Vijf dagen paardrijden langs de Loire, de Cher en kastelen

Deze stationaire paardrijweek biedt vijf dagen paardrijplezier in de fijne omgeving van de Loire, de Cher en de stijlvolle kastelen van dit gebied.

Frankrijk
Vanaf € 1295
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze stationaire paardrijweek biedt vijf dagen paardrijplezier in de fijne omgeving van de Loire, de Cher en de stijlvolle kastelen van dit gebied. Voor deze tochten worden goed getrainde, stevige Franches Montagnes en Arabisch-Franches Montagnes kruisingen ingezet.

Te paard ontspannen bij rivieren en sfeervolle kastelen
De tochten die je tijdens deze paardrijvakantie maakt, voeren je over buitengewoon mooie oevers van de Loire (Unesco Erfgoed), langs formidabele kastelen, door Touraine en langs de rivier de Cher. Je bezoekt een oude grot waar lokale producten zijn opgeslagen en die je kunt proeven. Je leert over de geschiedenis van de grot, maar ook over de kastelen als je wilt. En natuurlijk wil je dat, als je deze prachtige historische gebouwen ziet stralen in het lieflijke landschap, wil je ze graag bezoeken. Alle kastelen kennen hun eigen sfeer. Je kunt niet anders dan daarvan proeven als je met je paard aan komt rijden bij deze unieke gebouwen. In de bossen zal je heerlijke galoppades maken en in het hotel is het genieten van de culinaire kunsten van de kok. Drankjes zijn overigens voor eigen rekening.

De lunch gebruik je in de buitenlucht, als een picknick met sandwiches, desserts en water.

Je beleeft vier overnachtingen in een driesterrenhotel met een Spa in een tweepersoonskamer met eigen badkamer.

Wie solo reist, kan een tweepersoonskamer delen. Let op dat er een toeslag wordt berekend als er geen kamer is om te delen en je in een eenpersoonskamer verblijft. Solo-reizigers ide helemaal geen kamer willen delen, kunnen van tevoren aangeven dat zij een eenpersoonskamer wensen (waarvoor een single-toeslag wordt berekend).

De paarden
De paarden zijn zelfverzekerd, stevig, respectvol van inborst, en goed getraind volgens het natural horseman-principe. Ze worden met Engels tuig gereden.

Tijdens de tochten rijdt een gids mee. Iedere gids komt uit de streek, heeft hier zijn wortels en woont er nog. Zij kennen de omgeving van haver tot gort en zorgen ervoor dat iedere ruiter onder de beste omstandigheden geniet van deze streek.

Van ruiters wordt verwacht dat zij in alle gangen gemakkelijk paardrijden in Engelse zadels.

Optioneel: extra overnachtingen voor en na de dagen van paardrijden.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Kennismaking met het team om 8.30 uur. Je gaat voor het eerst te paard en rijdt naar het kasteel van Chaumont. Je zult de prachtige oevers waarlangs je rijdt bewonderen. Deze zijn opgenomen in het Unesco-programma. Via deze oevers bereik je het kasteel waar het lunchtijd is. Het middeleeuwse voormalige fort is Chaumont nu een magnifiek Renaissance kasteel dat over de vallei van de Loire uitkijkt. Optioneel is het kasteelbezoek van ongeveer 1,5 uur waarna je weer te paard gaat voor de middagrit. Die voert over l’Ile de la Folie en zijn kleine, groene paadjes. Diner en overnachting in een driesterrenhotel.

Dag 2

Vandaag rijd je naar het zuiden, naar het bos van Montrichard.In dit bos ligt onder meer een breed zandpad dat zich uitstekend leent om lang te galopperen, waar je ook echt van zult genieten. Na de lunch in het hart van het bos rijd je Loire Vallei uit om aan te komen in de vallei van Cher. De Cher Vallei staat bekend om haar mooie, witte stenen huisjes en haar gematigde reliëf. De tocht eindigt in het dorp Bourré waar je je paard afzadelt en het zijn rust geeft. Ruiters bezoeken daarna een grot die uit de rotsen is gehouwen. De bijbehorende geschiedenis wordt hier uit de doeken gedaan. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij van lokale producten in de grot. Transfer naar je hotel.

