Ontdek sprookjesachtig Umbrië te paard

Deze standplaatsvakantie in Umbrië biedt schitterende stertochten te paard in een wonderschoon landschap. Halve en complete dagtochten worden met elkaar afgewisseld. De tochten zijn geschikt voor ruiters van alle niveaus.

Italië
Vanaf € 1282
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Een week lang puur genieten van paardrijden in een overweldigend landschap. Dat is wat twee broers en hun families bieden in het fantastische Italiaanse Umbrië.

Het ruitercentrum werd ruim 35 jaar geleden opgericht in Umbrië en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het complex wordt gerund door twee broers en hun familie en ligt in een schitterende omgeving, omringd door bossen en met zicht op de bergen en valleien. Dit is een perfecte plek om te ontstressen.

Alle medewerkers zijn goed opgeleid en letten goed op de veiligheid tijdens de buitenritten en houden het plezier er uiteraard ook goed in. Veel van de tochten worden begeleid door een Engelse instructrice die al jaren in Umbrië woont.

Niet ver van de stallen ligt het middeleeuwse juweel Spoleto, een verrassende stad die je op een vrije middag eigenlijk wel moet zien.

Het onderkomen biedt sfeervolle kamers en huisjes. Er is verwarming wat wel zo aangenaam wanneer je in de winter komt. In enkele onderkomens bevindt zich een open haard. Sommige huisjes bieden zicht op de omliggende bergen. Iedereen heeft zijn eigen sanitair. Zomergasten kunnen een duik nemen in het zwembad.

Ontbijt vindt plaats in het clubhuis. Het diner wordt geserveerd in een restaurant 700 meter van het ruitercentrum. Op de dagtochten wordt buiten een lunch geserveerd.

Avondtocht in de zomer

In de warme maanden van het jaar en als het volle maan is, is het mogelijk een dagtocht te vervangen voor een nachtrit naar de berg Acetella. Ruiters worden dan boven bij de jeep van het centrum ontvangen en krijgen een diner bij het kampvuur terwijl ze de hemel afspeuren naar vallende sterren. De terugtocht wordt afgelegd in het volle maanlicht.

De week begint op zaterdag, dat is de dag van aankomst.

(*) Alle prijzen per persoon

Niet ruiters ook zeer welkom:

8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer op basis van volpension: € 912 p.p

8 dagen / 7 nachten in tweepersoonskamer op basis van half pension € 687

Kinderen t/m 11 jaar die als niet ruiter meegaan krijgen een korting van € 250 p.k in de maanden Juli en Augustus. In de overige maanden is de korting € 215 p.k. Kinderen die meegaan als ruiter krijgen geen korting.

Eenpersoonskamertoeslag is € 135 voor 7 nachten
Gewicht

Max.100 kg.

Voorbeeldprogramma Leeftijd

Min.12 jaar (voor buitenriten), onder begeleiding van een volwassene

Dag 1

zaterdag: Aankomst en transfer vanaf het station naar het ruitercentrum. Installeer je op je kamer en wandel over het complex. Maak kennis met de paarden en geniet van het diner.

Aantal deelnemers

Min. 2, max. 9 ruiters (3 weken voor vertrek)

Dag 2

De eerste tocht is een ontspannen kennismakingsrit van ongeveer drie uur. We rijden door het kastanjebos dat zich uitstrekt over het plateau waar de stallen liggen. Tijdens deze rit geniet je van de bomen, de cyclamen en andere bloemen die in het bos bloeien. Onderweg rijden we op stukken die zich perfect lenen voor een galoppade en voor wie het kan klateren we door het pittoreske dorp Strettura. Op de terugweg rijden we langs een klein plattelandskapelletje dat nog steeds in gebruik is. Terug bij de stallen gaan we in het clubhuis aan de lunch.

Dag 3

Vandaag beginnen we serieus aan het paardrijden. Uiteraard is er volop ruimte voor plezier, je bent niet voor niets in Italië. De tocht van ongeveer 35 kilometer voert door gevarieerd landschap. Ruiters brengen vijf tot zes uur door in het zadel. We rijden over slingerpaden door het bos door het gehucht Torrecolla. We rijden langs een prachtig stenen kerkje en over bredere paden rijden we naar het pad dat omhoog voert naar 1300 meter, naar de top van de berg Fionchi. Op de bergweide met waterbron aangekomen, is het tijd voor een pauze. Een zalige picknick wordt vlakbij het plattelandskerkje, Chiesa di Sant’Antonio, geserveerd. De terugweg voert langs verlaten dorpjes, door het wilde Valnerina en door kleine bewoonde bergdorpjes.

