Verken Sardinië en Sant’Antioco te paard

Paardrijden op Sardinië is paardrijden op het een na grootste eiland van de Middellandse Zee. In het zuiden van het eiland worden verschillende dagtochten aangeboden op Sardinië en het eilandje Sant’Antioco.

Italië
Vanaf € 1690
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Paardrijden op twee Italiaanse eilanden

Paardrijden op Sardinië is paardrijden op het een na grootste eiland van de Middellandse Zee. In het zuiden van het eiland worden verschillende arrangementen aangeboden om dagtochten te maken op Sardinië en het eilandje Sant’Antioco. Op betrouwbare en rustige paarden rijdt u door beschermd natuurgebied.

Arabisch-Sardijnse kruisingen, Anglo-Arabieren en Anglo-Sardijnse paarden staan het hele jaar door buiten. Zij leven in de kudde, waardoor ieder zijn plaats kent. Daardoor is de rust in de groep gegarandeerd.

Sardinië is op Sicilië na het grootste eiland in de Middellandse Zee. Binnen de republiek van Italië vormt Sardinië een autonome regio. Het wordt omringd door een groot aantal kleine eilandjes. Het eiland kent naast het officiële Italiaans zijn eigen taal: het Sardijns. Die taal wordt veel gebruikt bij traditionele muziek.

Het eiland kent een schitterende natuur – de hele regio is beschermd natuurgebied – waar bijvoorbeeld koloniën roze flamingo’s voorkomen.

Tijdens de dagtochten te paard wordt er overdag gepicknickt. Het gaat om uitgebreide picknicklunches waarbij heerlijke Sardische specialiteiten zijn inbegrepen. U overnacht in een hotel en dineert in verschillende restaurants.

Er wordt vertrokken in groepen van minimaal drie en maximaal acht ruiters.

Voorbeeldprogramma

Dag 1:

Aankomst op het vliegveld en verzameltransfer naar het hotel waar je geniet van het diner bereid met lokale producten.

Dag 2:

Voor de eerste tocht te paard rijden we eerst richting de zee, naar de zoutwerken van Saint Antioco De route loopt langs de rivierbedding die naar het dorpje Palma Vecchio voert. Hier staat een bewonderenswaardig mooi kerkje dat 1000 jaar geleden werd gebouwd. Vanaf deze plaats gaat het door naar het aangelegde meer Tratalias. Je hebt een prachtig panorama op het meer en de kust. Op de terugweg bezoeken we het middeleeuwse dorp Tratalias Vecchia. In het oorspronkelijke groen en de blauwe tonen van het meer en de zee beleef je een prachtige paardrijrit. Diner in het restaurant waar lokale vis en andere lokale producten worden bereid.

Dag 3:

Vandaag staat er een tocht voor experts op het programma die de oostkust van S. Antioco willen ontdekken. De paarden worden naar het eiland S. Antioco vervoerd. Wij maken een mooie tocht naar het strand van Maladroxia. We rijden door mediterrane begroeiing tot we de zuidelijke kustlijn bereiken. Vanaf het wilde strand Coe’Cuaddus zetten we koers naar Turri met zijn majestueuze 700 jaar oude toren, een baken in het landschap van groen en baaitjes die soms zanderig zijn en dan weer rotsachtig, afhankelijk van het humeur van de zee. Daarna rijden wij weer landinwaarts, de route leidt naar de vallei van Cannai vanwaar wij weer terugkomen bij het beginpunt. Met de ontdekking van de oostelijke kust van S. Antioco heb je een fascinerende ervaring opgedaan. Diner in een agritoerisme-gelegenheid met typisch Sardijnse keuken.

Dag 4:

De tocht te paard waarbij je op deze dag de westkust van S. Antioco verkent, begint bij de fontein van Cannai, een oude drenkplaats voor vee in de Cannai-vallei. We rijden naar de ruïnes van Su Semafuru, een historische seinpost die op hoogte ie geplaatst om de baai van Palmas te beschermen. Vanaf dit punt heb je fantastisch zicht op de zee rondom het eiland. Daarna vervolgt de route naar de kustplaats Portu Sciusciau met mooi zicht op de grot van Sirene. Daarna bezoeken we het dorp Grutti’e Acqua en het graf van de reus die in Su Niu’e su Cobru ligt. De laatste tussenstop die we onderweg maken is bij de mooie baai van Calasapone met zijn kliffen die de zee omarmen. Je kunt hier zonsondergangen in schitterende kleuren meemaken. We dineren in een visrestaurant.

Dag 5:

Vandaag maken we een bergtocht waarop je kunt genieten van prachtige panorama’s. Je hebt zicht op de Sulcis archipel. Tijdens de tocht stoppen we ook bij de Domus de Janas van Crobu-berg. We beklimmen de berg Suergiu tot 400 meter boven zeeniveau. Op de groene paden in de heuvels word je verrast door een adembenemend zicht over zee en de eilanden S. Antioco en het eiland S. Pietro, het privé-eiland Piana en andere eilandjes van de archipel. Diner in een pizzeria.

Dag 6:

Een tocht voor ervaren ruiters die vanaf de rijschool naar het oude vissersdorpje ‘Is Loccis Santus’ voert. We rijden daarna naar de rest van de Domus de Janas, ravijnen van 8000 jaar oud en rijden dan door in de richting van de zee. Bij Bruncu e Teula rijden we over kleine zandstrandjes en dan trekken we het land in om vanaf een strategisch punt te genieten van het zicht op het nabijgelegen eiland S. Pietro. Rijden in de frisse zeelucht geeft je een onvergetelijke ervaring te paard. Diner in een restaurant.

Dag 7:

De paarden brengen je vandaag naar de zuidkust van Sardinië. Je rijdt tussen de stranden van Porte Botte en Porto Pino. We stijgen op bij de rijschool en volgen de stroom van de rivier richting zee. Het spoor leidt naar Porte Botte, een winderige inham die vooral geliefd is onder kite-surfers. Daarna rijden we naar In Solinas dat eveneens wordt gewaardeerd door kitesurfers en vanaf daar rijden we naar de romantische baai van Su Portu e Su Trigu. Tenslotte komen we aan bij het zeer bekende strand van Porto Pino, gekenmerkt door zijn witte zandstranden en duinen die op de Erfgoedlijst van Unesco staan. We maken kans roze flamingo’s te zien en als we door de kustwijngaarden rijden zullen we onder de indruk zijn van het unieke parfum van de vruchten. Wij dineren in een perfect restaurant in San Giovanni Suergiù dat met zijn eigen gekweekte ingrediënten kookt.

Dag 8:

Na het dagelijks ontbijt in het hotel volgt de verzameltransfer naar het vliegveld.

(*) Alle prijzen per persoon
Gewicht:

Max. 100 kg

Aantal deelnemers:

Min. 3 ruiters en max. 8 ruiters (3 weken voor vertrek)

Over Italië

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden.

Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen. In het voorjaar verwelkomt Sardinië je met een bloemenpracht op de uitgestrekte velden. Maar ook Oleanders, olijf-, eucalyptus- en palmbomen zijn volop aanwezig... Italië is een land van heuvels en bergen en meren. Een geweldig land dus op te paard te verkennen.

Inclusief

  • 8 dagen / 7 nachten in een-/ of tweepersoonskamers
  • Op basis van volpension vanaf diner dag van aankomst t/m het ontbijt op dag van vertrek, incl geserveerde drankjes
  • 6 dagen paardrijden, ong. 5 uur per dag
  • Frans- / Italiaans en Engels sprekende gids
  • Transfers op de paardrijdagen
  • Verzameltransfer van en naar de Luchthaven Cagliari, op dag van aankomst transfer om 19.00 (aankomen voor 18.00 uur). Dag van vertrek transfer om 09.00 uur, vlucht terug mogelijk vanaf 13.00 uur

Exclusief

  • Heen-/ en terugreis
  • Overige drankjes
  • Overige persoonlijke uitgaven
  • Reis-/annuleringsverzekering