Dag 3

De derde dag voert je over de Cher naar de grens van Touraine/Indre en het land Lochois. Je gebruikt de lunch in het Aiguevive klooster, een indrukwekkende 16e eeuwse vesting. Na de lunch ga je weer in het zadel en rijd je naar het lieflijke kasteel Montpoupon. Je paard kan hier uitrusten terwijl jij het kleine, elegante Renaissance kasteel kunt bezoeken. Voor dit bezoek is een uur tijd ingeruimd. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4

Een speciale tocht door de Cher Vallei en een bezoek (optioneel) aan het kasteel van Chenonceau kasteel liggen in het verschiet. Rond 9 uur zit je te paard en rijdt in westelijke richting naar het beroemde kasteel Chenonceau, de ster van de Loire Vallei. Het is mogelijk (optioneel) dit kasteel te bezoeken. Een bezoekje duurt ongeveer 1,5 uur. Chenonceau zal je hart veroveren met haar prachtige meubels, mooie tuinen en beroemde bogen over de rivier Cher. Je kunt dit moois voor het laatst bewonderen als je later op de zuidelijke oever rijdt richting je hotel.

Dag 5

Dit is alweer de laatste dag in de Loire Vallei. Je rijdt richting de stad Amboise en eenmaal gearriveerd zal je de schoonheid en de energie van deze voormalige middeleeuwse Koninklijke stad bewonderen. De blikvanger van Amboise is het schitterende koninklijke kasteel. Op de oevers van de Loire geniet je van de lunch. Daarna ga je voor de laatste keer deze week weer te paard om te genieten van het paardrijden in dit fijne landschap. Deze tocht voert je terug naar de stallen waar je aan het einde van de middag aankomt. Na het traditioneel Frans aperitiefje gaat ieder zijns weegs. Wie wil, boekt een extra overnachting.

(*) Alle prijzen per persoon

Extra nacht op basis van halfpension € 90 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 130 p.p.p.n in eenpersoonskamer
Over Frankrijk

Frankrijk is een ideaal land voor een mooie ruitervakantie, rijk aan mooie natuur en zeker geschikt voor een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden over de bergen, door de bossen of over het strand. Frankrijk te paard biedt vele mogelijkheden. Cultuur en heerlijke wijnen proeven kan ook tot het arrangement behoren.

Een trektocht te paard of een standplaatsvakantie. Tochten te paard voor beginnende ruiters (kinderen) of de gevorderde ruiter. Een weekendje weg te paard of een hele week op pad op de rug van een paard? Overnachten in Luxe kastelen of hoeft het niet zo luxe en kies je liever voor basic overnachtingen? Wil je begeleiding van een Nederlandstalige gids, of wil je zelfs misschien wel zonder gids met je paard een trektocht maken? Het kan!

Misschien wil je wel met je gezin op vakantie en overnachten in een Gite. Lekker genieten van je kinderen die met de paarden kunnen knuffelen en borstelen terwijl je zelf heerlijk op een stoel zit een boekje te lezen?

Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, en wil je zonder je ouders op vakantie? Dan bieden we een paardrijvakantie voor jongvolwassenen die bestaat uit 3 dagtochten en een tweedaagse trektocht, leuke uitstapjes en gezellige avondjes in het zuiden van Frankrijk.

Inclusief

 • 5 dagen / 4 nachten in een-/ of tweepersoonskamer of kamer op indeling indien mogelijk. Met prive sanitair.
 • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m de lunch op de dag van vertrek. Excl. drankjes
 • 5 dagen paardrijden ongeveer 3 tot 4 uur per dag
 • Frans-/ en Engelstalige gids
 • Transport van de bagage

Exclusief

 • Heen-/ en terugreis
 • Verzameltransfer van en naar treinstation Amboise, prijs op aanvraag
 • Drankjes
 • Entree bezoekjes aan bezienswaardigheden
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Extra nacht op basis van halfpension € 90 p.p.p.n in tweepersoonskamer. € 130 p.p.p.n in eenpersoonskamer
 • Reis-/annuleringsverzekering