Dag 4

De halve dagtocht van vandaag is minder uitdagend op het gebied van tijd en terrein, maar hij gaat wel sneller voor de meer ervaren ruiters. De landschappen zijn ronduit spectaculair. Door de kastanjebossen rijden we Montebibico, een middeleeuws dorp. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Vanaf hier volgen wij paden die langs kleine boerderijen lopen. Ze voeren ons naar de voet van de berg Acetella, onze bestemming van vandaag. We hebben volop gelegenheid te galopperen. Vergeet niet af en toe stil te staan om foto’s te nemen van het adembenemende landschap. Een korte klim naar de Acetella beloont ons met een overweldigend panorama. Daarna rijden we over andere paden terug naar het centrum voor de lunch.

Dag 5

Door bossen en verborgen valleien rijd je vandaag naar het hart van Umbrië. Je rijdt door het lieflijke dorpje Castagnacupa met oude stenen huisjes die onlangs zijn gerestaureerd. Ook rijd je langs een mooi Romeinse kerk en voordat je de lunchplaats in een weiland bereikt, heb je een stuk door het bos gereden. Na de lunchpauze spoor je je paard aan om naar Pompagnano te rijden. Over de heuvels en Catinelli, gelegen op een spectaculaire plek op de berg, rijd je terug naar de stallen. Catinelli telt overigens twee inwoners, een op leeftijd gekomen man en vrouw die vaak worden gezien als zij hun dieren verzorgen. Deze dagtocht beslaat 35 kilometer die in vijf tot zes uur paardrijden wordt gemaakt.

Dag 6

Een halve dagtocht staat op het programma. Deze voert over het privé-landgoed dat bekend staat als het Vlinderpark. De brede paden zijn geschikt om op te galopperen. Wie dat liever niet doet, blijft lekker draven. Tijdens de tocht heb je prachtig zicht op de omringende bergen, valleien en bergdorpjes. Onderweg genieten we van een aperitiefje aan een jagerstafel gesneden uit kastanjehout. Daarna rijden we terug naar het clubhuis voor de lunch. De middag is vrij te besteden. Geniet van de omgeving, of bezoek het nabijgelegen indrukwekkende Spoleto. Vervoer kan tegen een redelijke prijs worden geregeld.

Dag 7

Deze laatste complete dagtocht is een pelgrimage naar het nu onbewoonde klooster van Battiferro. Hiervoor breng je zo’n vijf uur door in het zadel. Als we de stallen achter ons hebben gelaten, rijden we langs Montebibico en verder over wegen en ezelpaden. We bereiken het dorp Ciecalocco. Als we dit zijn gepasseerd voert de route door een oud kastanjebos. We rijden door tot we in Battiferro aankomen. Het dorp is nog steeds bewoond, hoewel het inwonertal afneemt. Een route door het bos leidt naar het klooster zelf. Vanaf deze plek hebben we geweldig zicht over de Valnerina. We pauzeren hier voor de welverdiende picknick. Via een andere, eveneens indrukwekkende route rijden we terug naar het ruitercentrum waar we in het clubhuis genieten van een drankje. Daarna zetten wij ons aan het afscheidsdiner.

Dag 8

Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar het station.

Zomertijd

In de warme maanden van het jaar en als het volle maan is, is het mogelijk een dagtocht te vervangen voor een nachtrit naar de berg Acetella. Ruitersworden dan boven bij de jeep van het centrum ontvangen en krijgen een diner bij het kampvuur terwijl ze de hemel afspeuren naar vallende sterren. De terugtocht wordt afgelegd in het volle maanlicht. Nieuwe mogelijkheid is een rafting-excursie te maken in plaats van een halve dagtocht. Er wordt voorzoen in wet suits, reddingsvesten en helmen. In twee uur daal je de rivier Como af. In elke boot zit een ervaren gids. Deze activiteit is volgens de Italianen geschikt voor alle leeftijden.

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen/7 nachten op twee- of driepersoonsappartement met douche en toilet
  • Volpension van eerste dag het diner t/m laatste dag het ontbijt inclusief tafelwijn
  • 6 dagen paardrijden, 3-6 uur per dag
  • Engelstalige begeleiding
  • Verzameltransfer vanaf het lokale treinstation

Exclusief

  • Heen- en terugreis, (vlucht naar Rome, vandaar door met de trein a 2,5 tot 3,5uur)
  • 1/2 dag raften € 75 in plaats van halve dagtocht (2 uur in de raft, 4 uur durende excursie), ter plaatse betalen.
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reisverzekering