Galway: Clare Burren trektocht

vanaf € 1.390 BOEK NU


Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht
Galway: Clare Burren trektocht

Een droom: een week lang uw eigen paard rijden, in één van de mooiste gebieden van Ierland, de Slieve Aughty Mountains.

vanaf € 1.390

Zes dagen lang ontdekt u op de rug van uw paard het indrukwekkende Ierse landschap. Van Galway in het mid-westen naar Burren in het westen en naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Door de rustige opbouw gedurende de week zijn de tochten ook geschikt voor gevorderde beginners met buitenrijervaring.

Voorbeeldprogramma
 
Dag 1 
Aankomst Shannon en transfer (ongeveer 2 uur) naar de boerderij of één van de guesthouses in de omgeving. De eerste vier nachten zult u hier verblijven. Diner in de smaakvolle gerenoveerde, 300 jaar oude boerderij bij kaarslicht en openhaardvuur.

Dag 2
Na het ontbijt wordt een geschikt paard voor u uitgekozen en met een goede poetsbeurt maakt u alvast een beetje kennis met uw eigen paard voor deze week. Dan vertrekken we voor een eerste rustige rit in het mooie bos van Slieve Aughty Mountains.
 
Dag 3
Tocht over de toppen van de Slieve Aughty Mountains met fascinerende uitzichten over Lough Derg en de Shannon rivier. 
Onderweg passeren we oude ruïnes van boerderijen en dolmen. Na de lunch rijden we verder en ontmoeten we boeren die hun turf drogen op traditionele wijze.
 
Dag 4
We gaan verder over de heuvels op weg naar Lough Graney waar het zand uitnodigend op ons wacht voor een eerste galop over het strand. Na de lunch rijden we door een ander, contrasterend gedeelte van Ierland; door de sappige, groene velden waar de koeien en schapen vredig grazen.
 
Dag 5
Vandaag rijden we verder richting westen waar we uitzicht hebben over Glandaria (de vallei der koningen) en de vallei van de Shannon rivier waar honderden jaren geleden de Ierse koningen zich vestigden. Na de lunch bij een typisch bergriviertje rijden we naar het beroemde Burren National Park.
 
Dag 6 
De totaal andere en unieke omgeving van Burren zal ons de komende twee dagen vergezellen. Het maanachtige landschap herbergt behalve een zeldzame en  kleurrijke flora en fauna ook een verbazingwekkende prehistorie. De volgende twee nachten verblijven we in Lisdoonvarna, beroemd vanwege de traditionele muziek in de pubs.
 
Dag 7 
Vandaag rijden we westwaarts van Burren, waar we de indrukwekkende Poulnabrone Dolmen leren kennen. Na de lunch beklimmen we de top van de laatste heuvel vanwaar we een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan hebben; de beroemde Aran eilanden en de ruige Connemara bergen. De extreem ruige vlakte van County Clare strekt zich onder ons uit voor een laatste galop. In de glinsterende middagzon reizen de kliffen van Moher voor ons op. Bij de ruïne van het spookachtige Ballinalaken kasteel eindigt onze tocht.
 
Dag 8 
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven.

Vertrekdata (za) Kamertype 7n *  
17/04/2021  - 31/05/2021
1 pers kamer (Single)
2 pers kamer (Twin)
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
€  1.560
€  1.390
€  1.390
01/06/2021  - 31/08/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.500
€  1.500
€  1.670
01/09/2021  - 27/09/2021
Kamer op indeling (indien beschikbaar)
2 pers kamer (Twin)
1 pers kamer (Single)
€  1.390
€  1.390
€  1.560
Boek nu

(*) Alle prijzen per persoon

Data 2021

04-09 t/m 11-09 - vol
11-09 t/m 18-09 - 4 of meer plaatsen vrij
18-09 t/m 25-09 - 4 of meer plaatsen vrij - gegarandeerd vertrek
25-09 t/m 02-10 - 4 of meer plaatsen vrij

Praktische info

 • Gewicht:
  Max.85 kg
 • Leeftijd:
  Min.12 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassenen
 • Aantal deelnemers:
  Min. 3 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Helmplicht in geheel Ierland

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten in een B&B of guesthouse in 2-pk.kamer met eigen douche en toilet
 • Iers ontbijt, picknick lunch en diner, volpension vanaf de eerste dag(zaterdag) het diner t/m de laatste dag het ontbijt (zaterdag)
 • 6 dagen rijden, ong. 4 tot 5 uur per dag
 • Bagagetransport in volgwagen
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis, met onderstaande reismogelijkheden:
 • Een retourvlucht luchthaven Shannon en dan een verzameltransfer van € 40 p.p. enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Of een retourvlucht Dublin, vanaf hier de expressbus van ong. 3 - 3/12 uur en € 17 enkele reis vanaf de luchthaven naar Loughrea en dan vanaf hier een verzameltransfer van € 40 p.p enkele reis, ter plaatse te betalen
 • Of een retourvlucht Dublin met een goedkoper alternatief; de bus van Kearns naar Portumna, vertrekt niet vanaf de luchthaven van Dublin maar van het bus- en treinstation Dublin Heuston vanaf de luchthaven neem je dan een shuttle naar Dublin Heuston, 30 tot 45 minuten. Aangekomen in Portumna dan nog een verzameltransfer van € 10 p.p enkele reis.
 • Drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering