Lesbos: een echt paardeneiland in Griekenland - Gevorderden

Lesbos is een echt paardeneiland. Op de relatief kleine oppervlakte lopen er zo'n 6000 paarden en pony's rond. Dat je daar als ruiter aan je trekken komt, daar bestaat dus geen twijfel over.

Griekenland
Vanaf € 1050
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Deze authentieke locatie in Lesbos ligt heerlijk afgelegen tussen de bergen met een bijzonder mooi uitzicht, u bent in slechts enkele minuten in het dorp. Wij bieden u de unieke mogelijkheid om de omgeving van Molyvos te verkennen te paard en te verkennen ontdek het geweldige landschap van rotsachtige bergen en de zandstranden die dit prachtige eiland te bieden heeft.

Het Hotel ligt in een groene omgeving in Petra Village (Noord-Lesbos) en biedt unieke momenten van ontspanning en rust. Geniet van uw ontbijt op het balkon van uw kamer, uw drankjes of koffie bij het zwembad, gratis WiFi internet beschikbaar in alle ruimtes. Gelegen op slechts 30 minuten loopafstand van de paarden. Het is een toeristisch klein dorp en met een prachtig lang strand op slechts 10 minuten lopen van het hotel. De helft van het strand is vol leven met cafe's, lokale traditionele restaurants en strandbars en de andere helft is afgezonderd om te genieten van het strand met rust en stilte.

De manege bestaat sinds 2012 en wordt gerund door een enthousiaste Grieks / Nederlandse familie. Ze hebben acht betrouwbare paarden, voornamelijk haflingers en haflingerkruisingen. Het grootste deel van hun vrije tijd brengen de paarden door op de wei. Er zijn een roundpen en een rijbak voor lessen en training.

<b><i><u> Voorbeeld dagprogramma voor gevorderden </b></i></u>

Dag 1:

Aankomst om 18.00 uur en maakt kennis met de paarden (dus zorg ervoor dat je gekleed komt om te rijden!). Hierna is er een kennismaking met de gids en wordt de komende week doorgesproken.

Dag 2:

Vandaag rijd u over de zandwegen van Molyvos naar het op een heuvel gelegen dorp Vafeios. Je zult absoluut een adembenemend landschap over de baai van Molyvos aanschouwen en de kans hebben om te stoppen in een plaatselijk café voor een drankje. De rit beslaat ongeveer 20 km en brengt ongeveer 4 uur door in het zadel.

Dag 3:

Het pad vandaag neemt je mee over de bergen, via een steil pad naar Vafeios. Het is mogelijk dat je op dit pad ongeveer vijf minuten moet afstappen en je paard moet leiden. Zodra u aankomt bij Vafeios, neemt u een zandpad over de berg naar het dorp Stipsi en vervolgens naar Ipsilometopo. Verfrissingen wachten op uw komst in een lokale taverne. Je neemt ongeveer 28 km af en rijdt ongeveer 5 uur.

Dag 4:

Vandaag volg je de stille achterafwegen van Molyvos, langs het lokale circuit, waar je de kans krijgt om te galopperen. Hierna rijd je dwars door de zee, waar je in de zomermaanden een duik kunt nemen. Vandaag zul je ongeveer 10 km afleggen en ongeveer 2 uur in het zadel spenderen (niet inclusief zwemmen!)

Dag 5:

Vandaag ga je terug naar de wegen van Molyvos naar de naburige baai en de stad Petra. Je zult steile heuvels afleggen en langs veel geweldige archeologische vindplaatsen gaan, zoals oude watermolens en misschien zelfs fossiele bomen zien. Bij aankomst in Petra, moet je kans maken om te stoppen bij een prachtige lokale taverna voor een drankje. Je dekt ongeveer 20 km en spendeert 4 uur in het zadel.

Dag 6:

Dit is de langste trail-dag. 's Morgens vertrek je vanuit Molyvos richting het oosten, langs paden die je langs het kustplaatsje Eftalou brengen - de plek van de beroemde natuurlijke warmwaterbronnen. Aangekomen in Skala Sikamineas in de middag, stop je voor de lunch, geniet je van een welverdiende duik in de zee en verken je dit prachtige havendorp. In de middag, zult u uw paarden opnieuw monteren en via dezelfde route terugkeren naar Molyvos. Vandaag zul je ongeveer 30 kilometer overbruggen, ongeveer 6 uur in het zadel.

Dag 7:

Vandaag heb je een vrije dag en je laatste kans om de stad Molyvos te verkennen. Je kunt lessen volgen op de werf als je dat zou willen of je kunt vrijwilligerswerk doen om de vluchtelingen op het eiland te helpen.

Dag 8:

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Maximum 100 kg

Leeftijd:

Min. 8 jaar voor de standaard buitenritten. Jonger dan 8 jaar lessen en aangepaste buitenritten.

Aantal deelnemers:

Minimum 2 , maximum 8 ruiters (2 weken voor vertrek)

Over Griekenland

Kreta en Lesbos zijn twee zonovergoten Griekse eilanden, omgeven door een helder blauwe zee en gouden stranden, prachtige begroeiing en adembenemende panorama’s. Voeg daarbij het perfecte klimaat en de gastvrijheid van de bevolking en u heeft de ideale vakantiebestemming. We bieden standplaatsvakanties aan, maar ook begeleide of individuele trektochten behoren tot de mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in 2 pers. kamer met badkamer en airco
 • Op basis van half pension, vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag ontbijt
 • 5 dagen paardrijden volgens programma,
 • Nederlands- en Engelstalige begeleiding en instructie
 • Transfers van en naar de paarden en hotel

Exclusief

 • Heen - en terugreis naar Mitilini
 • Verzameltransfer vanaf luchthaven € 90 per taxi enkele reis
 • Lunch
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering