Wintertochten te paard en Noorderlicht zien op IJsland

Droomtrip te paard in winters IJsland! Bezoek de beste plekken van IJsland vanaf de rug van een IJslands paard en bekijk de betoverende Noorderlichtshow in de hemel na een dag in het zadel op deze stationaire paardrijvakantie.

IJsland
Vanaf € 1299
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Bezoek de beste plekken van IJsland vanaf de rug van een IJslands paard en bekijk de betoverende Noorderlichtshow in de hemel na een dag in het zadel op deze stationaire paardrijvakantie. IJslanders staan bekend om hun zweefgang, de tölt, die uitzonderlijk comfortabel rijdt. Uiteraard ga je in de tölt over het IJslandse land. De paarden worden gereden met speciale zadels die lijken op het dressuurzadel, maar wat vlakker zijn. De rijstijl is Engels, alleen rijd je met lange beugels. Er wordt met een eenvoudig bit gereden op deze feeërieke paardrijtochten.

Droomtrip te paard in winters IJsland
Winter in IJsland betekent een land dat schittert in kleuren en de komst van het Noorderlicht dat danst in de Poollucht. Het IJslandse paard brengt je graag naar de mooiste plekken van het land. En na een prachtige tocht geniet je ’s avonds van het Noorderlichtspel in de lucht.

Paardrijden in de winter is een traditie in IJsland en een geweldige, onvergetelijke ervaring in het dunst bevolkte land in Europa.

Tijdens je verblijf bezoek je de geheime lagune waar je kunt ontspannen in mineraalhoudend water. Te paard rijd je over mooie ruiterpaden en tussen de rivieren Bjórsá en Hvitá. Ook ga je naar de Gouden cirkel waarin de meest fantastische landschappen van IJsland liggen.

Tölt
Onder het paardrijden maak je kennis met de tölt, de speciale gang van het IJslandse paard. Je leert deze gang tijdens de tochten langs de rivier, waar de routes zijn gemaakt om op te tölten. Bereid je voor op de avonden waarin je de unieke rust van het IJslandse platteland ervaart. Als je omhoog kijkt, zie je als het weer het toestaat, al gauw het groene Noorderlicht boven je dansen.

De paardrijtochten zijn ongeveer 15 kilometer.

Je overnacht in een pension/guesthouse met tweepersoonskamers. De diners zijn in de accommodatie en op de boerderij waar de paarden staan.

Dag 1

Bij het busstation in de hoofdstad Reykjavik word je om 18.00 uur opgepikt en naar het pension gebracht waar je de gids en het personeel ontmoet. Nadat je je hebt geïnstalleerd op je kamer, geniet je van het diner in de Kálfhóll boerderij. Aan tafel leer je de andere ruiters kennen. Na het eten kan je gebruikmaken van de hot tub die buiten staat en een blik op de hemel werpen. Wie weet maak je al kennis met het Noorderlicht.

Dag 2

In de morgen rijd je na het ontbijt naar de boerderij waar de gids je introduceert bij de IJslandse paarden en zijn speciale gangen. Op deze eerste dag van paardrijden leer je in een ontspannen sfeer langs de rivier het IJslandse winterrijden kennen. Je rijdt langs de Bjórsá van 212 kilometer en daarmee de langste rivier van het land. Geniet van het zuidelijke landschap met indrukwekkend zicht op de bergketens, weidelandschappen in hun winterjas en de koninginnenvulkaan Hekla die vanuit de verte op ons neerkijkt. Na deze eerste dag van paardrijden in het magische, winterse landschap van IJsland, bezoek je de geheime lagune waar je kunt ontspannen in het mineraalwater. Diner in Kálfhóll boerderij en daarna kan je een wandeling in de omgeving maken met de gids.

Dag 3

Je begint de dag met een korte rit in de wintervelden rond de boerderij. Na deze plezierige ochtendrit begin je aan de lunch. Daarna brengt de tocht je naar de gletsjerrivier Hvitá. Het melkachtige water stroomt vanaf de gletsjer de hooglanden in. Het zicht op deze rivier is magisch. De tocht voert verder over met lava en mos bedekt terrein. Je kunt vanuit het zadel volop genieten van al het moois om je heen. Na een korte pauze bij de rivier zadel je weer op en rijd je via het mooie platteland terug naar de paardenboerderij waar je geniet van het diner. Niets is heerlijker dan na een dag in het zadel de hot tub in te gaan en te genieten van het Noorderlicht. Overnachting in de Kálfhóll boerderij.

Dag 4

Na het ontbijt maak je je op voor je laatste tocht te paard langs de rivier om het adembenemende landschap in je op te nemen. Na een lichte lunch neem je afscheid van de prachtige IJslandse paarden en spring je in de bus om de Gouden cirkel te bezoeken. Deze Gouden cirkel bevat de drie indrukwekkendste natuurlandschappen van zuidelijk IJsland. Het gaat om het Geysir geothermische gebied met zijn geisers, de gouden waterval Gullfoss en het Nationaal Park Thingvellier.

Geysir is een geothermisch gebied met kokende modderputten, de levendige geiser Strokkur die om de zoveel minuten water liefst zo’n 30 meter de lucht in spuit. Bij Gullfoss krijg je de kans de machtige waterval van dichtbij te aanschouwen en je kunt de kracht van het water voelen dat uit de canyons naar beneden stort als je bij de kliffen staat. De toer vervolgt naar Thingvellir, het nationaal park waar je het wonderbaarlijke geologische en natuurfenomeen Thingvellir staat sinds 2004 op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege zijn geologische zeldzaamheid en zijn historische betekenis.

Rond 18.00 uur arriveer je weer in de hoofdstad Reykjavik.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max. 110 kg

Leeftijd

Min. 8 jaar en ervaren, onder begeleiding van een volwassene

Over Ijsland

IJsland is typisch een land dat erom vraagt te paard te worden ontdekt. De natuur is uniek, woest en ongerept. IJsland is een geweldig land voor een avontuurlijke ruitervakantie. Of het nu een weekendje weg te paard is of een volledige week paardrijden. Een standplaatsvakantie of een trektocht te paard en of het voor de beginnende ruiter is of de vergevorderde ruiter. Het kan allemaal.

Inclusief

 • 4 dagen / 3 nachten in meerpersoonskamers met opgemaakte bedden en gedeeld sanitair
 • Volpension: vanaf aankomstdag diner t/m vertrekdag lunch incl. niet-alcoholische drankjes
 • 3 dagen paardrijden
 • Verzameltransfer busstation Reykjavik en locatie v.v.
 • Ervaren Engelstalige gids

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Reykjavik
 • Flybus van/naar busstation in Reykjavik
 • Alcoholische dranken
 • Overige drankjes buiten de maaltijden om
 • Reisverzekering
 • Overige persoonlijke uitgaven
 • Toeslag glutenvrije maaltijden (op aanvraag) € 100 p.p. ter plaatse betalen