld in het voorbeeldprogramma, zijn niet inbegrepen en betaal je gewoon entree.

De paarden
De paarden zijn compleet getraind om trektochten te rijden. Het gaat om Franches Montagnes en Arabisch Franches Montagnes-kruisingen. Zij zijn opgeleid via de natural horsemanship-methode. De
paarden zijn zelfverzekerd en sterk, respectvol en gezond van lichaam en geest. Zij worden met Engels tuig gereden. De zadels zijn voorzien van zadeltassen.

De gidsen die de tochten begeleiden zijn geboren en getogen in Sologne waar zij vandaag de dag ook wonen. Ze kennen alle ins en outs van deze prachtige streek. De gidsen doen er alles aan je de streek op de leukste manier te laten ontdekken.

Van ruiters wordt verwacht dat zij gemakkelijk in alle gangen rijden in Engelse zadels.

Verblijf
Je verblijft in een comfortabel 3-sterrenhotel. Er zijn tweepersoonskamers met eigen badkamer, eenpersoonskamers zijn op verzoek en afhankelijk van de beschikbaarheid verkrijgbaar. Er wordt een toeslag berekend voor een eenpersoonskamer.

Let op: De toeslag wordt ook in rekening gebracht voor degene die solo reist als de organisatie niemand kan vinden om een tweepersoonskamer mee te delen.

Bij het hotel ligt een zwembad waar je ’s zomers vast gebruik van wilt maken. Een Franse kok zwaait de scepter in de hoogstaande keuken van het hotel en zorgt ervoor dat er elke dag heerlijke maaltijden worden geserveerd. Deze worden bereid met lokale producten. De drankjes zijn niet bij het diner inbegrepen en worden ter plaatse afgerekend.

Zo ervaar je de Loire streek in alle facetten: je ziet, hoort, ruikt en proeft deze streek volop tijdens dit korte verblijf. En de lunch gebruik je onderweg op altijd een mooie locatie. Het gaat om picknicks met sandwiches, dessert en water.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Dag van aankomst en kennismaking met andere deelnemers en het team. Transfer vanaf het station is optioneel.

Dag 2

Op deze eerste dag van paardrijden zit je om 9.30 uur te paard en rijd je weg van de stallen. Het pad slingert door Grande Sologne over grote jachtgebieden waar je misschien wilde herten en beren ziet. De tocht voert naar het kasteel Cheverny waar het tijd is voor de lunch en een gratis bezoek aan het kasteel waarvoor 1,5 uur wordt uitgetrokken. Cheverny is het herenhuis waar Hergé kapitein Haddocks huis heeft vormgegeven, de Marlinspike Hall. Je zult de rijke Renaissance meubelen of de jachthondenroedel zeker kunnen waarderen tijdens dit kasteelbezoek. Na je rondgang stijg je weer op en rijd je door 2000 hectare Cheverny-bos terug naar de stallen waar je rond 18.00 uur arriveert. (4 uur paardrijden)

Dag 3

De tocht van deze dag voert je door de Sologne-bossen naar het noorden. Onderweg ontdek je een klein privaat kasteel dat door de geschiedenis een band heeft met Chambord, het gaat om kasteel Villesavin. Dit diende als uitvalsbasis voor Chambord tijdens de bouw in de 16e eeuw. Je geniet van een koude maaltijd voor het kasteel gevolgd door een begeleid kasteelbezoek. Als je weer in het zadel zit rijd je via het dorp Fontaine en Sologne met zijn mooie 17e-eeuwse kerk terug naar de stallen. (4 uur paardrijden)

Dag 4

Vandaag rijd je naar het beroemdste en het grootste kasteel van deze kastelentocht: Chambord. In de ochtend rijd je over zandpaden en door de vertrouwde bossen van Sologne naar het dorp Bracieux. Daar aangekomen is het tijd voor de lunch. In Bracieux zal je de stijlvolle 16-eeuwse hallen bewonderen en je geniet van de lunch op de oevers van Nizeron. Terug in het zadel begin je aan de middagrit die door het hart van het Nationaal Park van Chambord leidt. Dit is het grootste omheinde Nationaal park van Europa. Heb je dit eenmaal doorkruist, dan rijst het magnifieke kasteel vlak voor je op. Hier neem je afscheid van je paard en je beëindigt de dag met een kasteelbezoek van ongeveer 2 uur. (3,5 uur paardrijden).

Dag 5

Wie het uitgebreidere arrangement kiest, ontdekt vandaag Sologne. Je gaat om 9.30 uur te paard en maakt een schitterende tocht door de wijngaarden van Val de Loire. Je rijdt over fijne zandpaden en ontdekt traditionele gebouwen opgetrokken uit rode baksteen. Uiteindelijk ontwaar je een pittoresk en authentieke 14-eeuwse boerderij van Sologne waar de lunchtijd aanbreekt. Op deze boerderij geniet je van je kleine picknick en je pauze waarin je misschien wel een dutje onder een oude kastanjeboom wilt doen. ’s Middags rijd je in fijne gangen de tocht uit, rond 17.00 uur kom je aan bij de stallen. Transfer naar het station is optioneel. Ook kan je op basis van halfpension een extra overnachting boeken.

(*) Alle prijzen per persoon

Extra nacht op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer
Aantal deelnemers

Min. 2 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • Aantal gekozen dagen en nachten in een-/ of tweepersoonskamer of kamer op indeling indien mogelijk. -- Met prive sanitair.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek. Excl. drankjes
 • Paardrijden volgens het gekozen programma
 • 1x kasteelbezoek
 • Frans-/ en Engelstalige gids
 • Transport van de bagage

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Blois / Chambord, € 40 per auto met max. 5 personen, enkele reis. Ter plaatse te betalen
 • Drankjes
 • Entree bezoekjes aan bezienswaardigheden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Extra nacht op basis van halfpension € 80 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 120 p.p.p.n in eenpersoonskamer
 • Reis-/annuleringsverzekering