Korte paardrijvakantie in het zadel in Umbrië

Zin in een half weekje paardrijden in Italië? Niet heel erg ver van Rome ligt een ruitercentrum waar deze mogelijkheid wordt geboden. Genieten van het schitterende landschap en tot rust komen in een paar dagen tijd.

Italië
Vanaf € 825
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Het ruitercentrum ligt in een schitterend Italiaans landschap, omgeven door bergen en valleien. Twee broers geven leiding aan het familiebedrijf waarin hun kinderen – ervaren ruiters - en echtgenotes meewerken. Het personeel is goed opgeleid en zorgt ervoor dat iedere ruiter plezierige en veilige tochten rijdt.

Gasten overnachten in zeer sfeervolle onderkomens die in de stijl van Umbrië zijn ingericht. Er zijn huisjes en en-suite-kamers. Veel huisjes kijken uit op de omringende bergen. Alle kamers zijn voorzien van verwarming, een enkele huisje heeft een open haard.

Niet-ruiters

Niet-ruiters hebben genoeg te doen. De stallen liggen op ongeveer een kwartier rijden van een schitterende stad gebouwd op de bergen met schatten uit de Romeinse tijd en de Renaissance. De omgeving leent zich ook uitstekend om lange wandelingen te maken. Er kan worden gefietst en er is plaats om avontuurlijk te raften. Rome is per trein gemakkelijk te bezoeken.

Een dagje bij boeken om Rome per trein te bezoeken is ook geen gek idee; dan kunnen de ruiters ook mee.

Nieuw

Nieuw in dit ruiterprogramma is een lesuur paardrijden die je op je vrije middag kunt krijgen. Daarin leer je je techniek verbeteren of je maakt er een springlesje van.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Aankomst op de woensdag of zaterdag en transfer vanaf het station naar de stallen. In het clubhuis wordt het driegangendiner met een wijntje geserveerd.

Dag 2

Halve dagtocht. We rijden over een magnifiek landgoed van 600 hectare dat in de omgeving bekend staat als het Vlinderpark. Hier vinden wij brede lanen die perfect zijn om op te galopperen. Wie liever in de draf blijft, blijft draven. De omgeving biedt prachtige uitzichten op de bergen, valleien en heuveldorpjes rondom. Als wij bij de jagers tafel komen, gemaakt uit hout van de kastanjeboom, stijgen we even af voor een aperitiefje. In de maanden mei en juni zijn deze bossen bezaaid met wilde aardbeien. We rijden terug voor de lunch in het clubhuis en hebben de middag vrij. Je kunt je lesuur paardrijden nemen als je wilt.

Dag 3

We stijgen op voor een mooie, lange dagtocht van 35 kilometer die we in vijf tot zes uur paardrijden afleggen. We rijden naar het hart van Umbrië. Om daar te komen, rijden we door bossen en verborgen valleien. In het dorpje Castagnacupa met zijn pittoreske stenen huizen (recent gerenoveerd), houden we pauze. Langs een mooie Romeinse kerk rijden we verder het bos in. In een schaduwrijk weiland is het tijd voor de lunch. Na de picknick rijden we door het dorp Pompagnano en over de heuvels via een spectaculair bergdorp dat twee inwoners telt, terug naar huis.

Dag 4

De dagtocht van vandaag voert over terrein met spectaculaire landschappen. We slingeren over bospaden en rijden via het gehucht Torrecolla langs een prachtig stenen kerkje. Daarna komen we op bredere paden en beginnen aan een lange, maar vriendelijke klim naar de berg Fionchi. Op de top aangekomen bevinden wij ons op 1300 meter hoogte. Tijd voor de picknick. Die gebruiken we bij een prachtig plattelandskerkje. De terugtocht brengt ons door het mooie, wilde Valnerina. Ook rijden we langs verlaten dorpjes, door bewoonde bergdorpjes om weer aan te komen bij de stallen. Het diner wordt in het clubhuis geserveerd.

Dag 5

Ontbijt en vertrek naar huis.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht

Max.100 kg.

Leeftijd

Min.12 jaar (voor buitenriten), onder begeleiding van een volwassene

Aantal deelnemers

Min. 2 en max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 5 dagen/4 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 3 dagen paardrijden, 3-6 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • 1/2 dag raften € 75 in plaats van halve dagtocht (2 uur in de raft, 4 uur durende excursie), ter plaatse betalen.
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering