Gezellig met de familie paardrijden in Ierland

Gezellig een weekje paardrijden met de hele familie? In het westen van Ierland wordt deze mogelijkheid geboden bij een centrum dat officieel is erkend als eco-toeristische bestemming.

Ierland
Vanaf € 1238
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Gezellig een weekje paardrijden met de hele familie? In het westen van Ierland wordt deze mogelijkheid geboden bij een centrum dat officieel is erkend als eco-toeristische bestemming. Op een ontspannen manier breng je hier een onvergetelijke week door bij Nederlandse eigenaren die er al sinds 1978 wonen en werken. Het is een programma van 8 dagen / 7 nachten en 6 dagen met een paardrijprogramma waarbij je dagelijks een 1-uurs buitenrit maakt en 1 uur les hebt in de piste. Ook is het mogelijk om een dagtocht te paard te boeken (niet voor beginners) of een dag een Ezel te huren voor een fijne wandeling met Picknick. Er staan zeer uiteenlopende paarden en pony’s, zodat er voor iedere ruiter een geschikte match is te maken.

Het West-Ierse land glooit en golft, de bossen met klaterende beekjes zijn uitgestrekt en vlakbij slingert de rivier Shannon door het landschap. In deze omgeving kan je je werkelijk even losmaken van alle dagelijkse beslommeringen.

De week begint altijd op zaterdag als de gasten aankomen. Tijdens het verblijf wordt er op vijf of zes dagen – wat de gast wil – paardgereden. Het ervaren personeel koppelt ruiters aan paarden en de ruiters verzorgen ‘hun’ paard elke dag voor en na het rijden. Op deze manier leren alle deelnemers voor een paard te zorgen. Ook bouwt iedere ruiter zo een band op met het paard waarop hij rijdt.

Eco-lodge

De eigenaren hebben zich in de afgelopen jaren ingespannen om een bijzonder onderkomen voor de gasten te bouwen. De familievriendelijke eco-lodge is dan nu een feit.

De nieuwe accommodatie let op alle aspecten om het milieu te ontzien. Zo is er bij de bouw gelet op de materialen, de isolatie van het gebouw om licht- en stookkosten te minimaliseren, het gebouw wordt verwarmd met een houtkachel. Het hout komt van het eigen terrein. Er wordt veel gebruik gemaakt van kringloopmaterialen, afval wordt gecomposteerd of gerecycled en de oude hoefijzers van de paarden worden gedecoreerd en als souvenirs te koop aangeboden om maar iets van het ecologische gehalte te noemen. De maaltijden worden bereid met (natuurlijk zou je bijna zeggen) biologische ingrediënten. De eigenaresse heeft al sinds jaar en dag haar eigen moestuin waarin zij haar eigen groenten en fruit kweekt. De producten die niet van het eigen terrein komen, zijn eveneens biologische producten.

Driemaal per dag wordt er een heerlijke maaltijd bereid. Gasten ontbijten vanaf 09.00 uur, de lunch is klaar om 14.00 uur en er wordt om 19.00 uur warm gegeten. Op zondag wijken de tijden af.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Zaterdag: Dag van aankomst van nieuwe gasten. Gasten die er al waren en langer dan een blijven, maken ’s middags een buitenrit. Nieuwkomers installeren zich op hun kamer, maken kennis met de andere gasten, bezoeken de paarden en kunnen uitrusten van hun reis.

Dag 2 tot en met 7:

Dagelijks staat er een Buitenrit van 1 uur op de planning en een les van 1 uur in de piste. Dit wordt in overleg samengesteld. Ook is het mogelijk een dagtocht aan te vragen (niet voor beginnende ruiters) of een ezel wandeling te maken incl. een picknick.

Dag 8:

Na het ontbijt is het afscheid nemen en tijd om naar huis te gaan.

(*) Alle prijzen per persoon

Toeslag Engelse les in kleine groep (2-4 personen):
 • € 240 p.p voor 10 uur les
 • € 310 p.p voor 15 uur les

Extra activiteiten (afhankelijk van beschikbaarheid):
 • Paardrijden volwassenen en kinderen € 40 p.p. per uur
 • Ezel verhuur € 35 halve dag; € 60 volledige dag
 • Boogschieten te voet (90min.) € 20 volwassenen € 15 kinderen (min. 10 jaar)
 • Boogschieten te paard € 60 volwassenen € 50 kinderen (min. 10 jaar)
 • Yoga € 12 p.p. (alleen volwassenen)

Kinderen tot 2 jaar een gratis verblijf.

Self-catering accommodatie opties mogelijk voor groepen, informeer naar de prijzen en beschikbaarheid.
Gewicht:

Max. 90 kg

Leeftijd:

Tot 13 jaar onder begeleiding van een volwassene. Vanaf 13 jaar zonder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers:

Min. 5 ruiters en max 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Ierland

Ierland is rijk aan mooie natuur en verzekerd je van een avontuurlijke paardrijvakantie! Paardrijden door de groene heuvels en valleien, door de bossen of naar de ruige Atlantische kust waar u over de eindeloze stranden galoppeert met uitzicht over de kliffen van Moher. Eventueel langs eeuwenoude kloosterruïnes en kastelen! Ierland te paard biedt vele mogelijkheden.

Inclusief

 • 8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer met badkamer
 • Op basis van logies & ontbijt (B&B) vanaf dag aankomst t/m dag van vertrek
 • 6 dagen paardrijden volgens het programma
 • Engelstalige begeleiding

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzameltransfer enkele reis per persoon Shannon € 100, Dublin € 300, Galway € 60, Loughrea € 15 - 20 in een gedeelde taxi of met openbaar vervoer met begeleiding (ter plaatse betalen)
 • Er is de mogelijkheid om een ezel of een pony te huren voor uw kinderen indien u graag de omgeving te voet wil verkennen
 • Extra activiteiten zoals boogschieten en yoga, afhankelijk van de beschikbaarheid
 • Engelse taalles mogelijk individueel of als groep
 • Alcoholische- en overige drankjes
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering