Met de Mongolia Express paardrijden in Centraal-Azie

De Mongolia Express neemt je mee op een trektocht te paard door Centraal-Azië. Op kleine, sterke, felle Mongoolse paarden maak je een korte, maar intense trektocht. Van de 8-daagse reis breng je er 5,5 door in het zadel.

Mongolië
Vanaf € 1380
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

De Mongolia Express neemt je mee op een trektocht te paard door Centraal-Azië. Op kleine, sterke, felle Mongoolse paarden galoppeer je door het land van Dzjengis Khan. Voor de trektocht worden unieke zadels gebruikt. Deze zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor zowel het Mongoolse paard als de Westerse ruiter. De trektocht is kort, maar intens. Van de 8-daagse reis breng je er vijf en een halve dag van door in het zadel. Dus ook voor wie er heimelijk al lang van droomt, maar door tijd werd tegengehouden, behoort deze unieke ervaring nu ook tot de mogelijkheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Na je aankomst in Ulaanbaatar krijg je een korte verzameltransfer naar het punt van vertrek, op de steppe waar je de eerste nacht in Mongolië in een traditionele Mongoolse yurt doorbrengt . De volgende dag kan je nomadentrip beginnen. Op snelle paarden met een uitstekend uithoudingsvermogen rijd je het wilde land in. Tijdens de trektocht overnacht je in tenten.

Authentieke nomaden begeleiden de tocht, zij worden vergezeld door een Engelstalige tolk voor een optimale communicatie.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Je Engelstalige tolk wacht op je op het vliegveld in Ulaanbaatar. Een rit naar de vlakte bezaaid met yurts van de rondtrekkende herders volgt. Deze eerste nacht logeer je in een yurt, douches bevinden zich in een nabijgelegen gebouw.

Dag 2 tot en met 6

Aansporen voor de trektocht door de bijzondere landschappen van Midden-Mongolië. Voor deze tocht hebben de organisatoren een fokker geselecteerd die deelneemt aan Naadam races. Hij is lid van de Mongolian Equestrian Federation. Zijn paarden zijn snel, hoewel niet al zijn paarden racepaarden zijn. Gemeenschappelijk is hun uitstekende uithoudingsvermogen. Geleid door een nomadische herder en met de hulp van je tolk, draaf je over steppes, heuvels en valleien. Er zijn ritten over kleine bergen die bedekt zijn met grote bossen. Het tempo van de ritten ligt vrij hoog. Chauffeurs vervoeren de bagage per voertuig, waardoor de paarden niet extra worden belast. En daardoor is het mogelijk lange stukken op de hoogvlakte voluit te galopperen, wat zal voelen als vliegen door het universum. De chauffeurs lunchen met de groep mee en eten ’s avonds ook met de groep mee. Er wordt op de wijdse vlakte gekampeerd, langs een rivier, in het bos waar je de wolven kunt horen en een nacht dichtbij een nomadenfamilie.

Dag 7

De laatste halve dag van paardrijden breekt aan. Na de picknicklunch volgt de verzameltransfer naar UlaanBaatar waar je de middag de stad kunt verkennen. Een show met traditionele dans, muziek en liederen van Mongolië kan je in de namiddag volgen waarna je op eigen gelegenheid ergens eet. Omdat je terug bent in de bewoonde wereld, overnacht je in een hotel.

Dag 8

Ontbijt en vroege verzameltransfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis. Vlucht om 07.00 uur.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag: bij 2 tot 4 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 180 p.p.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nacht in het hotel € 75 p.p.
Gewicht

Max. 95 kg

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.

Aantal deelnemers

Min. 5 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek) (tot 5 ruiters, doorgang mogelijk met toeslag)

Over Mongolië

Mongolië is een heel bijzonder land. Hier vind je een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

Inclusief

 • 8 dagen/7 nachten
 • Waarvan 1 overnachting in het 3* Nine hotel, of gelijkwaardig, in Ulan Bator, 1 overnachting in een yurtkamp met douches, 5 overnachtingen in tent
 • Volpension vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 8, met uitzondering van 1 diner, koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Engels en Frans sprekende vertaler en een Mongoolse paardrijgids
 • Kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage
 • Verzameltransfer op de standaard aankomst- en vertrekdag aansluitend aan de vluchten van Turkish Airlines (dag 1 transfer om 09.00 uur, dag 8 vertrek vlucht om 07.00 uur)
 • Bezoek aan nomadenfamilie

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (UBN)
 • Overige drankjes
 • 1 diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Eventueel visum