Ontdek de Gobi woestijn en de Orkhon vallei te paard

Wie van avontuur houdt en nieuwe werelden wil ontdekken, maakt deze unieke paardrijtrektocht van twee weken in het wilde Mongolië.

Mongolië
Vanaf € 1980
Algemeen
Programma
Data & Prijzen
Praktisch
Reisinformatie

Wie van avontuur houdt en nieuwe werelden wil ontdekken, maakt deze unieke paardrijtrektocht van twee weken in het wilde Mongolië. Op Mongoolse paarden verken je zowel de duinen van de Gobi woestijn als de steppes van de Orkhon vallei en rijd je met yaks door het adembenemende Naiman Nuur park. Er wordt gereden met speciale zadels die perfect zijn voor het Mongoolse paard en voor de Western ruiter.

Avontuurlijke trektocht te paard in Mongolië
Deze trektocht te paard is de enige in zijn soort en leidt je door de zandduinen van de Bayan Gobi woestijn, over de groene steppes van de Orkhon vallei en het bergachtige en beboste Naiman Nuur park. Zo hoef je niet te kiezen welk gebied je gaat ontdekken; je verkent ze allemaal.

Op deze paardrijtrektocht beleef je een waar avontuur waarop onder meer pakyaks (in plaats van pakpaarden) meelopen gedurende de drie dagen waarop je het Naiman Nuur park verkent. Het gebied ligt zeer afgelegen en is ontoegankelijk voor voertuigen.

Ook rijd je over de uitgestrekte, groene vlaktes van de Orkhon vallei en galoppeer je door de magische duinen van de Bayan Gobi woestijn.

Overnachtingen
Tijdens de trektocht kampeer je zes nachten in tenten, vier overnachtingen heb je in yurts en twee nachten breng je door in 3- en 4-sterrenhotels.

Een Engels- of Franssprekende vertaler is aanwezig. Een kok reist mee met groepen vanaf drie ruiters. Nomadische gidsen trekken mee en er wordt gebruik gemaakt van een Russische vierwielaandrijving met chauffeur.

Alle maaltijden vanaf de lunch van dag 1 tot en met het ontbijt op dag 13 zijn inbegrepen. Alleen een diner – op dag 12 - is niet bij de prijs inbegrepen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1

Je Engels- of Franstalige tolk wacht op je op het vliegveld van Ulaanbaatar vanwaar de transfer naar het hotel in de stad volgt. Lunch in het hotel. Een wandeling door de verrassende yurt-wijk leidt je naar het Gandantegchinlin klooster. Als je weer terug bent in het hotel nadat je het indrukwekkende Boedha-beeld hebt bewonderd, kan je in je kamer uitrusten. Tegen betaling kan je ook naar het zwembad, de spa of de fitnessruimte van het hotel. Diner en overnachting in het viersterrenhotel in een tweepersoonskamer.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer naar de oude hoofdstad van Mongolië, Karakorum. Onderweg is er een picknick als lunch. Dit is een lange dag op de weg. Afhankelijk van het wegdek duurt de reis zes tot zeven uur. Maar deze avond kom je wel al aan in de Orkhin vallei, werelderfgoed, en ben je klaar om aan de trektocht van morgen te beginnen. Vandaag maakt een bezoek aan het Erdene Zuu klooster deel uit van het programma. Na dit bezoek zetten we het kamp op bij de entree van de Orkhon vallei. Diner en overnachting op het tentenkamp.

Dag 3

Na het ontbijt ontmoeten wij de nomadische herders en paarden die mee gaan op de trektocht door Centraal Mongolië. De tocht begint in de noordelijk gelegen bergen van de Orkhon vallei. We picknicken onderweg. De lunch wordt meegenomen door de voertuigen. Dit betekent dat we niets te paard meenemen en dat stelt ons in de gelegenheid lang te galopperen. Na de tocht zetten we het kamp op in de wildernis voor diner en overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt zetten wij de tocht voort in de Khangai bergen. Onze picknicklunch wordt wederom per voertuig naar ons toe gebracht. Na de dagtocht zetten wij ons kamp op een nieuwe plek op waar we eten en overnachten.

Dag 5

Vandaag rijden we naar het Tovkhon klooster. Dit is een van de belangrijkste boeddhistische plaatsen in Mongolië. Op 2400 meter hoogte bereiken we het klooster te paard. Tijd voor de picknick. Na de lunch dalen we door de bergen af naar de Orkhon vallei. Het uitzicht op de vallei met de bergen op de achtergrond is adembenemend. Deze regio is bekend als de bakermat van het nomadenleven in Mongolië. Na de tocht zetten wij ons kamp op, eten en overnachten.

Dag 6

Na het dagelijks ontbijt rijden we naar de beroemde Orkhon watervallen. We zetten de tocht voort in het stijgende deel van de vallei waar het landschap steeds wilder wordt. Deze regio kent zwarte lavastromen die in schril contrast staan met het heldere water van de wildstromende Orkhon rivier. De lavastromen herinneren je aan het vulkanische verleden van Mongolië. Picknicklunch. Te paard bereiken we ’s middags de larixbossen van de indrukwekkende Naiman Nuur bergen. Na de tocht zetten wij ons kamp weer op in de wildernis , eten en overnachten.

Dag 7

De komende drie dagen rijden onze paarden in een compleet ander tempo; na de weidse, open vlaktes, rijden we nu door zeer wild en afgelegen gebied. Het gaat om het Naiman Nuur park, dat het ‘Acht Meren park’ betekent. Pakyaks dragen de bagage gedurende deze drie dagen, omdat dit mooie, geïsoleerde gebied ontoegankelijk is voor voertuigen. Als alle bagage en kampeerbenodigdheden zijn gepakt, begint de steile rit door de bergen. Picknicklunch. We verblijven twee nachten bij een nomadenfamilie in gastenyurts waar tot vijf personen kunnen overnachten. De familie fokt yaks en leeft daarvan.

Dag 8

Deze dag rijden we in schitterende, beboste bergen. We ontdekken de prachtige meren van het Naiman Nuur park, serieus een van de mooiste plekken in Mongolië. Diner en overnachting in de gastenyurts.

Dag 9

Vandaag verlaten wij het Naiman Nuur park met onze pakyaks en rijden terug naar de Orkhon vallei. We rijden door steile bergen en waarderen onze tredzekere paarden en de kundigheid van onze yak-berijders. Diner en overnachting in een gastenyurt in de buurt van een nomadenfamilie.

Dag 10

Ontbijt en vertrek met onze 4x4-voertuig naar de Bayan Gobi woestijn, de ‘rijke Gobi’. Ter plaatse ontmoeten wij nomadische herders die onze ruiterlijke gidsen zijn. De komende twee dagen begeleiden zij ons door de wildernis van Bayan Gobi. We rijden door duinen en over steppes. Na een eerste middagrit zetten wij ons eerste kamp in de woestijn op. Dit si een zeer dunbevolkt gebied aan de zuidelijke grens van de Gobi woestijn. Diner en overnachting in tenten.

Dag 11

We brengen de dag te paard door in de Gobi woestijn, wat uniek is, omdat in dit diep zuidelijke deel van de Gobi woestijn geen paarden voorkomen. Dit is het gebied van kamelen. Je rijdt door het hart van Mongolië, het geografische centrum van het land dat op de driesprong van de belangrijkste Mongoolse ecosystemen ligt. Het gaat om de twee belangrijkste gebergten, de Khangai en de Khentii en de noordelijke grens van de Gobi woestijn. De berg Batkhan kijkt uit over dit gebied en hier ontspringen verschillende rivieren. Deze vermengen hun water met de zandduinen van Elsentasarkhai. Zo wordt een veranderend en spectaculair landschap gevormd. ’s Middags komen we aan bij de Khogno Khan kliffen. Hier bezoeken wij het Ovgon Khiid klooster dat in een dramatisch landschap staat. Diner en overnachting in een gastenyurt in de buurt van een nomadenfamilie.

Dag 12

Na het ontbijt nemen we afscheid van de paarden en dit wonderlijke gebied om naar Ulan Batar te vertrekken waar we in de middag aankomen. Onderweg lunchen wij en de rest van de middag kan je besteden aan de verkenning van de stad waar je traditionele kleding en dagelijkse gebruiksvoorwerpen zult zien. Later in de middag woon je een show van traditionele dans, muziek en liederen uit Mongolië en in het bijzonder van de Khoomei bij. Het diner is vandaag niet inbegrepen om je de kans te geven zelf te kiezen uit het gevarieerde aanbod van eten in Ulaanbaatar. Overnachting in een 3-sterrenhotel op een tweepersoonskamer.

Dag 13

Ontbijt en transfer naar het vliegveld waar de tijd om afscheid te nemen van het wilde Mongolië werkelijk is aangebroken.

(*) Alle prijzen per persoon

Kleine groep toeslag: bij 2 of 3 ruiters in een groep kan de tocht toch door gaan tegen een toeslag van € 280 p.p.

Eenpersoonskamer is alleen mogelijk op aanvraag voor de nachten in het hotel op de eerste en laatste nacht van de reis, € 150 p.p.
Gewicht

Max. 95 kg.

Leeftijd

Min. 12 jaar en ervaren. Onder begeleiding van een van de ouders.

Aantal deelnemers

Min. 5 / Max. 10 ruiters (3 weken voor vertrek), Kleine groep toeslag tot 5 ruiters

Over Mongolië

Mongolië is een heel bijzonder land. Hier vind je een unieke combinatie van gevarieerde landschappen, ontmoetingen met nomadische families en talrijke culturele bezienswaardigheden.

Paardrijden in Centraal-Azië betekent galopperen over eindeloze hoogvlakten, onder het blauwe dak van de aarde. De landschappen zijn weids en wild. Er is een uniek contrast van steppes en woestijn. Met je paard galoppeer je over de steppe, draaf je ook door valleien en stap je door dicht beboste gebieden. In de tussentijd ontdek je het nomandenbestaan van de families die hier met hun kuddes geiten, schapen en paarden wonen. De authentieke yak, een langharig rund, zal je ook nog veelvuldig zien.

Voor zowel de gevorderde beginner als de ervaren ruiter, hebben we mogelijkheden voor een paardrijvakantie in Mongolië.

Inclusief

 • 13 dagen/12 nachten waarvan o.a 2 overnachtingen in een hotel in Ulan Bator
 • 4 nachten in een gasten yurt met een nomadenfamilie en 6 nachten in tentenkampen
 • Volpension: vanaf eerste dag diner t/m het ontbijt op dag 13 (uitgezonderd diner dag 12), koffie, thee en water
 • Paardrijden volgens programma
 • Verzameltransfer aansluitend Turkish Airlines vluchten
 • Engels en Frans sprekende vertaler
 • Mongoolse paardrijgids, kok
 • 4x4 volgwagen voor de bagage

Exclusief

 • Heen- en terugreis naar Ulan Bator airport (UBN)
 • Overige dranken
 • Diner dag 12
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Visum